Enkeli koira: DEILI

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Mihai Grigorie)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta:
12.07.2018
Mihai Grigorie on Romanialainen eläinsuojelija jolla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, uusi rakenteilla oleva tarha sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Uutta tarhaa asuttaa jo melkoinen katras pelastettuja eläimiä mm. koiria, vuohia, kanoja, hanhia, ankkoja, kaneja, sika, lehmä ja minipossu. Uusi tarha tulee olemaan moderni ja sinne on tarkoitus rakentaa sopivat tilat jokaiselle jo tilalla asuvalle eläinlajille.

Deili on ottanut tarhalla vahtikoiran virkaa itselleen, se pitää vieraat poissa kunnes tarhan työntekijät tulevat paikalle. Työntekijöiden läheisyydessä Deili on sosiaalinen myös vieraille ja se tuleekin innokkaasti tutustumaan kaikkiin. Deili on melkoinen energiapakkaus ja se tuleekin vaatimaan tulevalta kodiltaa varmasti paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Deili häseltää menemään joka puolella ja tyttönen onkin selkeästi tarhaoloissa todella kierroksilla. Deili on todella iloinen ja leikkisä neitokainen, joka lenkillä heittäytyy heinikkoon nauttimaan elämästä. Deilissä on voimaa kuin pienessä kylässä ja innostuessaan remmissä se esittelee mahtavia vetovoimiaan, joten tulevan kodin tulee varautua siihen että Deiliä tulee opettaa ainakin remmikävelyssä vielä melkoisesti. Deili menee innoissaan moikkailemaan muita koiria ja toisen ärähtäessä se poistuu paikalta, mutta rotuperimästään johtuen emme luovuta sitä toisen nartun kaveriksi.

Deili on noin 45cm korkea ja painoa tytöllä on n. 25kiloa.

Päivitykset:

4.6.2019
Surullisesti joudun kirjoittamaan että Deili neiti on lähtenyt saateenkaari sillalle nukahdettuaan ikiuneen omassa tarhassa. Kevyet tassutukset neidille <3

12.7.2018

On lähestulkoon ihme, että niin valovoimainen koira kuin Deili on edelleen ilman kotia. Deili on aivan mahdoton hassuttelija ja elämästä nautiskelija, jonka menoa ei voi nauramatta katsella. Aktiivimme tapasivat Deilin heinäkuisella matkallaan ja kuvailivat kaikki tyttöä aivan huipputyypiksi. Vesipedon mainetta kantava Deili sai kuuman kesäpäivän helpotukseksi pienen kylpyammeen, jossa tyttö ottikin antmuksella kylpyjä naama onnesta vääränä. Deili on kaikille ihmisille uskomattoman avoin ja on aina yhtä innoissaan saadessaan vieraita. Aktiivinen tyttö pysyy kuitenkin liikkeessä, eikä ehdi jäädä mahdottoman pitkiksi ajoiksi rapsutuksia nautimaan, sillä huomion vie  pihalla lojuva kongi, jonka kanssa tyttö intoutuukin leikkimään, kunnes mieleen muistuu vesiallas ja taas mennään. Tämä tyttö ansaitsisi jo sen oman ihmisen, jonka kanssa hasutella pitkän tarhaelämän jälkeen. Deilille etsitään kotia ainoana koirana, sillä koirien kanssa Deilille saattaa syntyä riitatilanteita.  Lisätty video Deilin vesileikeistä sekä uusia kuvia.

6.12.2017
Pitkästä aikaa aktiivimme tapasivat myös Deili neidin vieraillessaan Mihailin tarhalla. Deili päästetään vapaaksi tarhan pihalle. Neiti käy nopeasti moikkaamassa vieraat ja lähtee sitten tutkimusmatkalle. Aktiivimme menevät moikkaamaan Deiliä ja se osoittautuu varsin mukavaksi ja ystävälliseksi koiraksi, kuten aikaisemminkin. Deili on perusluonteeltaan rauhallinen, avoin ja luonteva ihmisten kanssa. Tyttö tykkää rapsutuksista ja sitä saa käsitellä ihan miten päin vain. Deili osaa myös temppuja, istua, odottaa jne. Mihain ystävä kertoo treenanneensa Deilin kanssa, kävelyttänyt hihnassa jne. Haluaisi ottaa sen asumaan kotiinsa, mutta ei valitettavasti voi, koska kotona on rotikka jo valmiiksi. Deili ei oikein tule toimeen kissojen tai maatilan eläinten kanssa. Taustansa vuoksi neiti pelkää joitakin miehiä, huonoja kokemuksia mustalaisista. Deili rakastaa kiipeilyä, leikkimistä ihmisen kanssa sekä erityisesti vettä. Deille etsitäänkin kotia vitsillä sanottuna, jossa olisi oma uima-allas.


15.08.2017
Deili oli jo varattu omaan kotiinsa toista kautta, mutta monien mutkien myötä varaus valitettavasti peruuntui ja Deili siirtyi takaisin etsimään sitä omaa kotiaan.
Tullessaan sivuillemme kotia etsimään oli Deili sydänmato positiivinen, nyt kuitenkin neitokainen on hoidettu ja sydänmato on vain ikävä muisto vaan.
Deili on äärettömän ihmissosiaalinen ja kultainen tyttö. Deilille lisätty pari kesäistä vesileikki videota.

2.4.2017
Deili on löytänyt oman kotinsa muuta kautta ja toivomme Deilille sekä tulevalle kodille onnea yhteiselle taipaleelle

03.02.2017
Ihana Deili kävi eläinlääkärissä ja neitokaisesta otettiinkin klinikan tiloissa videota, joka on nyt lisätty myös Deilin sivulle. Video löytyy alta.

21.12.2016
Deili on edelleen hyvin samanlainen kuin aina aiemminkin. Deilin kanssa käydään satunnaisesti pieniä remmilenkkejä tarhanalueella. Deili vetää remmissä melkoisesti ja se on todella innoissaan kaikesta ja kaikista koko ajan. Deili tulee vaatimaan kodiltaan paljon liikuntaa ja koulutusta.
Deilille lisätty video, jossa näkyy hyvin neidin energisyys, voima ja vauhti.

6.9.2016
Deilille lisätty muutama uusi kuva. Deili on melkoinen energiapakkaus. Kuten uusista kuvista näkee, Deili rakastaa leikkiä vetoleikkejä. Deili on melko vahtiviettinen, joten sen tulevan omistajan tulee osata kouluttaa Deiliä pehmeästi ja ohjailla Deiliä oikeaan suuntaan vahtiviettisyyden kanssa. Deili on ihmisille todella ystävällinen ja se rakastaa ihmisten huomiota

 

.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Deilin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Deili saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Deili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Deilin  Yhteyshenkilö:  Anne Huhtala

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrigorie1/videos/1171551716285073/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: