Päivitetty 19.05.2019

Kodin saanut koira: UZI


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
21.12.2018
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Aktiivimme olivat vierailemassa Romaniassa toukokuussa ja käyneet läpi uusia adoptio-ohjelmaan tulevia koiria. Tasaisin väliajoin aktiivimme olivat todenneet “UUSI!”, johon romanialainen eläinsuojelija Adina oli todennut “Uzi”; siltä aktiivien puhe oli hänen korviinsa kuulostanut. Näin tämä herttainen Uzi-tyttö sai nimensä ja odottelee nyt Cosoban tarhalla, että sen tuleva koti sen löytäisi.

Uzi on veikeä ja herkkä tyttö. Sillä on maailman herttaisin hymy. Uzi tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja on leikkisä. Vieraita ihmisiä Uzi hieman ujostelee, mutta nauttii silti huomiosta ja hellyydestä. Tuttujen ihmisten kanssa Uzi on hyvin läheisyydenkipeä. Uzi on noin 45cm korkea ja painoa tytöllä on arviolta vajaa 20 kiloa.

Päivitykset

15.05.2019
Uzi nykyisin Aida lensi Suomeen 11.05.2019.

28.01.2019
Upea Uzi on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Uzille ja sen tulevalle perheelle <3

21.12.2018

Talven kylmät yöt ovat löytäneet tiensä Cosoban tarhalle. Nekään eivät kuitenkaan jaksa lannistaa herttaisen Uzin hymyä. Saadessaan harvinaisia vieraita häkkiinsä marraskuisena päivänä on tilanne aluksi Uzin mielestä hieman jännittävä. Jännittämisestä huolimatta tämä herkkä tyttö rentoutuu tilanteessa nopeastikin ja nauttiikin suunnattomasti rapsutuksista. Koskettaminen ei siis ole Uzille ongelma laisinkaan. Uzi on siis täysin ennallaan, ellei jopa yhä reippaampi kuin ennen. Uzin voisi kuvitella olevan se koira, joka menee onnesta ihan mykkyrälle ja hupsuksi sen omistajan tullessa töistä kotiin. Löytäisipä sen ihminen tänä talvena sen, jottei sen tarvitsisi enää kevään tullessa katsella maailmaa häkkiverkon takaa.

26.10.2018
Uzi asustelee Cosobassa edelleen samassa häkissä Jawan kanssa, ja pariskunta tulee erinomaisesti toimeen. Uzi jatkaa reipastumistaan ja pyörii koko ajan vieraidenkin ihmisten lähellä nuuskien ja tutkien muukalaisia. Uzi antaa silittää itseään ja nauttii huomiosta sen verran, että kääntää maassa maatessaan oikein kylkeään, jottei yksikään neliösentti sen turkista jäisi rapsutusta vaille. Uzi on rohkaistunut ihan mielettömästi sitten kevään. Ja onhan tämä tyttö myös mielettömän suloinen! Sisimmiltään se varmaan onkin pikkukoira, sillä siltä se kuvissa onnistuu näyttämään. Reipasta koiraseuraa ja paljon silityksiä ja hellyyttä – niistä on Uzin tuleva koti tehty.

12.8.2018
Elämä uuden häkkikaverin Jawan kanssa on tehnyt Uzille ihan mielettömän hyvää. Kuten heinäkuiselta videolta on nähtävissä, Uzi pyörii iloisena vieraankin ihmisen jaloissa ja pyytää mielissään rapsutuksia ja huomiota. Tämä suloinen ja siro tyttö vaikuttaakin lähes eri koiralta mitä se vielä muutamia kuukausia sitten oli maatessaan kopissaan piilossa. Silti jokin sen olemuksessa tuntuu lähes anteeksipyytelevältä, kun se nauttii harvinaisista silityksistä. Pehmeän ja herkän oloinen Uzi tulee varmasti tarvitsemaan rohkaisua ja tukea tulevassa kodissaan, mutta aivan varmasti palkitsee omistajansa onnenhepuleilla ja märillä koiranpusuilla.

Koska koirakaverin luonne vaikuttaa Uziin näin suuresti, se voisi tulevassa kodissaan hyötyä reippaasta ja lempeästä kaverista. Vahvaluontoisen tai herkästi resursseja puolustavan koiran seuraksi Uzia ei tulla luovuttamaan, sillä se vetäytyy tällöin herkästi omaan kuoreensa.

27.6.2018
Aktiivimme tapasivat Uzin kesäkuisella visiitillään Cosoban tarhalle. Uzi tavattiin siellä ensin Veetun häkkikaverina. Se tulee aidalle vastaan mutta vieraiden astuessa häkkiin se vetäytyy koppiin. Kun Uzia ei huomioi, se tulee hitaasti Veetun perässä ulos kopista. Se palaa useamman kerran koppiinsa, mutta joka kerta se tulee aiempaa nopeammin takaisin ulos. Adinan mukaan Uzi on varovainen koska Veetu kiusaa sitä, ja hänellä on suunnitelmissa vaihtaa Uzin koppikaveri.

Myöhemmin samana päivänä vieraiden palatessa samaiselle häkkirivistölle, on Adina jo pyytänyt henkilökuntaa vaihtamaan koirien häkkijärjestystä ja Uzi on saanut kaverikseen Jawan. Muutos Uzin käytöksessä on aivan uskomaton. Se käy edelleen pyörähtämässä kopissa, mutta tulee nopeasti takaisin. Se heiluttaa häntää ja makailee keskellä lattiaa. Uzi tykkää Adinasta ihan hurjan paljon. Uzi tulee kaipaamaan kotia, missä sillä on lempeä ja rohkaiseva koirakaveri. Yhtään kovemman kaverin seurassa Uzi luultavasti tulee vetäytymään enemmän kuoreensa.


25.3.2018
Vieraillessamme Cosoban tarhalla maaliskuun reissullamme pistäydyimme myös tervehtimässä Uzia ja sen kämppiksenä asuvaa vinttaripoikaa. Uzi on selvästi hieman ahdistunut tarhaoloista, sillä se vetäytyi vierailun ajaksi koppiinsa eikä halunnut tulla tekemään vieraisiin tuttavuutta. Se kuitenkin kurkisteli välillä koppinsa ovella. Se ei välttämättä ole niinkään arka, kuin ujo koira stressaavassa ympäristössä. Se on sitten viime näkemän muuttanut toiseen häkkirivistöön, jossa stressaavia tekijöitä on enemmän, mikä taas on varmasti vaikuttanut sen tämänhetkiseen käytökseen. Vaikka se varmasti tulee avautumaan kotioloissa, tulee tulevan kodin varautua antamaan sille aikaa ja ymmärrystä uuteen elämään totutellessa. Se on edelleen se sama veikeä tyttönen kuin aiemminkin.

01.12.2017
Uzi asuu tällä hetkellä kahden vinttaripennun, Velmerin ja Veeliksin kanssa ja kolmikko tulee sopuisasti juttuun. Uzi on kolmikosta ujoin ja jää vieraiden tullessa hieman taka-alalle vinttariveljesten häärätessä vieraiden ympärillä. Uzi on selvästi kiinnostunut ihmisistä, muttei saa tilanteessa tarpeeksi rauhaa tullakseen tutustumaan. Uzi ei vaikuta aralta, vaan lähinnä hieman herkältä ujoilijalta, joka on kuitenkin kovin utelias. Jos Uzi saisi olla ihmisen kanssa kaksin, tulisi se varmasti tekemään ujosti tuttavuutta. Uzi tarvitsee vain aikaa kerätäkseen rohkeutensa. Vinttariveljesten kanssa Uzi tulee hienosti toimeen, joten kotona voisikin olla odottamassa reipas koirakaveri.

17.7.2017
Tapasimme Uzin Romanian reissullamme heinäkuun alussa. Uzi on ihana ja herkkä tyttö. Se on todella kiinnostunut vieraista, vaikka sitä vähän ujostuttaakiin. Se kiertelee ja kaartelee, käy nuuhkaisemassa ja siirtyy taas kauemmas tutkailemaan tilannetta. Se leikkii nätisti toisten koirien kanssa ja tulee rohkaistuttuaan jo hakemaan ihmisiäkin leikkiin. Tutun ihmisen, Adinan kanssa se on todella reipas, ja varmasti oman kodin rauhassa tyttö rohkaistuisi vielä entisestään ja puhkeaisi kukkaan.

8.5.2017
Uzi on tasapainoisen ja ystävällisen oloinen tyttö, joka nauttii ihmisten läheisyydestä. Tyttö on aivan mieletön kaunotar mustassa turkissaan, jossa on valkoisia merkkejä. Se nauttii rapsutuksista ja huomiosta, edes tarhan miespuolinen työntekijä ei sitä tunnu pelottavan.

Uzi sopii varmasti monenlaiseen kotiin, sillä tarhalla se on osoittanut olevansa kiltti ja sopeutuvainen. Toki aina on huomiotava, että kotiutuminen voi siitä huolimatta viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä. Aivan kuten jokaisen rescue-koiran kohdalla.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Uzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Uzin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa