Päivitetty 29.08.2020

Kodin saanut koira: LUNANA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 23.1.2020)
Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta. Lunana kuuluu tähän viimeiseen kategoriaan. Kukaan ei tiedä miten Lunana on päätynyt Mihailestin kunnalliselle tarhalle, mutta sieltä Mihai on Lunanan pelastanut vuosi sitten yhdessä muutaman muun koiran kanssa.

Alkuun koko Lunanan porukka oli ujoja ihmisiä kohtaan, mutta vuosi turvassa on tehnyt tehtävänsä ja Lunanakin on päässyt hienosti yli peloistaan eikä enää pelkää vierastakaan ihmistä. Toki ei voidan tietää miten paikan vaihdos Lunanaan tulee vaikuttamaan, mutta hän on nyt jo näyttänyt kykynsä sopeutua ja rohkaistua uudessakin ympäristössä.

Lunana on suhteellisen energinen ja ja leikkisä koira, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kissojen kanssa Lunanaa ei ole testattu, mutta sekin on mahdollista tehdä tarvittaessa. Häkissään Tarhalla Lunana välillä huomionhakuisesi haukuskelee ihmisen ja huomion perään, mikä kannattaa ottaa huomioon kotiutumisen alkuvaiheessa, sillä ei tiedetä jatkuuko kyseinen käytös kotioloissa.

Lunana viihtyisi todennäköisesti perheessä, jossa se saisi riittävästi mielekästä tekemistä. Lunanasta varmasti saisi myös aina innokkaan kaverin pitkillekin kävelylenkeille.

Lunana on arviolta 40cm/15kg ja kaipaa laihdutuskuuria.

Päivitykset

29.8.2020
Lunana sai kodin Suomesta 8.8.2020.

14.3.2020
Suloiselle Lunanalle lähetämme tuulen mukana ilouutisen. Lunana varattiin juuri omaan kotiin <3 .

23.1.2020
Tammikuun aktiivimatkalla Lunana tavataan ulkoilemassa pihalla vapaana. Lunana tervehtii muita koiria ystävällisesti ja tuntuu tulevan mainiosti kaikkien kanssa toimeen. Lunana on kohtelias, aika vaatimattoman oloinen tyttönen. Kaunotar nautii vapaana olosta, vaeltelee pitkin pihaa haistellen ympäristöä kiinnostuneena.  Haisteltuaan riittävästi, hän tulee aktiivien luokse ja jää viereen rapsutuksille. Lunana on rauhallinen, lempeä ja tasapainoisen oloinen koira. Tästä tytösä saisi kaverin niin pitkille lenkeille, kuin kainaloon sohvalle katsomaan suosikki telkkariohjelmaa yhdessä.

29.9.2019
Syyskuun aktiivimatkalla tavattiin myös Lunana. Tyttönen päästetään pihalle juoksemaan ja tämä iloinen ja energinen neiti leikkii heti innoissaan muiden kanssa. Lunana ensin vähän jännittää ihmistä, mutta kun hänelle tarjoillaan nameja hän reipastuu ja ilahtuu tarjotuista herkuista. Lunana on todella kaunis ja ystävällinen tyttö, hänen häntänsä  heiluu aivan koko ajan. Lunana on myös kohtelias ja odottaa herkkujen jaossa  vuoroaan kauniisti. Mihai kertoo, että Lunana asuu keskikokoisen energisen uroksen kanssa, jonka kanssa tyttönen tulee hyvin toimeen. Lunana voisi siis viihtyä toisen koiran kaverina, mutta myös perheen ainoana koirana.

15.6.2019
Lunana tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

 

**************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lunana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lunana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.