Päivitetty 23.02.2020

Kodin saanut koira: GEGI


Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Lohja)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
23.9.2017
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. Onevetin tiloista löytyy myös monia kotia etsivä koira, joka hakee omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Marraskuussa 2016 aktiivimme tekivät jälleen yhden reissun Romaniaan ja kävivät myös tällä kerralla Onevetissa vierailulla. Siellä he kohtasivat lukuisia koiria joista iso osa on pentuja, jotka ovat syntyneet tähän maailmaan kodittomiksi koiriksi. Yksi näistä koirista on pentu joka sai nimekseen Gegi. Gegi, kuten monet muutkin pennut, on hylätty onevetin läheiselle alueelle, paikallisten keskuudessa tiedetään tarhan henkilökunnan huolehtivan koirista joten sinne hylätään lukuisia koiria. Pienella pojalla oli onnea, että hänet löydettiin ajoissa, ja nyt poika saa turvassa kasvaa.

Gegi on hoikahko ja todella sirorakenteinen uros, jolla on painoa on arviolta alle 15kg ja korkeutta n. 45 cm (huom. päivitetty 07/2019). Gegi on hiukan ujoilija, mutta ei mikään mahdoton arkailija, rohkaisua vailla omassa kodissa perheensä kanssa.

Päivitykset uusimmasta vanhempaan

20.2.2020

Gegi muutti ikiomaan kotiin! Onnea Gegi ja koti!

4.1.2020

Gegi on muutamassa viikossa oppinut niin paljon! Gegi kulkee jo hihnassa melko kauniisti, hihnan kiristyminen edelleen jännittää Gegiä, mutta tässäkin koira on edistynyt. Gegi nauttii kävelyistä metsässä ja nuuhkii ja tutkii ympäristöä innokkaasti. Gegi on todella hiljainen ja viihtyy mieluiten ihmisten lähellä.

25.12.2019

Gegi on nyt totutellut kotielämään hoitajan luona muutamia päiviä. Gegi ymmärsi ulkoilun idean heti ja on sisäsiisti. Gegi hieman jännittää valjaiden päälle pukemista, samoin kiristyvä hihna saa Gegin hämilleen. Muuten Gegi hakeutuu mieluummin seuraan, kuin on yksin. Olisikin hyvä, jos tulevassa kodissa olisi toinen koira Gegille seuraksi, eikä Gegin tarvitsisi olla pitkiä aikoja yksin. Gegi ei ole niinkään arka, vaan hieman herkkä ja huomaamaton. Gegi ei säiky kodin ääniä ja on myös itse hiljainen. Gegi tulee reippaasti hakemaan namit tutulta ihmiseltä, eikä kavahda vieraitakaan. Pienen harkinnan jälkeen vieraat saavat myös silittää Gegiä ja Gegi käy tyytyväisenä nukkumaan vieraiden läheisyyteen. Gegi on todella kaunis, pitkäsäärinen ja siro.

22.12.2019

Gegi saapui Suomeen kotihoitoon etsimään omaa kotia. Gegi asuu Lohjalla.

12.12.2019
Tapaamme Gegin ladossa, jossa asuu aran häkkikaverin kanssa. Gegi on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja reagoi positiivisesti maiskutusääneen. Gegi rohkaistuu nopeasti vierailun aikana; alkuun tulee haistelemaan kyykyssä olevaa ihmistä takaa, mutta pian jo tulee haistelemaan kättä ja hakemaan nameja kädestä. Selkeästi kiinnostunut etenkin herkuista ja niiden avulla lähtee rohkaistumaan.

 

18.9.2019

Gegi seuraa lähestyviä ihmisiä kiinnostuneena häkistänsä ihan verkkoseinän tuntumassa, mutta kun mennään sisälle sen alueelle, tulee varovaiseksi. Lähestyy varovasti namikättä valmiina perääntymään. Ottaa nameja kädestä, alussa perääntyy heti kauemmaksi, mutta vähitellen jää lähelle. Kamera hieman jännittää. Kun liikumme häkissä, tarkkailee vähän huolestuneena. Ninan käy haistelemassa kun Nina asettuu kyykkyyn ja selin.

22.8.2019
Gegi oli oma mukava itsensä myös kesällä. Se oli alkuun hieman etäinen ja söi namit maasta mutta jäi kuitenkin viereen makaamaan ja otti herkut kädestä vähän ajan päästä. Arkuutta, varovaisuutta ja ihmisten väistämistä on edelleen ja muutkin eleet kertovat vieraiden läsnäolon aiheuttamasta pienestä stressistä, se haukottelee, lipoo huuliaan ja käy maate.
Gegi on kertakaikkiaan upea ja kuviaan kauniimpi koira. Ainoa, mikä uupuu on oma, ymmärtäväinen koti.


1.7.2019
Gegi tavattiin jälleen aktiivimatkallamme keväällä 2019.
Gegi odottelee kaikkien yllätykseksi innoissaan aidan takana, kun näkee vieraiden 
saapuvan. Aitaukseen mentäessä jännitys iskee ja Gegi kipittää takanurkkaan happea haukkaamaan. Kuitenkin nähdessään käden menevän namitaskuun, tulee Gegi heti ihmisen luo ja ottaa varovasti namin kädestä. Sama toistuu ja hetken kuluttua se tulee jo reippaammin nameja hakemaan ja jää ihmisen lähelle niitä odottelemaan.
Kun häkistä poistutaan, tulee Gegi aidan taakse häntä vispaten ja nuuhkii ja nuolee käsiä hakiessaan lisää namia. Gegi jää aidalle seurailemaan häntä heiluen, kun aktiivit liikkuvat navetassa.
Gegi asustelee ujon häkkikaverin kanssa. Vaikka hänkään ei ole enää niin ujo kuin aiemmin, voisi reipas seura vaikuttaa Gegin kehittymiseen vieläkin positiivisemmin.  Gegi onkin jälleen selkeästi reipastunut, mutta on edelleen todella herkkä poika ja tarvitsisi itselleen kodin, joka osaa edetä arjessa ja kaiken uuden edessä koiran omaan tahtiin – ja puhtaasti Gegin ehdoilla.
Gegille päivitetty kuvia ja video.

30.4.2019
Voi Gegiä…. Gegin jos jonkun soisi jo pääsevän omaan kotiin. Tarhakaverit tulevat ja menevät, mutta Gegin elämä on ja pysyy edelleen tarhalla.
Gegi asuu tarhan navetassa ja sillä on tällä kertaa vain yksi häkkikaveri, joka on sitä itseäänkin arempi. Kun vieraat menevät sen häkkiin, Gegi siirtyy alkuun hieman kauemmaksi häkin nurkkaan, josta se seuraa koko ajan hiukan varuillaan, mutta samalla kiinnostuneena ihmisten tekemisistä. Gegi on selvästi kiinnostunut ihmisistä ja rohkaistunut jälleen viime kerrasta. Se tulee aluksi nuuskimaan varovasti jalat pitkällä takana, jonka jälkeen reipastuu ihmisten läsnäolosta – ja ottaa välillä hetkeksi etäisyyttä vain palatakseen pian takaisin ihmisen lähelle. Siihen Gegi myös jää, kääntäen välillä myös selän ihmiseen päin, mikä osoittaa jo luottamustakin.
Gegi on luonnossa siro ja kuviaan kauniimpi koira eikä sen kuulla tarhalla edelleenkään haukkuvan.
Gegille lisätty muutama tuore kuva ja videoita helmikuun aktiivimatkalta.

30.12.2018
Aktiivimme tapasivat Gegin jälleen marraskuun lopun aktiivimatkallaan. Ja Gegi herättää edelleen vain ihastuksia ja puhtaan, sydämestä tulleen kommentin: “Aika ihana”.
Gegi on ollut koko ajan arka ja on sitä edelleen, siksi se saikin tällä kertaa aktiivimme yllättymään reippaudellaan. Kun aktiivimme meni häkkiin, Gegi ja kaksi muuta häkkikaverusta menivät ensin kaikki kauemmaksi häkin seinustoille, mutta kun aktiivimme asetuttui selin koiriin päin ja heitteli nameja häkin lattialle, päättivätkin kaikki uskaltaa liikkua ja tulla lähemmäksi. Hetken päästä kaikki kolme Gegi mukaan lukien söivät nameja aktiivimme kädestä.
Gegille vierailu oli kaiken kaikkiaan selvästi mukava kokemus. Sen koko olemus tuntui muuttuvan vierailun aikana. Gegi söi rauhassa aktiivimme kädestä, nuoli sormia huolellisesti ja se uskalsi syödä aktiivimme kädestä myös etupuolelta eikä ihmisen seisomaan nouseminenkaan saanut sitä liiemmin säikkymään vaikkakin se toki hieman väisti. Häkkivierailun jälkeen Gegi tuli vielä aidan viereen katsomaan lähteviä ja heilutti häntää kiitokseksi. Kun myöhemmin vieraat kävelivät häkin ohi, Gegi tuli heti aidan viereen korvat pystyssä ja söi vielä uudelleen nameja kädestä. Mahtavaa!
Gegi on kyllä liikuttavan upea tapaus ja toiveena olisikin löytää juuri Gegille sopiva, osaava koti, jossa tästä kaverista muotoutuisi varmasti superkultainen perheenjäsen.
Gegin koko on päivitetty tietoihin ja lisätty muutama tuore kuva. 

6.11.2018
Gegi on edelleen erittäin arka, eikä oikein edelleenkään uskaltaudu ihmisen luokse. Tarhaelämä ei millään muotoa tee Gegille hyvää vaan Gegin tulisi päästä osaavaan ja koirakokeneeseen kotiin, jossa sille annetaan tilaa, rauhaa ja rakkautta – ja ennen kaikkea aikaa oppia ja tottua uuteen elämään, jossa koti on turvallinen paikka ja tarhan levoton ympäristö vähitellen haalistuisi menneeksi muistoksi.

Toukokuu 2018
Gegin paikka ei ole tarhalla. Se ei siellä asuessaan riepastu vaan on edelleen arka ja ujo poika. Gegi asuu navetassa samassa häkissä kolmen “maustepennun” ja Fanan kanssa. Vieraista Gegi ei juurikaan innostu vaan aktiivien ollessa häkissä Gegi  makaa yhdessä nurkassa eikä tule lähelle. Valokuvatessa ja aktiivin mennessä kohti Gegi menee kauemmas eikä ole kovinkaan halukas tekemään tuttavuutta. Gegi parka – tarhan häslinki ei selkästi ole sille oikea paikka vaan se kaipaa omaa rauhaa ympärilleen.

24.3.2018
Gegi on vieläkin ujohko poika, tuttujen ihmisten kanssa huomaa että on hiukan avoimempi, mutta vieraiden kanssa jännittää, ei kumminkaan panikoidu ja antaa koskettaa. Gegi tulee kotona tarvitsemaan aikaa ja tilaa.  Muiden koirien kanssa se vaikuttaisi tulevan edelleen hyvin toimeen. Uusia kuvia lisätty.

 23.9.2017
Nyt olisi paikallaan Gegi kotiin – operaatio! Poika hiukan jännittää isossa koiralaumassa, ja väistää herkästi muita. Gegi on sellainen huomaamaton aarre, herkkis, joka tulee hiljaisempana hetkenä uteliaasti nuuskimaan vierasta takaa. Poika on todella sopuisa, eikä kiistele ruoasta; se syö muiden seassa hienosti. Helposti ja mieluusti väistää mahdollisia konflikti tilanteita. Ihana poika, joka varmasti puhkeaisi kukoistamaan omassa rauhallisessa kodissa, jossa muut eivät veisi huomiota siltä ja poika saisi omaan tahtiin ihmetellä suurta maailmaa ja sitä kautta saada rohkeutta ja itseluottamusta itsellensä lisää oman ihmisensä kanssa. Lisätty uusia kuvia ja video pojalle.

16.7.2017
Gegistä on kasvanut yli vuosikkaaksi, ja on saanut huimasti lisää itseluottamusta,rohkeutta, energiaa ja iloisuutta itsellensä. Liekö kesän aurinko, muuttuneet ulkoilukaverit, lämpimät ilmat ja viileät yöt vaiko aikuisemmaksi kasvaminen saanut pojalle tämän muutoksen aikaan, hän on oikeaa duracel pupu! gegi poika juoksee, loikkii ja touhuaa muiden kanssa sekä ihan itsekseenkin ihan selvästi hymy huulilla, sellainen pilke silmäkulmassa. Ihmiset käydään nopeasti moikkaamassa, ettei vain menisi riehumis aikaa hukkaan. Kesäturkki on hiukan tummentunut, ja häntä on noussut kippuralle itseluottamuksen lisääntyessä ylös, jota Gegi poika kovin terhakkaasti heiluttaa puolelta toiselle ja kantaa ylväänä selkänsä päällä. Nyt enää puuttuu se ikioma koti, jossa tätä hienoa kehittymistä voisi jatkaa ja saada vihdoin olla se iloinen nuori reipas koirapoika, ilman mitään huolta huomisesta.

Lisätty Video ja kuvia.

2.6.2017
Gegi poika on kasvanut melkein vuosikkaaksi junnuksi jo, ja Gegi kasvaa isohkoksi pojaksi, mutta on rakenteeltaan kuitenkin soukempi, joten mitään järkälettä pojasta ei tule. Uusia ihmisiä Gegi hieman jännittää, tuttujen kanssa reipas ja tulee luokse. Omassa kodissa poika reipastuisi varmasti piakkoin, mitenkään mahdottoman ujo poika ei ole, hiukan ehkä mietteliäs  ja hän vain tarvitsee aikaa, ymmärrystä ja vakaata arkea puhjetakseen kukkaan.  Gegi on rauhallinen ikäisekseen, ei lähde mukaan muiden riehumiseen. Ei ole sellainen sähköjänis tyyppinen vaan enemmänkin rauhallinen ja mietiskelevä tyyppi. Gegi nauttisi varmasti tasaisesta arjesta, jossa saa olla oma itsensä ja edetä omaa vauhtiaan reippaaksi ja tasapainoiseksi kotikoiraksi. Pojalla on takakannukset. Toivottavasti pojan oma koti löytyisi pian.

17.3.2017
Aktiivimme tapasivat jälleen maaliskuun reissullaan myös kasvaneen Gegin. Sisätiloissa tutustuminen oli hiukan outo tilanne, ja  jännitti hiukan poikaa. Ensin Gegi jähmettyy paikalleen, mutta myöhemmin uskaltaa vähän liikkua omaan tahtiin. Gegi väistää ihmistä, mutta lopulta alistuu ja antaa nätisti käsitellä ja on rauhassa. Ystävällisen ja lempeän oloinen poika on, hiukan vain on jännä uusi tilanne verrattuna totuttuun tarhassa riekkumiseen. Poika keräilee rohkeutta itsekseen, ja kun on pari kertaa käyty rapsuttelemassa poikaa, uskaltaa hän jo itsekin tulla luokse pyytämään rapsutuksia. Gegistä löytyy aika helposti rohkeutta ja uteliaisuutta, kunhan ei painosta liikaa. Poika tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Kaiken kaikkiaan Gegi on oikein suloinen tyyppi, ulkona reipas vintiö ja touhukas normaali pentu. Gegi on kastroitu myös jo.

1.3.2017
Gegi on kasvanut ja tullut komeaksi nuoreksi pojaksi. Tarhalla kasvamisessa on se huono puoli, että siellä helposti hukkuu muiden sekaan, eikä välttämättä saa kaikkea sitä ihmiskontaktia, mitä hiukan ujompi poika tarvitsisi.Gegi on hiukan vetäytyvä ja  ujohko aluksi. Poika menee piiloon, ja sieltä katselee ihmisiä. Kun poika nostetaan lähemmäksi, hän antaa koskea, eikä panikoi tai vetäydy pois. Toivottavasti Gegi poika pääsisi pian omaan kotiin rohkaistumaan, sellaiseksi reippaaksi nuoreksi pojan vesseliksi mikä hänen silmistään paistaa.

________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gegi saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gegi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gegin yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.