Päivitetty 10.10.2019

Kotia etsivä koira: TOFY


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
10.10.2019
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, eläinoikeuksien aktiivinen puolesta puhuja sekä Happy Dogs Moreni – koiratarhan ylläpitäjä. Koiratarhalla on vajaa 150 koiraa, joista jokainen on steriloitu tai kastroitu, jos niiden ikä sen vain sallii ja rokotuksin suojattu. Anda itse sanoo, että se on vähintä, mitä he voivat tehdä. Koiramäärä on romanialaisittain varsin maltillinen ja tarha hyvin hoidettu, mutta Anda itse kertoo toivovansa, että koiria olisi ainakin puolet vähemmän. Hän tuskailee, että he tekevät paljon töitä pitääkseen tarhan koiramärän mahdollisimman alhaisena, mutta heille hylättyjen koirien määrä on älytön. Niitä heitetään aitojen yli ja jätetään kassissa porttien ulkoupuolelle.

Tofy löydettiin emonsa ja sisarustensa Nenan ja Amadeuksen kanssa hylättynä sillan alta keväällä 2017. Tofy on siitä lähtien asunut sisarustensa kanssa tarhaolosuhteissa. Sisko Nena adoptoitiin Suomeen alkuvuodesta 2019ja tämä oli varmasti iso muutos Tofylle. Tofy on nuori ja vasta vähän elämässä maailmaa nähnyt koira, se on äärettömän utelias ja innokas tutustumaan kaikkeen uuteen, mutta se tulee varmasti vaatimaan siinä vielä paljon tukea, aikaa ja ymmärrystä. Herkän ujostelijan pinnan alla on selvästi nähtävissä energinen ja leikkisä koira, joka pääseekin toisten koirien kanssa valloilleen. Kivan, reippaan ja tasapainoisen koirakaverin seura voisikin olla Tofylle todella hyvä juttu uudessa kodissa. Vieraita ihmisiä kohtaan Tofy on varovainen ja nöyrä, se haluaa hirveästi tutustua, mutta jännittää tilannetta ja tarvitsee ehdottomasti aikaa rauhalliseen ja luotettavaan tutustumiseen. Huomioitavaa on, että syystä tai toisesta Tofy pelkää tarhan miespuolista työntekijää. Tämä on asia, joka varmasti vaatii rauhallista totuttelua ja positiivisia kokemuksia tulevaisuudessa, ettei asiasta tule elämän mittaista mörköä.

Tofylla on potentiaalia kehittyä iloiseksi, avoimeksi ja reippaaksi kotikoiraksi. Se tulee varmasti tarvitsemaan ujosteluvaiheen jälkeen paljon kivaa yhteistä tekemistä ja monipuolista liikuntaa. Tofy etsiikin motivoitunutta ja sitoutunutta kotia, jossa olisi jo entuudestaan jonkin verran kokemusta aroista koirista ja jossa Tofya ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan positiivisin ja kannustavin menetelmin.

Tofy ei hauku tarhaoloissa juuri lainkaan. Se on rakenteltaan hyvin hoikka ja muutenkin tällä hetkellä hieman liian laiha. Kooltaan Tofy on 50-55 vm korkea ja painaa noin 15 kiloa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.10.2019

Tofyn elämä on ennallaan. Se on tarhaolosuhteissa valitettavan stressaantunut ja reagoi siihen arkuudella. Päästessään vapaana leikkialueelle se reipastuu ja ilostuu silmin nähden, kuten oheisilla uusilla videoilla. Tofyssa on edelleen kaikki potentiaali kehittyä vaikka miksi, mutta se tarvitsee ehdottomasti johdonmukaisen ja suht rauhallisen kodin ja omistajan jolla on ymmärrystä aran koiran sielunelämää kohtaan, kehittyäkseen tasapainoiseksi ja onnelliseksi nuoreksi koiraksi.

18.1.2019
Tofy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tofy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tofylla on Suomeen tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa