Päivitetty 22.06.2021

Kotia etsivä koira: BIFI (Shy Girls)


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.6.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Vuonna 2016 Bifi löytyi sisaruksineen hylättynä Mihain tarhan edustalta, muovipussiin suljettuna. Kaikki kuusi sisarusta oli heitetty ohi ajavasta autosta, ja samaan paikkaan oli hylätty myös niiden emo. Emo ikävä kyllä menehtyi melko pian tarhalle päätymisen jälkeen, mutta Bifin neljää veljeä potkaisi onni, sillä ne saivat kodit. Vain pentueen työt, Bifi ja Schatzi, jäivät vaille koteja, ja ovat eläneet nyt jo useamman vuoden Mihain tarhalla.

Luonteeltaan Bifi on rauhallinen, eikä se juuri hauku tarhalla. Tämän lisäksi se on kovin ujo ja ihmisiin tottumaton, joskin jonkin verran reippaampi kuin sisarensa Schatzi. Bifi-rukka on arka ihmisten kosketukselle ja eikä oma-aloitteisesti lähesty ihmisiä. Bifi oli joitain vuosia sitten hetken Kulkurien adoptio-ohjelmassa, mutta otettiin pois arkuuden vuoksi. Tyttö on kuitenkin kehittynyt iän myötä rohkeampaan suuntaan ja Mihain mielestä Bifissä on potentiaalia kotikoiraksi. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että Bifillä ei ole kokemusta muusta elämästä kuin tarhasta ja uuteen ympäristöön muuttaminen tulee olemaan sille äärimmäisen jännittävää ja voi kestää pitkäänkin, että Bifi kotiutuu uuteen kotiinsa. Nopeat ja yhtäkkiset liikkeet pelottavat Bifiä, joten Bifiä ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen tai kotiin, jossa on kovin vilkas elämänmeno. Kuten aina arkojen koirien kohdalla, olisi erittäin tärkeää, että tulevassa kodissa olisi Bifille sosiaalinen ja rauhallinen koirakaveri, johon Bifi voisi tukeutua uudessa ja haastavassa tilanteessa. Koiratonta kotia voidaan harkita tapauskohtaisesti erittäin perustelluissa tapauksissa.

Bifi ei ole tottunut kovin vilkkaaseen ympäristöön, joten se etsii kotia rauhallisesta paikasta, kaupungin tai lähiönkään vilinä ei sovi sille. Ihannekoti olisi omakotitalo omalla, aidatulla pihalla taajaman ulkopuolella, mutta muitakin vaihtoehtoja voidaan harkita tapauskohtaisesti. Bifiä ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi, vaan on äärimmäisen tärkeää, että tulevalla omistajalla on entuudestaan kokemusta vetäytyvistä koirista, hyvä koiranlukutaito ja käytännön kokemusta koiran kouluttamisesta koiralähtöisin menetelmin. Kokemus rescuekoirista katsotaan eduksi.

Bifi on noin 45 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa, eli pienehkö keskikokoinen koira.

Päivitykset
22.6.2021
Bifi sai uuden mahdollisuuden päästyään uudelleen Kulkurien adoptio-ohjelmaan kotia etsimään.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bifi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bifi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa