Päivitetty 29.08.2020

Kodin saanut koira: ERIKA


Syntymäaika: 05/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

Perustiedot ja tausta

6.10.2019

Ioana Bodea on aina auttanut kodittomia koiria ja kissoja. Hän asuu Bukarestissa ja rakentaa miehensä kanssa pientä koiratarhaa tulevan kotitalonsa pihalle. Kotitarhan nimeksi tulee Ioana’s Land of Trust.  Tulevalle tarhalle otetaan erityisesti koiria, joille suuren koiratarhan olosuhteet ovat liian stressaavat.

Erika oli noin puoli vuotta Mihailestin kunnallisella koiratarhalla, sieltä Ioana lunasti sen neljä kuukautta sitten.  Cosobassa Erika asuu samassa häkissä toisen koiran kanssa. Kun Kulkurien aktiivit olivat tarhalla vierailemassa, otettiin Erika ulkoilemaan sisäpihalle hihnassa.  Erika tykkää olla ihmisen lähellä ja antoi hienosti vieraidenkin käsitellä itseään. Vauhtia oli melkoisesti hihnassa ulkoillessa, mutta Erika rauhoittui päästyään vierailijoiden luokse.  Luonteeltaan Erika on todella sympaattinen, avoin ja sosiaalinen.

Tulevassa kodissa Erika tarvitsee säännöllistä liikuntaa, jota pikkuhiljaa lisätään. Lihaskunto ei ole tarhalla asuneella Erikalla kovin hyvä.  Omassa kodissa voisi olla vaikka ystävällinen uroskoira Erikan kaverina.

Korkeutta Erikalla on noin 55 cm ja painoa noin 25 kg.

Päivitykset

29.8.2020

Erika sai kodin Suomesta 8.8.2020.

27.2.2020

Onnekas Erika on varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

10.1.2020

Kulkurien aktiivit vierailivat joulukuussa tarhalla ja tapasivat myös Erikan, joka tuli reippaasti tervehtimään vieraita.  Erika nautti ihan silminnähden ihmisseurasta ja rapsutuksista.  Ioanan mukaan Erika on tasapainoinen ja rento koira, tulee pihassa hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä yritä karkailla.  Erika sopisi todennäköisesti monenlaiseen perheeseen.

6.10.2019

Kulkurien aktiivit olivat tarhalla vierailemassa.  Erika oli innoissaan vieraista, heilutti niin kovasti häntäänsä, että se paukutti häkin seinää vasten.  Häkkikaveri Tanonin riehuminen näytti häiritsevän rauhallisempaa Erikaa.  Luottavaisesti antoi rapsuttaa ja koskea mihin vaan.  Antoi vierailijoille pusuja ja oli silminnähden onnellinen ihmisten läsnäolosta.

29.7.2019

Erika otettiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erika saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Erika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.