Kotia etsivä koira: HURLEY

Iloinen, avoin ja ystävällinen Hurley etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä ja koirakokeneesta perheestä, jossa olisi mahdollisesti koirakaveri odottamassa
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:55 cm/ 20-25 kg

27.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Hurleyn marraskuussa 2021 asuntonsa lähettyviltä. Vaikutti siltä että Hurley oli hylätty. Hurley sai turvapaikan Ioanan hoivista Cosoban suurelta tarhalta, missä Hurley on asunut siitä lähtien. Häkkikaverina Hurleylla on narttukoira, jonka kanssa se tulee hyvin juttuun. Tapasimme Hurleyn maaliskuussa Romaniassa ja nyt vihdoin on Hurleyn vuoro päästä mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

Hurley ei selvästikään sovi tarhalle, se vaikuttaa stressaantuneelta ja varovaiselta kaiken valtavan hälyn ja jatkuvan haukkumisen keskellä. Olosuhteet ovat Hurleylle vaikeat ja tuntuu ettei se oikein pääse esille ja elementtiinsä tarhalla. Tutun Ioanan näkeminen saa Hurleyn ilahtumaan silminnähden ja Ioana saakin käsitellä Hurleyta sujuvasti. Häkkiin saapuneet uudet ihmiset, yhdistyksen toimijat, olivat alkuun jänniä ja Hurley tutustuukin heihin omaan tahtiinsa, hakien välillä kopista rohkeutta. Lyhyessä ajassa Hurley kuitenkin jo uskaltautuu vieraidenkin ihmisten rapsuteltavaksi. Hurley vaikuttaa pohjimmiltaan sosiaaliselta koiralta, joka varmasti kotiolosuhteissa puhkeaisi kukkaan, kun vain saisi siihen mahdollisuuden.

Hurley on noin kaksi-vuotias kastroitu uros, jolla on kokoa noin 55 cm / 20-25 kg.

Hurley etsii kotia hieman rauhallisemmasta ympäristöstä (taajama/haja-asutusalue) kodista, jossa on jo entuudestaan hieman koirakokemusta. Koirakaverin tuki voisi olla hyväksi Hurleylle tulevassa kodissa. Ennenkaikkea Hurley etsii sitoutunutta ja motivoitunutta perhettä, jossa sitä ollaan valmiita tukemaan ja ohjaamaan positiivisen vahvistamisen keinoin ajan kanssa uudessa elämässään.

Päivitykset

23.4.2024

Hurley tavattiin tarhalla huhtikuussa. Se päästettiin ulkoilemaan yhdessä toisen uroksen ja nartun kanssa ja sekös mukavaa oli. Hurley juoksi iloista rallia pihalla ja oli kaikkien ihmisten kanssa ok. Se on iloinen, reipas, avoin ja ystävällinen. Toivottavasti Hurley saisi vihdoin ansaitsemansa oman kodin <3

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

27.3.2023

Lisätty upealle Hurleylle kuvia ja videoterveiset Romaniasta. Videolta näkee hyvin miten iloinen ja vapautunut Hurley on tutun ihmisen kanssa. Kunpa Hurley saisi oman tutun ihmisen vielä Suomestakin ja oman kodin siihen kaupan päälle.

10.10.2022

Yhdistyksen toimijat tapasivat Hurleyn Romanian tarhamatkalla syyskuussa. Hurley asustaa saman narttu kaverin kanssa häkissään ja sitä selvästi kiinnostaa ihmiset, vaikka alkuun vähän jännittää. Hurley on kuitenkin taitava ottamaan itse taukoa, jos tilanne tuntuu sille liian vaikealta. Hurley hakee tukea Ioanasta, joka on hänelle tuttu ihminen. Toimijoiden tullessa häkkiin Hurley kävelee matalana, mutta uteliaana seuraa toimijoiden touhuja ja he alkavatkin kiinnostamaan jonkun ajan kuluttua. Lopulta toimijatkin saavat muutamia pusuja. Hurley kommunikoi jännittymistään selvästi rauhottavilla eleillä ja stressi hyppimisellä. Hurleyla olisikin varmasti paljon annettavaa omille ihmisilleen, kunhan häntä ymmäretään ja tuetaan jännissä tilanteissa. Ioana päästää Hurleyn juoksemaan vapaana ja se onkin Hurleyn mielestä ihan parasta. Hurley jatkaa edelleen oman perheensä etsimistä.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

23.7.2022

Hurley aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: