Päivitetty 29.09.2021

Kotia etsivä koira: VALERIA


Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romaniassa
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

25.9.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Valeria löydettiin pentunsa Pikku-Natalian kanssa läheltä Cosoban tarhaa. Pikku-Natalia aloitti adoptio-ohjelmassa jo aiemmin, mutta Valerialla steriloinnin yhteydessä todetun stickerin sarkooman takia se pääsi adoptio-ohjelmaan vasta nyt. Valeria käy parhaillaan läpi hoitoja Romaniassa. Stickerin sarkoomasta voit lukea täältä.

Suloinen, reipas Valeria kohtaa ihmiset rauhallisesti ja avoimesti. Se nauttii ihmisten kyljessä kiehnäämisestä ja huomiosta. Valerian ei ole nähty reagoivan häkin laidalla käyviin toisiin koiriin mitenkään. Tarhaelämään se tosin vaikuttaa olevan turhautunut, ja häkistä poistuessa se koittaakin livahtaa pihalle juoksentelemaan. Valeria voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.

Valerian iäksi on arvioitu 2-3 vuotta. Se on 45cm korkea ja painaa noin 13-15kg.

 

Päivitykset:
24.9.2021
Valeria tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valeria saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valeria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valerian yhteyshenkilö on Milla Kukkonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa