Päivitetty 05.02.2020

Kodin saanut koira: VILI VILPERI


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.12.2019

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Vili Vilperi on kerrassaan ihana koira, jonka häntä vispaa hyrrän lailla Kulkurien aktiivien tavatessa sen Onevetin klinikan tiloissa Bukarestissa joulukuussa. Adinan ystävä Cosmina löysi Vili Vilperin alkusyksytä läheisestä metsästä ja Vili oli rauhassa istunut ja odottanut, että se otettaisiin kiinni. Todennäköisesti se on monien muiden romanialaisten koirien lailla tullut perheensä hylkäämäksi. Vili Vilperi asuu tällä hetkellä löytäjänsä Cosminan anopin luona seitsemän kissan kaverina täysin ongelmitta. Se viettää osan ajasta ulkona ja osan sisätiloissa, eli se on tottunut myös elämään sisätiloissa. Vili Vilperi tulee hienosti juttuun muiden koirien kanssa, mutta on tarkka ruoastaan ja saadessaan mahdollisuuden se käy imurin lailla syömässä kavereidenkin ruoat kupeista. Tulevan perheen on siis hyvä tiedostaa, että Vili todennäköisesti täytyy eristää toisista koirista ruokailun ajaksi.

Vili Vilperi on todella sosiaalinen ja iloinen koira, joka tulee heti vieraidenkin ihmisten luokse hakemaan rapsutuksia ja läheisyyttä. Se ei vierasta kosketusta tai ihmisen huomiota lainkaan ja onkin pesunkestävä sylikoira, joka tarrautuu ihmisen rintaan ja yrittää kiivetä syliin. Kulkurien aktiivien hengaillessa Vilin seurassa se hakeutuu vieraidenkin luokse silitettäväksi kerta toisensa jälkeen ja vaikka sen mielestä liukas laattalattia selvästi on epämiellyttävä, se kuitenkin liukastelee ihmisen viereen hakemaan läheisyyttä. Vili reagoi myös todella positiivisesti ihmisen iloiseen, kimittävään ääneen ja menee siitä ihan onnesta sykkyrälle. Vili varmasti sopisikin myös esimerkiksi lapsiperheeseen, missä rapsuttavia käsiä ja lämpimiä sylejä olisi useampia.

Vili ei tapaamisen aikana hauku lainkaan, mutta Cosminan mukaan saattaa välillä vahtihaukkua asuinpaikkansa pihan portilla. Vili Vilperi on noi 30 cm korkea ja painaa noin 6 kiloa.

Päivitykset

29.12.2019

Vili Vilperille kävi onnekkaasti, sillä sen koti vaan odotti sen ilmaantumista. Vilperi on nyt varattu koira.

27.12.2019

Vili Vilperi aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vili Vilperi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vili Vilperin yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.