Päivitetty 18.09.2023

Kotia etsivä koira: SCARLETTA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin 
kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Scarletta on tullut Alexandren kanssa samaan aikaan Mihailestin kunnalliselta tarhalta Ioanan hoiviin. Kulkurien aktiivit tapasivat Scarlettan  maaliskuussa 2022, jolloin Scarletta asusteli Alexandren ja toisen uroksen kanssa samassa häkissä. Koirat tulevat porukkana hyvin juttuun keskenään – niiden välillä vallitsee sopuisa ja tyyni tunnelma. Scarletta on alkuun hieman pidättyväinen uusien ihmisten kanssa, mutta se on kuitenkin utelias. Herkut ovat Scarlettalle todella mieluisia ja niiden avulla se rohkaistuukin nopeasti tutustumaan ihmisiin. Kulkurien aktiiveista Scarletta ei kuitenkaan ole niin kiinnostunut kuin herkuista. Scarletta tulee kuitenkin luo, syö nameja kädestä ja antaa aktiivien jopa vähän rapsuttaa leuan alta. Vieraan ihmisen kosketus on kuitenkin selvästi sen mielestä jännittävää. Scarletta ei kuitenkaan poistu tilanteesta, vaikka jännitys iskeekin. Scarlettan energia on rauhallinen, eikä se sählää. Kameraa Scarletta ei arastele, vaan on senkin suhteen utelias. Scarlettan ei havaita haukkuvan mitenkään erityisesti.
Voi olla, että Scarletta on elänyt koiratarhoilla koko lyhyen elämänsä ajan. Mitä luultavimmin sen kokemus elämästä koostuu tällä hetkellä häkistä ja muutamasta ihmisestä sekä toisista, tutuista koirista. Scarlettan kokemukset ihmisistä eivät välttämättä ole parhaita. Scarletta tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä ja olla valmis kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Aiempi koirakokemus on Scarlettan kanssa ehdottomasti plussaa. Scarlettaa ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön. Scarletta tukeutuu häkkikavereihinsa ja sille olisikin reipas koirakaveri tarpeen uudessa kodissa.

Kooltaan Scarletta on n. 45 cm ja 15-16 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

17.9.2023

Aktiivimme tapasivat viimeisimmällä matkallaan myös superkauniin Scarletan. Tyttöä jännittää kovasti uusien ihmisten tapaaminen, mutta kerättyään rohkeutensa se ottaa kuitenkin namit kädestä. Se antaa myös vähän koskea, mutta kosketus on niin jännää, että sen jälkeen pitää mennä hetkeksi muiden koirien taakse turvaan. Scarletta häkkiporukasta eniten aktiivien luona, mutta tarvitsee välillä taukoja – tyttö on siis kovin tottumaton ihmiseen. Se pyörii kuitenkin vieraiden ympärillä ja lähellä. Kun on aika lähteä, tyttö piippailee häkin ulkopuolella olevien ihmisten perään, ja vinkuu paljon, kun ollaan viereisessä Astran häkissä ja yksi aktiiveista on häkkien ulkopuolella. Voi joko kohta Scarlettakin pääsisi omaan kotiin opettelemaan kotikoiran taitoja? 

16.3.2023
Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla helmikuussa ja tapasivat samalla ihanan Scarletan! Scarletta oli yhtä suloinen kuin aiemminkin ja näytti myös leikkistä puolta itsestään, kun porukka päästettiin ulos häkistä sisäpihalle juoksentelemaan. Scarletta nautiskeli juoksemisesti ja kieriskeli nurmikolla onnellisena! Scarletta on säpsyin koppiseurueestaan eikä se anna vieraan ihmisen koskea itseensä.  Scarletta on kuitenkin helposti motivoitavissa ruualla ja hyvin kiinnostunut ihmisistä. Se jopa nousee ihmistä vastaan ruuan perässä! Märkäruuan suhteen Scarletta on todella ahnas ja se napsii melkein sormetkin mukanaan syödessään kädestä. Scarletta asuu edelleen Alexandren ja aran pappakoiran kanssa.

29.9.2022
Aktiivimme tapasivat Scarletan syyskuun alussa tarhalla. Scarletta otti namit kädestä ja haisteli aktiivit tarkasti, ollen varovaisen iloinen ja kiinnostunut ihmisistä. Herkuista Scarletta selvästi motivoituu. Aktiivimme kuvailevat sitä reippaaksi, helläksi ja lempeäksi koiraksi. Kosketus oli Scarletalle jännittävää, eikä se antanut vieraiden ihmisten käistellä. Tarhan äänet selvästi kiinnostavat Scarlettaa, mutta sen ei kuulla haukkuvan. Scarletta asuu isomman aran uroksen ja Alexandren kanssa. Aktiivimme kertovat Scarletan olevan selvästi pienempi, kuin kuvat antavat ymmärtää. Lisätty uusia kuvia ja video.

29.8.2022
Scarletta tavattiin tarhalla elokuun alkupuolella. Scarletta tuli aidalle katsomaan vieraita, mutta perääntyi koppiin vieraiden astuessa sisään häkkiin. Ioana kertoo, että Scarletta nauttii pihalla olosta, mutta siirtyy myös omaan häkkiin nätisti takaisin. Scarletta tykkää nameista ja olisikin heti valmis ottamaan niitä kädestä ahneesti. Ihmisten liikehdintä oli selvästi jännittävää, mutta rentoutui Scarletta kuitenkin rentoutui nopeasti ja siirtyi haistelemaan vieraita. Ihana ja lempeän oloinen koira.

23.4.2022
Scarletta aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Scarletta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Scarletta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Scarlettan yhteyshenkilönä toimii Maiju Lanki

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.