Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: HURMURI


Syntymäaika: n. 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.8.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Hurmuri saapui One Rescuen tarhalle syksyllä 2021, kun paikallinen mies toi sen sinne, ja on asunut siitä saakka vapaana tarhan pihalla muiden koirien kanssa. Eräänä päivänä lokakuussa Hurmuri livahti Adinan mukana tämän toimistohuoneeseen, jonne käpertyi nukkumaan. Siitä lähtien joka päivä Adinan mennessä toimistohuoneeseensa töihin, on Hurmuri tullut sinne mukaan nukkumaan. Tästä voisi päätellä, että Hurmuri on ollut joskus kotikoira ja tottunut oleskelemaan sisätiloissa.

Suloinen Hurmuri tulee isossakin koiralaumassa sujuvasti toimeen muiden koirien kanssa. Se on sopuisa, ystävällinen ja sosiaalisesti taitava niin koirien kuin ihmisten kanssa. Se jää mielellään vieraidenkin ihmisten kanssa oleilemaan ja reagoi positiivisesti jutteluun ja iloiseen ääneen heiluttamalla häntäänsä. Suoraan iholle Hurmuri ei kuitenkaan änkeä, vaan on kohteliaan rauhallinen ja lempeän oloinen koira. Tarhalla Hurmurin ei kuulla haukkuvan.

Hurmuri on pitkäselkäinen, pötkylän mallinen koira ja sillä on barokit jalat. Barokkijaloiksi kutsutaan sitä, kun koiran jalat ovat nilkan nivelistä kääntyneet hieman ulospäin. Suosittelemme että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinteita ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään koiran painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja sen takia koiralla, jolla on barokkijalat, tulisi olla erityisen tarkka tässä asiassa. Lisäksi Hurmurin pitkä selkä ja lyhyet jalat voivat altistaa sitä erilaisille tuki- ja liikuntaelinvaivoille. Tulevan kodin tulee olla tähänkin varautunut.

Hurmuri on aikuinen koira, arviolta noin 5-6 vuotias. Korkeutta sillä on noin 37cm ja painoa arviolta 12kg.

Hurmurin huomattiin lähtövalmisteluiden yhteydessä kävelevän omituisesti ja Adina epäili lonkassa olevan jotakin vikaa. Lisätutkimuksien myötä selvisi, että Hurmurilla on molemmissa polvissa patellaluksaatio, joka määriteltiin 1-tasoiseksi. Hurmuri röntgenkuvattiin ja suomalainen eläinlääkäri antoi kuvista lausunnon, jonka mukaan Hurmurilla on ylikäyrät reisiluut, mutta ei vanhoja vammoja. Lisäksi polvinivel on täyttynyt, joten eläinlääkärin mukaan eturistisiderepeämä ei ole poissuljettu. Suomessa Hurmurille on siis syytä tehdä perinpohjainen ortopedinen tutkimus ja sen perusteella pohtia eläinlääkärin kanssa mahdollisia hoitopäätöksiä.

 

Päivitykset

19.11.2022

Hurmuri on saapunut kotiin!

11.10.2022

Hurmuri varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

25.8.2022

Hurmuri asustelee tarhan pihalla isossa koiralaumassa. Kun aktiivimme tulevat tarhalle vierailulle, tulee Hurmuri iloisesti tervehtimään heitä, mutta ei jaksa kovin kauaa kilpailla huomiosta muiden koirien kanssa. Myöhemmin päivällä, kun suurin osa muista koirista on laitettu häkkeihin, tulee Hurmuri uudestaan tervehtimään ja nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta, rapsutuksista ja läheisyydestä.

Hurmuri kaipaisi kovasti omia ihmisiä, joilta saisi jakamatonta huomiota ja huolenpitoa, koiramaista puuhastelua unohtamatta. Hurmuri voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin, sillä se tuntuu olevan avoin ja sosiaalinen kaikkien kanssa.

7.2.2022

Hurmuri palaa etsimään kotia erityisadoptoitavana koirana. Hurmurin varaus peruuntui varauksen jälkeen paljastuneiden terveysongelmien vuoksi, joten nyt Hurmurille etsitään kotia, jolla olisi resursseja panostaa sen rakenteellisten terveysongelmien hoitoon.

30.11.2021

Hurmuri varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

17.11.2021

Hurmaava toimistokoira Hurmuri aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

____________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Hurmuri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hurmuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Hurmurin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.