Päivitetty 12.03.2014

Kodin saanut koira: LUNA (nyk. Pimu)


Luna (nyk. Pimu)

 


LUNA

* synt. arviolta 1.5.2013

* narttu

* Suomessa

 

 

 

1.7.2013
Neljä sisarusta, Luna, Pluto, Dolce & Gabbana, hylättiin keskellä yötä lähelle eläinsuojelija Alina Murgun kotia eräässä bukarestilaisessa kerrostalolähiössä. Alinan ystävä kertoi nähneensä, kun pennut heitettiin tylysti autosta pihalle. Auto ajoi pois, ja sen kyydissä oli yhä musta, isompi aikuinen koira, todennäköisesti pentujen emä. On mahdollista, että rankkurit olivat tämän takana. Koska heillä ei ole lupaa ottaa kiinni narttuja pentuineen, he hankkiutuivat eroon pennuista ja veivät emon kunnalliselle tarhalle, missä se tuhansien kohtalotovereidensa kanssa kuihtuu pois ruoan, juoman ja hoidon puutteessa. Tuo onneton äitikoira joutui eroon lapsistaan ja päätyi koirien kuolemanleirille vain rahan takia; korruptoituneessa Romaniassa kunnallisille tarhoille kerätyt koirat ovat surullinen arkiesimerkki maan villinä rehottavasta, tuottoisasta harmaasta taloudesta.

Alina kävi hakemassa pennut turvaan, ennen kuin ne olisivat jääneet aamuliikenteen jalkoihin tai ihmisten vahingoittamiksi, ja vei ne äitinsä Andan luokse. Koska Andalla on tällä hetkellä hoidettavinaan yli 110 koiraa, hän toivoisi pentujen saavan pian omat kodit Suomesta.

Pennut ovat kutakuinkin 2 kuukauden ikäisiä ja saaneet juuri ensimmäiset rokotuksensa. Niistä tulee aikuisina keskikokoisia koiria, ehkä noin 15 kg:n painoisia. Ne voivat matkustaa Suomeen elokuun puolivälin jälkeen käytyään läpi koko rokotusohjelman.

Luna on pentueen pomo. Se on iloinen, leikkisä ja reipas, kuten koiranpennun kuuluu ollakin. Luna etsii sitoutunutta kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Niin kuin kuka tahansa pentu, myös Luna tarvitsee ihmisiä, jotka ymmärtävät suloisen, pienen pennun kasvavan aikuiseksi koiraksi ja edellyttävän huolenpitoa seuraavan 10-15 vuoden ajan. Kodin tulee osata opastaa pentu kannustavin ottein kotikoiran tavoille aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn. Perheen tulee myös sitoutua ehdoitta Lunaan niin myötä- kuin mahdollisissa vastoinkäymisissä!

Luna pitäisi varmasti koirakaverista, joka voisi auttaa sitä sopeutumaan uuteen kotiinsa. Ainoanakin koirana Luna myös varmasti pärjäisi, kunhan sen omat ihmiset muistavat rauhassa panostaa yksinolon harjoitteluun.

Luna tullaan luovuttamaan asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja tautien varalta testattuna. Luna saa myös oman EU-passin matkaansa. Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).


7.7.2013

Anda suojasi koirankoppeja lähestyvää sadetta & myrskyä vastaan. Hänellä oli paljon pikku apulaisia! Katso video »


24.8.2013

Luna matkustaa Suomeen kotihoitoon kuukauden kuluttua, 24.08. Ehkäpä topakka tyttö pääsisi tuolloin suoraan omaan, loppuelämän kotiin?


31.07.2013

Kulkureiden aktiivit vierailivat Andan tarhalla ja tutustuivat myös Lunaan ja sen sisaruksiin. Pentue oli hurmannut kaikki! Luna on yhä pentueen pomo ja pitää poppoon ruodussa.

Lunalle on siis varattu lento Suomeen 25.8. Enää puuttuu vain koti, joka arvostaisi sosiaalista, aktiivista ja tomeraa Lunaa ja kasvattaisi siitä kunnon koirakaverin lempein ja määrätietoisin ottein.


21.8.2013

Luna on varattu omaan kotiin <3


24.8.2013

Luna matkasi omaan kotiinsa Suomeen.


