Päivitetty 29.08.2020

Kodin saanut koira: FEA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

19.10.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Myös mustan kaunokaisen Fean elämänkäänteet toivat tytön Cosoban tarhalle, jonne sen entinen omistaja Fean toi. Fea on siis ollut omistettu koira, mutta omistaja on jättänyt Fean tarhalle. Fea asuu Cosoban vanhan ladon perällä omassa häkissään, jossa on myös pieni ulkoilualue, johon Fea pääsee aktiiviemme vierailulla jaloittelemaan. Fea on hyvin kiinnostunut ympäristöstä ja se ampaiseekin häkistään alkuun haistelemaan paikkoja. Tutkittuaan eri hajut tarkkaan, malttaa Fea tulla tutustamaan aktiiveihimme. Ihmisistä Fea innostuu ja se kiipeää syliin pusuttelemaan. Vaikka Fea on jo aikuisikään päässyt lady, niin Fealla riittää energiaa ja se intoutuukin kohtaamisesta niin, että saa hepulin ja lähtee juoksemaan ympäriinsä. Fea asuu yksin häkissään, eikä sen suhtautumisesta muihin koiriin ole tietoa.

Fealle etsitään ensisijaisesti aktiivista, molossitaustaisesti koirakokenutta ja positiivisia sekä koiralähtöisiä koulutustapoja omaava kotia. Fealla on korkeutta 40-45 cm ja painoa 25-30 kg.

Päivitykset

29.8.2020
Fea sai oman kodin Suomesta 8.8.2020

25.11.2019
Kauan ei ehtinyt neito odottaa omaa kotiaan, vaan se tupsahti eteen juuri sopivasti ennen talven kylmyyttä. Fea neiti, sinua odotetaan kovin jo ikiomaan kotiin.

19.10.2019
Fea aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fean rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Fea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fean yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.