Päivitetty 29.12.2019

Kodin saanut koira: MAHIS, ERITYISADOPTIO (nykyisin Samu)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
02.04.2018
Ihastuttava Mahis on päätynyt asumaan Grădiştean kylään, hyväsydämisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun luokse, jäätyään auton alle. Luizan tuttava kertoi hänelle nähneensä auton alle jääneen koiran makaamassa tien laidalla Luizan kotitien varrella. Mahis makasi ojanpenkalla vasen takajalka ja lantio murtuneena. Luiza vei pikkuisen luottoeläinlääkärilleen, joka leikkasi sen heinäkuussa 2017. Mahis on toipunut leikkauksesta hyvin ja se liikkuu vaivatta.

Vieraat ihmiset hieman ujostuttavat Mahista ja se ihmettelee uutta jännittävää tilannetta Stefanien, Luizan miehen sylissä. Pikkuinen ei hauku turhasta, mutta esimerkiksi kamera ja jännittävä tilanne saavat sen reagoimaan haukkumalla. Mahis tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan positiivisia kokemuksia vieraista ihmisistä, jotta se saa enemmän itseluottamusta ihmisten kohtaamiseen. Tuttuja ihmisiä kohtaan Mahis on hyvin mutkaton ja ystävällinen. Tutut ihmiset saavat ottaa pikkuisen syliin ja sillä tuntuisi olevan sylissä turvallinen olo. Mahis tulee hienosti toimeen tyttökoirien kanssa, mutta urosten kanssa se saattaa käyttäytyä provosoivasti.

Herttaisen Mahiksen vasemmassa silmässä on kirsikkaluomi, joka operoidaan ennen kotiutumista.

Suomalaisen ortopedin lausunnon mukaisesti Mahiksen lantio on hieman kokoonpainunut, mutta ei todennäköisesti vaivaa koiraa. Lisäksi reisiluu on luutunut hyvin.
Mahis pystyy vanhoista murtumista huolimatta elämään normaalia elämää, mutta se tulee mahdollisesti vaatimaan Suomessa tarkempaa ortopedistä tutkimusta, fysioterapiaa sekä oikeantyyppistä liikuntaa ja mahdollisesti tulevaisuudessa lääkityksen. Mahis on todella tärkeää pitää ihanne painossa,  jotta nivelet eivät rasitu turhaan.

Mahiksella on painoa noin 10-12 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.
29.12.2019
Ihana Mahis nykyisin Samu lensi Suomeen omaan kotiinsa 21.12.

18.11.2019
Mahis on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Mahikselle ja sen tulevalle perheelle <3

16.03.2019
Herttainen ja ystävällinen Mahis etsii yhä loppuelämän kotiaan Luiza Madrun luona. Mahis on hieman rohkaistunut vieraita ihmisiä tavatessa. Pihalla se kävelee lähietäisyydellä vieraita tutkaillen. Muutaman kerran se haukkuu jännityksen vuoksi vieraille ja ottaa etäisyyttä, mutta palautuu pian ja jatkaa pihan haistelua. Mahis käy tasaisin väliajoin katsomassa, että onhan Stefan, Luizan puoliso, varmasti siellä paikassa, missä hän viimeksi oli. Oma ihminen tulee siis varmasti tulevassa kodissa olemaan Mahikselle hyvin tärkeä.

18.06.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat herttaisen Mahiksen toukokuussa Luiza Mandrun luona. Mahis reppana pelkäsi uutta tilannetta niin paljon, että pissasi alleen ollessaan Luizan sylissä. Luiza kertoo, että Mahis haukkuu epävarmuuttaan vieraille, mutta muuten se on todella kiltti poika. Mahis on erityisen sympaattinen poika, joka tulee vaatimaan rohkaisua ja aikaa tulevassa kodissaan.
__________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mahis saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mahis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mahiksen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.