Päivitetty 18.08.2019

Kodin saanut koira: BEYONCE (Superstars-pennut)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

17.5.2019

Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Superstars- pentue päätyi Carmenin hoteisiin, kun Carmenin tuttavan tiettävästi puhdasrotuinen labradorinnoutajanarttu oli tullut tiineeksi tuntemattoman kulkukoiran astuttamana. Pennut saivat viettää ensimmäiset viikot emonsa kanssa, ja tämän jälkeen omistaja pyysi Carmenia huolehtimaan pennuista. Koska Carpen tarhalla riehui parvovirus näihin aikoihin, olivat pennut alkuun Glinan tarhalla tartunalta suojassa. Toukokuun alussa pentujen oli turvallista muuttaa Carpeen asumaan ja näin ne saavat mahdollisuuden adoptio-ohjelmassamme sen ikioman kodin löytymiseen.

Superstar-pennut, eli kaksi urosta ja neljä narttua, Jay-Z, Gigi-Star, Beyonce, Sieda, OlaRay ja Sheila- Star ovat kaikki iloisia hulivilipentuja, jotka eivät ole Carpelle muutosta moksiskaan. Aktiiviemme tavatessa pennut, ovat ne ehtineet asua tarhalla vasta noin viikon, mutta ovat siinä vaiheessa jo tuhonneet häkistään lähes kokonaisen sohvan sekä patjan ja levittäneet iloisesti täytteet ympäri aitaustaan. Vieraiden tullessa häkkiin, vyöryy kuusipäinen pentulauma empimättä suoraan päälle ja kiipeä syliin pussailemaan ja tutkailemaan ihmistä. Pennut ovat todella uteliaita, innokkaita ja rohkeita villikoita, jotka painivat, hyppivät, juoksevat ja varastelevat tavaroita käsistämme, aivan kuten pentujen kuuluukin. Pennuissa on paljon labradorinnoutajamaisia piirteitä niin ulkoisesti, kuin luonteessakin ja aikuisena kokoluokka on luultavasti jotakin labradorinnoutajamaista. Vaikka pennut ovat vilkkaita ja touhukkaita, malttavat ne alkuhepuloinnin jälkeen kaikki rauhoittua lepäämään, vaikka oleilemme vielä aitauksessa. Suuria luonne-eroja ei pentujen välillä vielä erotu ja koko konkkaronkka elelee mutkattoman oloisesti keskenään. Tällä hetkellä pennut painavat noin 10-12kg ja ovat 40-45cm korkeita. Kasvavat luultavasti isohkoiksi, keskikokoisiksi koiriksi.

Beyonce on pentueen musta narttu, joka ulkoisesti muistuttaa ainakin vielä hyvin paljon labradorinnoutajaa. Beyonce on yksi pentueen rohkeimmista ja se tulee empimättä ihmisen luo. Beyonce onkin kovin mielissään saadessaan ihmisvieraita ja se jää rapsuteltavaksi ja syliin oleilemaan. Kova tyttö jakelemaan pusuja.

Päivitykset
10.8.2019
Pieni neito lennähti omaan kotiin, oman perheensä luokse. Hurjasti onnea!

4.6.2019
Beyonce kaunotar on varattu omaan kotiin.

17.5.2019

Beyonce aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Beyonce tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Beyonce saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beyonce on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Anne Huhtala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.