Enkelikoira: JAWA

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
14.11.2022

Jawa on ollut aiemmin kotikoira, mutta omistajan muuttaessa ulkomaille elokuussa 2017, toi hän koiran OneVetin tarhalla, jättäen sinne etsimään uutta kotiaan.

Ensimmäisen viikon tarhalla oli Jawa kauhuissaan, mutta on nyt jo rentoutunut ja sopeutunut tarhaelämään.
Jawa on kilteistä kiltein koira. Ihmisille hyvin nöyrä, jopa siinä määrin, että alkuun pissasi alleen jännittäessään onko ihminen sille kiltti vai ei. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, oli koira sitten iso, pieni, uros tai narttu, eikä iälläkään ole mitään väliä, kaikki käy Jawalle. Se on erittäin ystävällinen, leikkisä, tasapainoinen, herkkä ja persoonallinen koira, eli siis juuri täydellinen.

Marraskuussa kulkurien aktiivit tekivät jälleen reissun Romaniaan ja tapaisvat myös Jawan. Jawa on edelleen tosi reipas ja innoissaan, kun saa vieraita. Koskea saa miten vaan ja poika rauhoittuukin rapsutuksille hienosti. Kohtelias ja tosi tasapainoisen oloinen. Antaa hyvin tukea varovaisemmalle häkkikaverilleen, Uzille. Ei kuultu tälläkään reissulla haukkuvan eikä Adinan mukaan hauku juurikaan. Tosi supertyyppi.

Jawa on keskikokoinen koira. Noin 50 cm korkea ja 20 kg.

Päivitykset

14.11.2022
Saimme kovin surullisia uutisia Jawan perheeltä. Jawa on nukkunut pois. Näin Jawan perhe kirjoittaa rakaastaan:

Jawa 1.7.2012- 7.11.2022. Meidän rakas ja niin lempeä, hassu papparainen. Jouduimme päästämään Jawan koirien taivaaseen äkillisen sairaskohtauksen seurauksena. Jawa nukahti omien rakkaidensa ympäröimänä 7.11.2022. 

“Niin yllättäen, äkkiä lähdit sä pois,
emme sua vielä antaneet ois.
On paikkasi tyhjä ja korvaamaton,
on suru ja kaipaus suunnaton.”

Jawaa syvästi kaivaten Minna, Jack ja Tuomas.

2.3.2019
Jawa saapui kotiin 23.2.2019 ja uusi elämä on lähtenyt käyntiin mukavasti oman perheen parissa. Nyt Jawa pääsee vietäämään loppuelämäänsä tehden kaikkea sitä mitä koiran tuleekin saada tehdä. Luvassa leikkiä, nuuskimista, säännöllistä ulkoilua, hellää huolenpitoa, rakkautta. <3

11.2.2019
Hurmaava Jawa on vihdoinkin varattu omaan kotiin!

30.12.2018
Jawa on valloittavan ihana tuttavuus. Poikaa saa käsitellä miten vaan, hieman ihmeissään Jawa on välillä mutta voi miten kiltti hän onkaan!

19.10.2018
Riemastuu suuresti vieraista. Hyppii ja pomppii innoissaan, erittäin leikkisä koira. Jawa jakelee pusuja ja pyörii innoissaan ihmisen luona koko vierialun ajan. Aktiivimme jotka taasivat pojan syyskuussa kuvailevat Jawaa täydelliseksi tyypiksi.

8.8.2018
Tämä täydellisyys etsii vielä kotiaan. Jawassa on kaikki kohdallaan, se on vain yksinkertaisesti ihmisen paras ystävä. Se edelleen näyttää koko kehollaan ja eleillään, ettei hänestä ole ihmiselle mitään vaaraa ja käyttäytyy erittäin kohteliaasti kaikkia kohtaan. Uudella videolla näkee, että leikkimielisyyttä Jawassa on ja leikkiin voisi ryhtyä, mutta kun pitää vielä näyttää ihmiselle, ettei ihan ronskisti villiin riehumiseen voi alkaa …ehkäpä kotona sitten….

14.6.2018
Kiltti Jawa, joka on ihmisen paras ystävä. Se haluaa miellyttää, jotta ei tule väärin ymmärretyksi. Pehmeä poika ja kaikkien ystävä. Jawa on juuri siirretty uuteen häkkiin ja videolla näkeekin, kuinka rauhallisesti ja tyynesti suhtautuu muutokseen. Uusi tyttöystävä on nyt Uzi ja Jawa antaa sille hienosti tilaa ja rauhan. Itse Jawa on eloisa ja avoin koira, joka pirskahtelee iloa.

23.3.2018
Jawa on sopeutunut tarhaelämään niin, että osaa nauttia uusista ihmisistä heti ja välittömästi, täysin ja kokonaan. Jawa tunkee itsensä rapsuteltavaksi ja häärää kovasti ihmisten ympärillä, ihan vain siitä ilosta, että ihminen on siinä. Se käyttäytyy niin, kun ihminen tulisi juuri töistä kotiin. Sillä on paljon hellyyttä annettavaksi ja kohde on juuri tuo ihminen ja tuo viereinenkin ja se seuraava, siis ihan kaikki.

2.12.2017
Jawa on tullut etsimään omaa perhettään Kulkurien adoption kautta.
Tämä kiltti koira matelee aktiiviemme luokse, heidän mennessä tapamaan Jawaa. Se näyttää kaikella mahdollisella tavalla, ettei ole ihmiselle vaarallinen ja sitä jännittää, että onko vieraat kilttejä vai ei. Ja tietenkin aktiivimme ovat ja tämän myöskin Jawa huomaa ja alkaa rentoutua ja hakeutua lähelle. Onnellisena ystävällisistä vieraista, kipuaa Jawa syliin ja nauttii iloisesta hetkestään.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jawa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jawa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jawan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: