Päivitetty 01.02.2023

Kodin saanut koira: RED BULL


Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta 

13.11.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Pois alta, täältä tulee teiniriiviö! Red Bull on nimensä veroinen raisu neitokoira, joka etsii huumorintajuista omistajaa tositarkoituksella. Red Bull on kasvanut tarhalla muiden pentujen kanssa, mutta Adinalla ei ole tarkempaa muistikuvaa, miten ja milloin Red Bullin tarina vie tarhalle. Vaikka Red Bull on kasvanut kymmenien muiden pentujen kanssa pentutiloissa tarhalla, Red Bull ei huku massaan! Aktiivimme tapasivat Red Bullin ensimmäisen kerran maaliskuussa ja se onkin pyörinyt aktiivimemme mielen perukoilla siitä asti. Red Bull oli pentuna saksalaisen yhdistyksen adoptio-ohjelmassa, mutta yhdistys luopui siitä Red Bullin kasvettua ripausta liian suureksi. Niinpä tämä kultainen teinityttö pääsee etsimään omaa kotia Suomesta.

Red Bull on juuri sellainen koira kuin kuvitella saattaa. Se on iloinen, leikkisä, energinen ja aina ensimmäisenä menossa mukana. Vaikuttaa siltä, että tämä neiti on nauttinut pentuaikana energiajuoman jos toisenkin, kun se viilettää riemuissaan pitkin pihaa ja yrittää saada kavereita mukaan leikkiin. Red Bull hakee mielellään myös ihmisiä leikkiin mukaan. Pentumaiseen tapaan se käyttää vielä hampaitaan, joilla se roikkuu namitaskussa ja housun puntissa kiinni, kun huomiota, leikkiä ja namia ei vaan tipu riittävän nopeasti.

Red Bull seurailee Kulkurien aktiiveja päivän mittaan ja malttaakin toisinaan pysähtyä nauttimaan silityksistä, joista erityisesti maharapsut ovat parhaita. Red Bullia saa kosketella ja käsitellä miten päin vaan. Ainakin sen hetken, kun se tohtii olla paikallaan ennen kuin se taas syöksyy seuraavaan seikkailuun. Red Bull asuu vapaana pihalla ja se tulee toimeen muiden koirien kanssa. Se ei hakeudu riitoihin, mutta saattaa nuorena riiviönä saada hiukan moitteita muilta koirilta, joita se kyllä kuuntelee.

Red Bull on kerrassaan ihana koira, joka tulee omassa kodissaan tarvitsemaan paljon kärsivällisyyttä ja lempeää ohjausta kasvussaan tasapainoiseksi kotikoiraksi. Omistajan on hyvä varautua kaikenlaisiin kepposiin ja kolttosiin, joita tämä neiti saattaa aiheuttaa liitäessään sohvalta ruokapöydän kautta omistajansa syliin. Red Bull sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Avoimena ja sosiaalisena koirana se sopisi monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen. Vaikka Red Bull on avoin ja menevä tapaus, se on kuitenkin kasvanut tarhaoloissa ja omistajan onkin varauduttava totuttamaan Red Bull kärsivällisesti ja koiralähtöisesti kotikoiran taitoihin.

Red Bull on kooltaan hiukan alle 55cm korkea ja painoltaan noin 23kg.

Päivitykset:

1.2.2023

Red Bull on saanut iloisia uutisia, sitä odottaa oma koti Saksassa toisen yhdistyksen kautta!

13.11.2022

Ihanan iloinen Red Bull aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio ohjelmassa!


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Red Bull saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Red Bull on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.