Päivitetty 07.09.2019

Kotia etsivä koira: LUNANA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
15.6.2019

Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta. Lunana kuuluu tähän viimeiseen kategoriaan. Kukaan ei tiedä miten Lunana on päätynyt Mihailestin kunnalliselle tarhalle, mutta sieltä Mihai on Lunanan pelastanut vuosi sitten yhdessä muutaman muun koiran kanssa.

Alkuun koko Lunanan porukka oli ujoja ihmisiä kohtaan, mutta vuosi turvassa on tehnyt tehtävänsä ja Lunanakin on päässyt hienosti yli peloistaan eikä enää pelkää vierastakaan ihmistä. Toki ei voidan tietää miten paikan vaihdos Lunanaan tulee vaikuttamaan, mutta hän on nyt jo näyttänyt kykynsä sopeutua ja rohkaistua uudessakin ympäristössä.

Lunana on suhteellisen energinen ja ja leikkisä koira, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kissojen kanssa Lunanaa ei ole testattu, mutta sekin on mahdollista tehdä tarvittaessa. Häkissään Tarhalla Lunana välillä huomionhakuisesi haukuskelee ihmisen ja huomion perään, mikä kannattaa ottaa huomioon kotiutumisen alkuvaiheessa, sillä ei tiedetä jatkuuko kyseinen käytös kotioloissa.

Lunana on näppärän kokoinen, n. 35-40cm/15kg ja kaipaa laihdutuskuuria.

Päivitykset
7.9.2019

Lisätty Lunanalle video ja kuvia.

15.6.2019
Lunana tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lunana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lunana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Publiée par M.G. Rescue sur Jeudi 5 septembre 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.