Päivitetty 23.03.2019

Kotia etsivä koira: EWA


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
24.3.2019
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhan rakennusprojekti startattiin toukokuussa 2016 ja se on jatkunut näihin päiviin asti ollen nyt aivan loppumetreillä. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö tulee jatkumaan eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Carmenin tutut toivat Ewan tarhalle alunperin maksulliselle hoitopaikalle, mutta Ewaa ei koskaan tarhalta haettu ja niin siitä tuli Carpen koira. Ewan saapuessa tarhalle se oli hyvin stressaantunut kaikesta hälinästä ja muista koirista. Se söi kylkeensä ison haavan ja Veera pohti, että asialle on tehtävä jotain. Ewa muutti toiseen häkkiin, jossa ympäristö on hiukan rauhallisempi ja se tekikin Ewalle hyvää ja se lakkasi jyrsimästä kylkeään. Tällä hetkellä Ewa asuttaa häkkiään yksin. Se asui tovin uroksen kanssa, mutta koska ruoka on sille ainakin tarhalla tärkeä resurssi, ei kämppiksen kanssa asuminen toiminut. Ruokailun yhteydessä ilmenevä täpäkkyys poislukien Ewa on tulee toimeen muiden koirien kanssa. Se jännittää hiukan vierasta, mutta kissan märkäruoka toimii hyvänä houkuttimena ja sen avulla Ewa tulee vieraankin luokse. Tarjolle laitettu huivi oli sekin Ewan mielestä mielenkiintoinen. Neitosen häkissä on hyvä ja seesteinen tunnelma, mutta eihän se millään muotoa ole kodin veroinen. Ewan ei tapaamisen aikana kuulla haukkuvan, eikä sen suhtautumisesta kissoihin tiedetä, mutta se on tietyssä määrin selvitettävissä.

Ewa on kooltaan noin 50 cm ja 18 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ewa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ewa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.