Kodin saanut koira: KONTIO

Syntymäaika: Noin 2013
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 7.10.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria, joista osa on asunut tarhalla todella kauan.  One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Syyskuussa aktiivimme tapasivat Kontion taas uudelleen ja tällä kertaa saatiin kuvia ja videoita kuulumisten kyytipoikana! Kontio hurmaa taas kerran iloisella olemuksellaan. Kun poitsulle tarjotaan herkkutikkuja sen silmät suurenevat ja se alkaa onnellisena mässäilemään näitä herkullisia nameja, häntä kokoajan pyörien kuin propelli. Myös rapsutuksen kelpaavat ja herrasmiesmaisesti Kontio käy morjestamassa jokaisen häkissä olevan henkilön. Kontio asustelee nyt arahkon narttukoiran kanssa ja nämä tulevat hyvin toimeen.

Kontiolla on kokoa noin 50cm ja painoa on kertynyt noin 23kg. Hieman paino on yläkantissa, mutta todennäköisesti muutama kilo tippuisi melko hyvin kotioloissa säännöllisellä liikunnalla ja sopivalla ruokinnalla.

Päivitykset

29.8.2020
Kontio sai pitkän odotuksen jälkeen kodin Suomesta 8.8.2020.

12.11.2019
Hurmaava ja liikuttava, ihana Kontio varattiin omaan kotiin <3 . Peukut pystyyn, että aika kuluu kuin siivillä eikä tulisi mutkia matkaan, jotta Kontio mahdollisimman nopeasti pääsisi tekemään tuon tärkeän matkan Romaniasta loppuelämänsä kotiin Suomeen!

7.10.2019
Kontio hurmaa olemalla oma itsensä. Niin iloinen ja liikuttava pieni tyyppi, jolla on niin paljon rakkautta jaettavaksi <3

3.8.2019
Kontiolle kävi hieman hassusti, sillä poitsu on sen verran uusi tulokas ohjelmassa ettei meidän kolmikko siinä vaiheessa kun Kontion tapasi oikein sisäistänyt, että sehän on Kontio! Näin ollen tästä hurmurista ei nyt ole uusia kuvia tai videota, mutta sen sijaan ihania kuulumisia sillä he silti jäivät tätä nallukkaa rapsuttelemaan hieman, kun oli niin hellyttävä koira. Kontio oli reipas, avoin ja käveli suoraan vieraiden luokse, parkkeerasi syliin ja jäi sinne nautiskelemaan rapsutuksista 🙂 . Reissaajamme kuvailee Kontiota näin “Rauhallinen, täydellinen, ihana.”

30.5.2019
Toukokuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja vierailivat myös One Rescuen tarhalla. Yksi koirista jotka valikoitui Kulkurien adoptio-ohjelmaan tältä reissulta, on Kontio. Kontio on iloinen ja utelias nallekarhu. Se ottaa iloisena vieraat vastaan ja tulee jopa ihan halailemaan. Välillä innostuksissaan Kontio intoutuu steppaamaan, mutta ei ole kuitenkaan yhtään höseltäjä vaan se osaa myös rauhoittua ja odottaa esimerksi nameja nästisti. Kontio asuu tällä hetkellä aran nartun kanssa ja tulee narttujen lisäksi kuulemma hyvin toimeen myös urosten kanssa.

Kontiolla on hännässä karvaton kohta, mitä on kuulemma itse järsinyt. Nyt se on jo rauhoittunut. Vasemmassa etujalassa on vanha arpi.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Kontio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kontio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kontion yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: