Kodin saanut koira: CAIUS

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot
10.5.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Caius löydettiin lentokentän ympäristöstä, kun Onevetin eläinlääkäri oli ollut viemässä muita koiria lentokentälle Suomen lennolle. Herra on asustellut tarhalla jo muutaman vuoden, mutta jatkuvien iho-ongelmien takia pötkylä ei ole aiemmin päässyt adoptio-ohjelmaan. Kipujen takia Caius oli myös paljon arempi.  Tällä hetkellä iho-ongelmat on taas saatu kuriin. Caius on luonteeltaan kohtelias herrasmies ja rauhallinen tarkkailija, joka nauttii rapsutuksista ja herkuista. Ystävällinen ja hieman huomaamatonkin herra nauttisi varmasti elämästä hieman rauhallisemmassa kodissa. Caius tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Korkeutta tällä pötkylällä on noin 30 cm ja painoa 15 kg, josta tosin saisi hieman tippua pois.

 

Päivitykset
24.8.2019
Supersuloinen Caius lensi omien ihmistensä luo 24.8.

28.7.2019
Hellyyttävä herra on tänään varattu omaan kotiinsa, paljon onnea perheelle! <3

10.6.2019
Caius tulee reippaasti tutustumaan aktiiveihin toukokuisella vierailulla.  Namit kiinnostaa kovasti ja herra on kovin iloinen ja mielissään huomioista. Caius on saanut lääkehoitoa, joka auttoi iho-oireisiin ja turkki on nyt hyvässä kunnossa. Caius on hieman varuillaan kun kosketaan aiemmin kaljuja kohtia kylljistä, mutta muuten se ei vaikuta aralta tai kivuliaalta, vaan kellahtaa jopa nauttimaan maharapsuista.

27.3.2019
Caius on edelleen oma itsensä, valloittava ja rauhallinen herrasmies. Caiuksen iho-ongelmat ovat tulleet takaisin ja se saakin hoitoa demodikoosiin. Mitenkään erityisen reppanalta ei herra kuitenkaan vaikuta, vaikka nurkassa alkuun viihtyykin, vaan on kiinnostunut ihmisestä ja odottaa tarkkaavaisesti, mitähän seuraavaksi mahtaa tapahtua. Aikansa katseltuaan tulee Caius kissanruoan houkuttelemana luokse ja jää mielellään ihmisen lähelle. Herkut ja rapsutukset kelpaavat loppujen lopuksi Caiukselle erittäin hyvin, eikä se sen kummemmin väistä ihmistä, vaikka arvostaakin omaa tilaansa.

4.12.2018
Pötkylä aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

___________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Caius saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: