Päivitetty 16.04.2022

Kotia etsivä koira: ALEXANDRE


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Myös Alexandre on peräisin Mihailestista. Ikävä kyllä emme tiedä miksi tämä komea herra oli alunperin Mihailestiin päätynyt, mutta kaikeksi onnekseen Ioana huomasi sen alkukesästä ja otti hoteisiinsa Cosobaan.

Alexandre on tarhalla reipas ja suloinen koira. Se on sosiaalisesti taitava, osaa viestiä selkeästi ja käyttää hienosti rauhoittavia signaaleja. Aluksi pojua hieman jännittää vieraiden ihmisten läsnäolo, vaikka antaakin vieraankin käsitellä itseään. Alexandre näyttää kuitenkin tykkäävän siitä kun saa ihmisiltä kehuja ja kannustusta, sillä se silminnähden reipastuu ihmisten puhetta kuunnellessaan. Häntä alkaa heilua ja käytös on avoimempaa. Alexandre asustaa tällä hetkellä kahden ihmisiä aristavan koiran kanssa, toinen on uros ja toinen narttu. Alexandre tulee kämppistensä kanssa hyvin toimeen jopa resurssitilanteissa, mutta ihan kaikkien kanssa herra ei tule suorilta toimeen, vaan saattaa murista häkin ohi vapaana liikkuville koirille. Alexandre haukkuu tarhalla melko paljon, mikä on tulevan kodin tärkeää ottaa huolellisesti huomioon. Tarhalla kynnys haukkua on matala, sillä koirat turhautuvat ja provosoituvat tarhan melusta, mutta selvästi Alexandrella on taipumusta pitää ääntä keskimääräistä enemmän.

Herttainen Alexandre on veikeä tyyppi, jonka voisi kuvitella sopivan monenkinlaiseen kotiin, kunhan kodissa ymmärretään rescuetaustaisen koiran erityispiirteitä ja ollaan valmiita tukemaan Alexandrea sen matkalla suomalaiseksi kotikoiraksi. Edellytämme koiralähtöisyyteen sitoutumista Alexandren tulevalta perheeltä. Alexandre vaikuttaa itsenäiseltä koiralta, jota hän pärjäisi todennäköisesit myös ainoana koirana hyvin.

Alexandre on noin 55 cm korkea ja painaa tällä hetkellä 30 kiloa. Herra on pulskassa kunnossa ja painoa on varaa tiputtaa reilusti.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

16.4.2022

Alexandre asustelee tätä nykyä samassa häkissä uroksen sekä nartun kanssa. Kolmikko tulee erinomaisesti toimeen keskenään. Ne ovat kohteliaita ja antavat kaikki toisilleen hienosti tilaa. Alexandren herrasmiesmäisyys oikein korostuu, kun se kommunikoi muiden kanssa. Alexandre on reipas, mutta ei tunkeile häkkiin saapuvien vieraiden päälle. Vieraat ovatkin Alexandren mieleen ja se odottaa reimuissaan häntä vispaten, että vieraat huomioivat häntä. Se kuitenkin hienosti malttaa odottaa, että muut koirat moikkaavat vieraat ensin ja tepsuttelee sitten innoissaan omalla vuorollaan tapaamaan uusia ihmisiä. Alexandre on tainnut lihoa entisestään, se on tuhdissa kunnossa ja tulevassa kodissa tulisikin sitoutua sen painon pudottamiseen. Alexandre sopisi varmasti monenlaiseen ympräistöön ja niin monikoiratalouteen kuin ainoaksi koiraksikin.

31.10.2021

Aktiivimme tapasivat suloisen, kovasti meteliä pitävän Alexandren käynnillään Cosobassa lokakuussa. Alexandre on kovin utelias, häntä heiluu ja hän tulee ottamaan vierailta herkut, mutta jännittää selvästi. Ioanaan Alexandre selvästi luottaa, mutta ei Ioanankaan syliin asti pyri.

Lisätty rauhallisesta herrasta muutama kuva ja video.

1.9.2021

Alexandre pääsi adoptio-ohjelmaan! Nyt odotellaan että Se Oikea ihminen huomaa Alexandren.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alexandre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alexandre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.