Päivitetty 31.07.2019

kotia etsivä koira: DIAMANTA


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania/ One Rescue Association
steriloitu

Perustiedot ja tausta
31.7.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Heinäkuun tokalla viikolla Adinan työntekijä tavannut tämän neidin matkalla kauppaan. Diamanta taisi silloin päättää, että nyt riittää kaduilla norkoilu ja seurasi työntekijää kaupalta takaisin Cosobaan ja käveli portista sisään. Diamanta nukkuu yöt omassa boxissa, päivät vapaana pihalla ainakin toistaiseksi, mutta se asia saattaa muuttua, kun neiti tuppaa vähän jäykistelemään muiden koirien kanssa. Ei haasta riitaa, mutta ei ihan sivuutakkaan muita jos ovat dominoivaa sorttia. Jos tappelu alkaa ei neiti peräänny. Tästä syystä neiti tullaan luovuttamaan vain ainoaksi koiraksi, tai hyvin harkitusti sopivan uroksen kaveriksi.

Diamanta antaa vieraan ihmisen käsitellä hyvin, ei jännitä ja hyvin mutkaton tyttö. Energiaa löytyy, ja neiti hyppiikin hyvin korkealle halutessaan. Ruoka on neidille tärkeää ja se provosoikin neidin puolustuskannalle muita koiria kohtaan. Laihassa kunnossa Diamanta on vielä katu elämän jäljiltä. Luultavasti neidillä on ollut jossain vaiheessa jonkinlainen koti, mutta joutunut kadulle syystä tai toisesta.

 

Ensimmäiseksi koiraksi Diamantaa ei luovuteta, eikä myöskään ihmiselle jolla ei ole molossirotuisista koirista kokemusta entuudestaan. Diamanta on rotutyypillisesti aktiivinen neiti, ja tulevan kodin onkin hyvä tiedostaa että pelkästään sohvakaveriksi neidistä ei ole.  Potentiaalia Diamantassa on paljon, hän vaatii vain aikaa, tukea ja ohjeistusta kotikoiran elämälleen.

Diamantan mitat on n. 45-47cm, ja painoa vain 12-15kg. Senttejä voi tulla muutama lisää, ja painoa myös kunhan aikaa kuluu hieman.

——————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Diamantan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Diamanta saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Diamanta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne Huhtala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa