Kodin saanut koira: WESTIE LADY

Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

11.06.2018

Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Carpen tarhaa rakennetaan parasta aikaa romanialaiseen Mitrenin kylään. Carpe on 150 kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Projekti startattiin toukokuussa 2016 ja se jatkuu, kunnes tarha on valmis. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö jatkuu eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä.

Westie Lady tuotiin tarhalle yhdessä kuuden pentunsa kanssa noin kuukausi sitten. Tyttö on upea ja hauska ilmestys täysin valkoisessa, karkeassa turkissaan. Sen kuusi mustavalkoista, töpöhäntäistä pentua asuvat Westie Ladyn viereisessä häkissä. Aidan takaa Westie Lady tarkkailee rauhallisella otteella pentueensa touhuja. Aktiivien tavatessa tytön, se on hieman varautunut uusia ihmisiä kohtaan ja uusi tilanne saa sen hieman hämilleen. Vieraan kädestä se otti kauniisti namipalan ja vei sen omalle pedilleen mutusteltavaksi. Tutun ihmisen, Carpen työntekijän Veeran kanssa se on selvästi rennompi ja varmasti kotioloissa oman perheen parissa rentoutuisi nopeasti. Westie Lady antaa itsestään rauhallisen kuvan, se ei myöskään juurikaan hauku. Tarhan ulkopuolella kävelevään kissaan se suhtautui kiinnostuneesti mutta rauhallisesti. Haisteli kissaa aidan läpi sen kummemmin kierroksia nostamatta. Westie Lady on nuori narttu, noin 1,5- 2- vuotias. Korkeutta Westie Ladylla on noin 40 cm ja painoa noin 10 kg.

25.8.2018

Viimein päättyi tämän upean koiran odotus ja se pääsi lentämään odotetuksi perheenjäseneksi omaan kotiinsa Suomeen.

12.7.2018

Westie Lady ei vielä tiedä, mikä onnenpotku sen kohdalle sattui. Tyttö on nimittäin tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Westie Lady ja tuleva perhe!

11.06.2018

Westie Lady aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Westie Lady saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Westie Lady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: