Kodin saanut koira: FANA

Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

 

21.6.2018
Perustiedot ja tausta

Romaniassa on mahdollista se, että kun lähdet kauppaan ostamaan leipää ja maitoa, tulet näiden kanssa takaisin kotiin ja mukanasi on jotain ylimääräistä, mitä ei ostoslistalla ollut – koditon koiranpentu.
OneVet klinikan työntekijä otti kodittoman pennun kadulta turvaan ja vei hänet tarhalle odottamaan mahdollista kotiaan. Fana on niitä onnekkaita tähtiä, joille avautuu edes mahdollisuus omaan kotiin, missä ruoka, juoma ja kodin lämpö on normaali jokapäiväinen asia.

Fana muistuttaa saksanpaimenkoiraa, mutta se, mitä tässä tytössä oikeasti on, on vain arvoitus. Kauniin ulkokuoren lisäksi, on Fanalla hieno luonne. Kaikkien kanssa toimeen tuleva ja kohteliaasti toisia kohtaan käyttäytyvä leikkisä tyttö.  Ihmisiä kohtaan on Fana lähes samanlainen, kohtelias ja ystävällinen. Jokapäiväinen ihmiskontaktin puute näkyy Fanassa siten, että tarvitsee hetken aikaa tullakseen tervehtimään vierasta ihmistä, mutta tulee nuuhkaisemaan kun on saanut tuon hetken. Fanan käsittely onnistuu kuitenkin koiran jännityksestä huolimatta hyvin. Ja koska Fana tulee niin hienosti toimeen toisten koirien kanssa, olisi mukavaa, jos kotona odottaisi reipas koirakaveri, josta saada tukea ja rohkaisua, mutta menee varmasti myös yksin, kuhan koti ymmärtää antaa aikaa. Fanan ei ole kuultu erityisesti haukkuvan tarhalla, joten asuinmuotona voisi olla myös kerrostaloasunto.

Fana on keskikokoinen koira, eli noin 50 cm ja noin 18-20 kg

13.7.2018
Kulkurilento on juuri laskeutunut kentälle, tuoden 14 onnekasta koiraa. Fana oli näiden onnekkaiden joukossa ja pian kotimatka kentältä kotiin alkaa, jossa koirakaveri jo odottaa. Onnea kodille ja Fanalle onnellista uutta elämää Suomessa.

21.6.2018
Ihana keskikesän juhla voi alkaa. Fana on tänään varattu omaan kotiin.

5.4.2018
Fana on tavattu jälleen OneVetin tarhalla ja muutoksia ei Fanassa ole tapahtunut, on edelleen kohtelias ja kiltti. Fana odottaa maltillisesti rauhallista hetkeä muilta koirilta jääden mieluimmin taka-alalle, väistäen melua ja rähinää ennen kuin tulee tekemään tuttavuutta ihmisiin. Fana vaikuttaa kuitenkin tasapainoiselta koiralta ja pienemmässä koiraporukassa pääsisi huomattavasti paremmin esille ja kotona avautuisi enemmän. Uusia kuvia ja video lisätty.

27.11.2017
Fana tavataan jälleen OneVetin tarhan pihalla ja joitakin pieniä muutoksia on koirassa tapahtunut. Sosiaalistamisen puute näkyy Fanan käytöksessä niin, ettei suinpäin ryntäile ensimmäisten joukossa vieraita tapaamaan, vaan tarvitsee siihen oman aikansa. Suuria aikoja ei Fana kyllä tarvitse kun jo alkaa kiinnostumaan vieraista ihmistä ja halu tulla tekemään lähempää tuttavuutta alkaa. Pikainen nuuhkaisu ihmisen kädestä ja pian takaisin koirakavereiden luokse, jossa on silmin nähden rennosti ja nauttii muiden eläinten seurasta. Fana antaa käsitellä itseään hyvin, vaikka ei nauti siitä, että otetaan väkisin kiinni.
Muutama kuva Fanasta marraskuulta ja uusi video.

25.9.2017
Fana sai monen muun koiran tavoin vieraita Suomesta aktiiviemme muodossa. Rennon oloinen Fana touhuaa välillä omiaan ja sitten taas hakeutuu toisien koirien seuraan. Koittaa saada muita leikkimään ja tekee senkin nätisti. Ihmistäkin käy välillä tervehtimässä, jatkaen jolkotellen matkaa ja tutkien pihan tuoksuja. Kuvia ja hienoja videoita Fanasta lisätty.

22.7.2017
Fana siirtyi aikuisten koirien puolelle etsimään kotiaan, vaikka ihan lapsikoira Fana vielä onkin. Muiden koirien joukossa pomppelehtiva eloisa tyttö, joka käy lipaisemassa kättä ja hymyillen jatkaa OneVetin pihalla touhuaan. Fana ei tuppaudu ihmisen lähelle, mutta on utelias ja käy tervehtimässä. Kotona reippaus varmasti vielä kasvaa, maltillisen omistajan opastamana.

2.6.2017
Aktiivimme tapasivat kauniin Fanan ja kertoivat hänen nyt hieman kiertävän ihmiset kauempaa. Oliko syy siihen se, että pihalla oli runsainmitoin koiria, jotka kaikki olivat tervehtimässä uusia ihmisiä, eikä Fana halunnut tulla tuohon koirakasaan, vai kuumuus tai ehkä molemmat. Vaikka tarhalla sosiaaliset kontaktit ihmisten kanssa jäävät vähäiseksi, ei Fana kuitenkaan aristele tai vetäydy syrjään, vaan on reipas ja toimelias, pian vuoden iän saavuttava nuori koira. Suuressa koiraporukassa OneVetin pihalla pärjäsi oikein hyvin ja tuli toimeen kaikkien kanssa. Uusia kuvia lisätty.

23.3.2017
Fanasta on kasvanut erittäin kaunis ja ihana tyttö, joka olisi ihan valmis lähtemään omaan kotiin. Avoin ja pusujaan jakava Fana ei hämmentynyt joutuessaan huoneeseen, jossa ei ole ollut aikaisemmin ja samassa tilassa oli myös uusia ihmisiä, joita häntä heiluen iloisesti tervehtii. Muiden koirien jännitys ei tarttunut Fanaan, vaan rohkeasti touhottaa ympäri huonetta ja välillä jää tarkkailemaan mitähän jännää tuolla mahtaisi tapahtua, sinne siis…

9.2.2017
Reippaan oloinen nuori koira, joka on utelias ympäristöstään ja tekeekin tarhan tiloissa tutkimusmatkaa, käyden kaikki nurkat, sekä ihmiset läpi. Fana antaa helposti käsitellä itseään, eikä haittaa, onko käsittelijä vieras tai tuttu, kaikki käy. Muiden koirien kanssa tulee hienosti toimeen ja eikä ole kuultu haukkuvan.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Fana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Kuvat aukeavat isommaksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: