Päivitetty 01.09.2021

Kotia etsivä koira: ALEXANDRE


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
1.9.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Myös Alexandre on peräisin Mihailestista. Ikävä kyllä emme tiedä miksi tämä komea herra oli alunperin Mihailestiin päätynyt, mutta kaikeksi onnekseen Ioana huomasi sen alkukesästä ja otti hoteisiinsa Cosobaan.

Alexandre on tarhalla reipas ja suloinen koira. Se on sosiaalisesti taitava, osaa viestiä selkeästi ja käyttää hienosti rauhoittavia signaaleja. Aluksi pojua hieman jännittää vieraiden ihmisten läsnäolo, vaikka antaakin vieraankin käsitellä itseään. Alexandre näyttää kuitenkin tykkäävän siitä kun saa ihmisiltä kehuja ja kannustusta, sillä se silminnähden reipastuu ihmisten puhetta kuunnellessaan. Häntä alkaa heilua ja käytös on avoimempaa. Alexandre asustaa tällä hetkellä kahden ihmisiä aristavan koiran kanssa, toinen on uros ja toinen narttu. Alexandre tulee kämppistensä kanssa hyvin toimeen, eikä sillä ole huomattu olevan hankaluuksia muutoinkaan muiden koirien kanssa.

Herttainen Alexandre on veikeä tyyppi, jonka voisi kuvitella sopivan monenkinlaiseen kotiin, kunhan kodissa ymmärretään rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä ja ollaan valmiita tukemaan Alexandrea sen matkalla suomalaiseksi kotikoiraksi. Edellytämme koiralähtöisyyteen sitoutumista Alexandren tulevalta perheeltä.

Alexandre on noin 55 cm korkea ja painaa tällä hetkellä 30 kiloa. Herra on pulskassa kunnossa ja painoa on varaa tiputtaa reilusti.

Päivitykset
1.9.2021
Alexandre pääsi adoptio-ohjelmaan! Nyt odotellaan että Se Oikea ihminen huomaa Alexandren.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alexandre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alexandre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa