Kodin saanut koira: VALERIA

Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romaniassa
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

25.9.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Valeria löydettiin pentunsa Pikku-Natalian kanssa läheltä Cosoban tarhaa. Pikku-Natalia aloitti adoptio-ohjelmassa jo aiemmin, mutta Valerialla steriloinnin yhteydessä todetun stickerin sarkooman takia se pääsi adoptio-ohjelmaan vasta nyt. Valeria käy parhaillaan läpi hoitoja Romaniassa. Stickerin sarkoomasta voit lukea täältä.

Suloinen, reipas Valeria kohtaa ihmiset rauhallisesti ja avoimesti. Se nauttii ihmisten kyljessä kiehnäämisestä ja huomiosta. Valerian ei ole nähty reagoivan häkin laidalla käyviin toisiin koiriin mitenkään. Tarhaelämään se tosin vaikuttaa olevan turhautunut, ja häkistä poistuessa se koittaakin livahtaa pihalle juoksentelemaan. Valeria voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.

Valerian iäksi on arvioitu 2-3 vuotta. Se on 45cm korkea ja painaa noin 13-15kg. Hieman ylimääräistä painoa eli painon pudotus kotona olisi suotavaa.

 

Päivitykset:

19.11.2022

Valeria teki tänään elämänsä tärkeimmän matkan. Nyt se on kotona.

5.10.2022

Eipä tiedä Valeria, mikä onni sitä potkaisikaan – se varattiin vihdoin omaan kotiin. <3

28.8.2022

Valeria tavattiin tarhalla elokuun alussa. Valeria rakastaa rapsutuksia ja on reipas, ihmisrakkaan oloinen, sosiaalinen ja kaikin puolin valmis kotikoira. Valerialla on hieman ylimääräisiä kiloja.

26.10.2021

Aktiivimme tapasivat Valerian lokakuisella Romanian reissullaan. Valeria ilahtuu vieraista selvästi, ja ryntääkin reippaasti suoraan moikkaamaan sitä tervehtimään tulleita ihmisiä. Se hakee huomiota hyppimällä ihmisten päälle saadakseen rapsutuksia. Valeria jakaa tällä hetkellä häkkinsä uroskoiran kanssa. Pihalla riehuviin koiriin se reagoi haukkumalla.


24.9.2021

Valeria tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valeria saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valeria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valerian yhteyshenkilö on Milla Kukkonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: