Päivitetty 29.08.2020

Kodin saanut koira: SIEDA (Superstars-pennut)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
29.1.2020
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Superstars-pentue päätyi Carmenin hoteisiin, kun Carmenin tuttavan tiettävästi puhdasrotuinen labradorinnoutajanarttu oli tullut tiineeksi tuntemattoman kulkukoiran astuttamana. Pennut saivat viettää ensimmäiset viikot emonsa kanssa ja tämän jälkeen omistaja pyysi Carmenia huolehtimaan pennuista. Koska Carpen tarhalla riehui parvovirus näihin aikoihin, olivat pennut alkuun Glinan tarhalla tartunalta suojassa. Toukokuun alussa pentujen oli turvallista muuttaa Carpeen asumaan ja näin ne saivat mahdollisuuden adoptio-ohjelmassamme sen ikioman kodin löytymiseen.

Superstar-pennut, eli kaksi urosta ja neljä narttua, Jay-Z, Gigi-Star, Beyonce, Sieda, OlaRay ja Sheila- Star olivat kaikki iloisia hulivilipentuja, jotka eivät olleet Carpelle muutosta moksiskaan. Aktiiviemme tavatessa pennut ensimmäistä kertaa, olivat ne ehtineet asua tarhalla vasta noin viikon, mutta jo siinä vaiheessa ne olivat ehtineet tuhota häkistään lähes kokonaisen sohvan sekä patjan ja levittäneet iloisesti täytteet ympäri aitausta. Vieraiden tullessa häkkiin, vyöryi kuusipäinen pentulauma empimättä suoraan päälle ja kiipesi syliin pussailemaan ja tutkailemaan ihmistä. Pennut olivat todella uteliaita, innokkaita ja rohkeita villikoita, jotka painivat, hyppivät, juoksivat ja varastelivat tavaroita käsistä, aivan kuten pentujen kuuluukin. Pennuissa on paljon labradorinnoutajamaisia piirteitä niin ulkoisesti, kuin luonteessakin ja aikuisena kokoluokka on luultavasti jotakin labradorinnoutajamaista. Vaikka pennut olivat vilkkaita ja touhukkaita, malttoivat ne alkuhepuloinnin jälkeen kaikki rauhoittua lepäämään, vaikka vieraat ihmiset oleilivat aitauksessa.  Tällä hetkellä pennut painavat noin 10-12kg ja ovat 40-45cm korkeita. Kasvavat luultavasti isohkoiksi, keskikokoisiksi koiriksi.

Uskomattoman kaunis Sieda muistuttaa ulkoisesti sisaruksiaan enemmän jotakin paimenkoiraa. Sieda erottui pentuporukasta siis myös ulkoisesti ja nuorempana Sieda oli myös luonteeltaan hieman pidättyväisempi, kuin muut pennut. Iän myötä Siedasta on kuitenkin kasvanut todella avoin ja sosiaalinen tyttö, joka tulee innoissaan tervehtimään niin tuttuja kuin vieraitakin ihmisiä. Sieda nauttii selkeästi ihmisen läsnäolosta ja se painautuu tiukasti ihmisen lähelle ja pyrkii syliin.

Sieda on n. 50 cm korkea ja painaa arviolta 20 kg.

Päivitykset

29.8.2020
Sieda sai kodin Suomesta 4.7.2020.

7.3.2020
Kaunis Sieda neiti jättää pian romanian taakseen ja suuntaa kohti kotikoiran elämää suomeen, neiti on varattu iki-omaan kotiin. <3

29.1.2020
Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat taas ihanan Siedan! Kaikki muut Superstars-pennut ovat jo päässeet omiin koteihinsa, mutta Sieda-tyttö se vain edelleen odottelee sitä omaa kotiaan ja asuukin häkissä tällä hetkellä aivan yksin. Aikaa tarhalla on kulunut niin paljon, että Sieda on täyttänyt jo vuoden ja siirtyykin Kulkurien adoptio-ohjelmassa aikuisten koirien puolelle etsimään omaa kotiaan. Sieda suhtautui vieraisiin todella avoimesti ja ystävällisesti. Se painautuu hyvin lähelle ihmistä, käpertyy syliin, häntä heiluu koko ajan ja aina välillä Sieda sai ilohepuleita. Turkin kanssa ilmenneet ongelmat ovat enää muisto vain ja Siedan turkki onkin todella hyvässä kunnossa. Kaikenkaikkiaan Sieda vaikuttaa niin tasapainoiselta koiralta, kuin tarhakoira vain suinkin voi vaikuttaa. Nyt äkkiä kotiin tämä kultakimpale!

2.9.2019
Heinäkuisella reissullaan aktiivimme tapasivat myös Superstar-pentueen Siedan Carpen tarhalla. Carpen tarhalla asuva Veera kertoo, että pennut ovat perusriiviöitä – reippaita, iloisia höseltäjiä. Pennuista Sieda on täpäköin ja puolustaakin jonkin verran ruokaansa ainakin sisaruksiltaan. Sieda on kaunis tyttö, joka suhtautuu ihmisiin iloisesti ja reippaasti. Siedan takaosasta puuttuu karvaa jonkin verran ja siedä onkin saanut tähän lääkkeeksi Symparicaa. Aktiivimme Salla sai nostaa Siedan syliin kuvaamista varten. Vaikka tilanne jonkin verran jännitti Siedaa, selvisi se kuvaushetkestä hienosti. Siedan olisikon jo aika päästä omaan kotiin opettelemaan kotikoiran taitoja!

17.5.2019
Sieda aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
_______________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sieda tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Sieda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sieda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.