Päivitetty 02.01.2020

Kodin saanut koira: OLARAY (Superstars-pennut)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

17.5.2019

Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Superstars- pentue päätyi Carmenin hoteisiin, kun Carmenin tuttavan tiettävästi puhdasrotuinen labradorinnoutajanarttu oli tullut tiineeksi tuntemattoman kulkukoiran astuttamana. Pennut saivat viettää ensimmäiset viikot emonsa kanssa, ja tämän jälkeen omistaja pyysi Carmenia huolehtimaan pennuista. Koska Carpen tarhalla riehui parvovirus näihin aikoihin, olivat pennut alkuun Glinan tarhalla tartunalta suojassa. Toukokuun alussa pentujen oli turvallista muuttaa Carpeen asumaan ja näin ne saavat mahdollisuuden adoptio-ohjelmassamme sen ikioman kodin löytymiseen.

Superstar-pennut, eli kaksi urosta ja neljä narttua, Jay-Z, Gigi-Star, Beyonce, Sieda, OlaRay ja Sheila- Star ovat kaikki iloisia hulivilipentuja, jotka eivät ole Carpelle muutosta moksiskaan. Aktiiviemme tavatessa pennut, ovat ne ehtineet asua tarhalla vasta noin viikon, mutta ovat siinä vaiheessa jo tuhonneet häkistään lähes kokonaisen sohvan sekä patjan ja levittäneet iloisesti täytteet ympäri aitaustaan. Vieraiden tullessa häkkiin, vyöryy kuusipäinen pentulauma empimättä suoraan päälle ja kiipeä syliin pussailemaan ja tutkailemaan ihmistä. Pennut ovat todella uteliaita, innokkaita ja rohkeita villikoita, jotka painivat, hyppivät, juoksevat ja varastelevat tavaroita käsistämme, aivan kuten pentujen kuuluukin. Pennuissa on paljon labradorinnoutajamaisia piirteitä niin ulkoisesti, kuin luonteessakin ja aikuisena kokoluokka on luultavasti jotakin labradorinnoutajamaista. Vaikka pennut ovat vilkkaita ja touhukkaita, malttavat ne alkuhepuloinnin jälkeen kaikki rauhoittua lepäämään, vaikka oleilemme vielä aitauksessa. Suuria luonne-eroja ei pentujen välillä vielä erotu ja koko konkkaronkka elelee mutkattoman oloisesti keskenään. Tällä hetkellä pennut painavat noin 10-12kg ja ovat 40-45cm korkeita. Kasvavat luultavasti isohkoiksi, keskikokoisiksi koiriksi.

OlaRay on suloinen vaaleanruskea pentu tummalla naamalla. Se on energiatasoiltaan pentueen keskikastia, eikä ryysi yhtä röyhkeästi ihmisen syliin, kuin pentueen villeimmät tapaukset. Todella suloinen tyttö, nuolee ihmisen sormia ja naamaa ja nauttii huomiosta. Pistää kesken vierailun leikiksi siskonsa Siedan kanssa.

Päivitykset
21.12.2019
Neidin tassut koskettivat suomea juuri Joulun alla, Kotionnea Olaray ja perhe! <3
25.11.2019
Oma koti odottaa neitiä ihan kulman takana. Olaray on varattu ja  ikioma perhe odottaa kovin saavansa neidin luokseen.


2.9.2019
Heinäkuisella reissullaan aktiivimme tapasivat OlaRayn Carpen tarhalla. OlaRay on juuri sellainen kuin pennun kuuluukin olla; höseltävä, iloinen riiviö. Olaray kohtaa vieraat ihmiset reippaasti, pusuttaa naamaa, tönii tassullaan ja lähtisipä se mieluusti ihmisen kanssa leikkimään hajurätilläkin. Missä onkaan tämän ihastuttavan nuoren tytön ikioma koti?

Lisätty muutama kuva iloisesta OlaRaysta.

17.5.2019
Olaray aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_____________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli OlaRay tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

OlaRay saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi OlaRay on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot : Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.