10.12.2013

Luna on palannut uudestaan kotia etsivien joukkoon oltuaan uudessa kodissaan reilut kolme kuukautta. Nuoren koiran kasvava energiamäärä ja jonkinasteinen rajojen kokeilu alkoi pikkuhiljaa hiertää perheen keskinäistä harmoniaa. Lunalla oli kotonaan kavereina lapsia ja ongelmat liittyivät tähän suhteeseen.

Nyt Luna tarvitsee viisaan, motivoituneen ja pitkäjänteisen kodin, jolla on ymmärrystä juniorin kasvattamisessa aikuiseksi ja lopulta senioriksi. Matkalla voi olla monenmoisia pulmia ja mutkia ratkottavaksi, ja uuden perheen on tämä ymmärrettävä. Luna on hienoisen herkkä, joten emme sijoita sitä aivan pienten lasten perheeseen. Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).


13.12.2013

Luna on siirtynyt kotihoitoon ja sitä voi käydä tapaamassa sovitusti Saarijärvellä Keski-Suomessa.


6.1.2014 Kuulumisia kotihoidosta

Luna on ollut kotihoidossa nyt kolmisen viikkoa, ja neidin kuulumiset ovat iloisensorttisia. Kotihoitajan mukaan Lunalla menee hyvin. Nuori neiti on hyvinkin energinen tapaus ja se tarvitseekin kodin, jossa ymmärretään aktiivisen nuoren koiran tarpeita. Paikan, jossa on resursseja tarjota riittävästi aktiviteettejä ja liikuntaa – sillä jos energiaa jää purkamatta, Luna kyllä keksii itsekin tekemistä. Leikkisä koirakaveri olisi Lunalle varmasti parasta.

Kotihoitopaikassa Luna on päässyt lenkkeilemään pääasiassa vapaana ja kotihoitaja kertookin, että namien avulla luoksetulot alkavat sujua jo hienosti. Luna on hyvin perso herkuille ja näin ollen myös helposti motivoitavissa.

Lunaa ujostuttaa hieman uudet ihmiset, mutta tutustuttuaan se on hyvinkin ihastuttava ja reipas nuori neiti. Luna rakastaa nukkua sängyssä – mieluusti ihan ihmisessä kiinni, vaikka peiton allakin. Luna myös todella nauttii manikyyristä! Vauhtimimmi rauhoittuu ensipusujen jälkeen kuin taikaiskusta nautiskelemaan toimenpiteestä. Sama nautiskelu jatkuu, kun sen hampaita tai korvia katselee.

Luna tulee juttuun lasten kanssa, mutta ihan pienimpien lapsien perheeseen sitä ei suositella, koska innostuksissaan se vielä hyppii herkästi vasten. Pihaan tulevien ääniin Luna reagoi haukkumalla, eli vahtiviettiäkin jonkin verran löytyy.

Summa summarum: Luna on varsin ihastuttava pakkaus, kunhan se saa riittävästi aktiviteettejä ja liikuntaa. Luna tarvitseekin aktiviisen ja määrätietoisen kodin, joka on valmis kasvattamaan sitä lempeällä jämäkkyydellä.


14.1.2014

Tuoreimmassa kuvassa Luna köllii tuolilla parhaan ystävänsä, Penni-kissan, kanssa. Muidenkin kanssa on hauska leikkiä, mutta kaksikko tykkää riehua pitkin mehtää ja peltoa keskenään niin, ettei sisälle meinannaa saada.

19.1.2014
Luna matkasi loppuelämänsä kotiin <3

12.3.2014 Kuulumisia kodista
Luna asustelee omassa kodissaan Vantaalla. Lunan perheen eläinkatraaseen kuuluu sen lisäksi Poju-kissa ja opaskoirakoululainen labradorinnoutaja Aku.

“Tosi hyvin on kaikki sujunut Lunan eli nykyään Pimun kanssa. Akukin on nyt toistaiseksi meillä eli on ollut kaveri, jonka kanssa on saanut riehua päivät pitkät. Kissakin yrittää päästä mukaan leikkeihin, mutta noiden kahden väliin ei onneksi uskalla mennä, kun on välillä aika rajutkin leikit.

Pimu tulee toimeen kaikkien koirien kanssa hyvin, uudet ihmiset alkuun vähän pelottaa, mutta tottuu sitten tosi nopeasti ja on jo hetken päästä syliin änkeämässä.

Haukkuminenkin on koko ajan vähentynyt, kun on taas tottunut näihin kerrostalon ääniin.

Varaajana toimi Nelli

Video 1, 6.7. »

Video 2, 6.7. »

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.