Kodin saanut koira: HERRA BROWN

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/One Rescue Associaton)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
04.07.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Upea Herra Brown elää tarhalla samassa häkissä Mister Beanin kanssa. Herra Brownilla on ollut aikaisemmin omistaja ja oma koti, mutta valitettavasti omistaja menehtyi ja koirat heitettiin elämään pihalle. Naapuri huomasi tilanteen ja kuljetti koirat tarhalle turvaan. Tapahtumasta on nyt reilu neljä kuukautta. Koiria oli aikaisemmin kaksi, mutta toinen koirista menehtyi kastraatioon. Tarhalle tullessaan molemmat koirat olivat hyvin laihoja, eikä ole tiedossa millä tavalla koirista on entisen omistajan toimesta huolehdittu. Herra Brown onkin kovasti herkkujen perään ja ottaa ne itselleen napakasti, vaikka muilta osin se on hyvinkin rauhallinen pötkylä. Nuoren Mister Beanin kanssa Brown tulee hienosti toimeen, eikä kaksikolla tule riitaa nameista tai huomiosta. Tulevassa kodissa voisi siis hyvinkin asua jo valmiiksi reipas koirakaveri, joka kannustaisi Herra Brownia kotiutumisen jännittävissä tilanteissa. Herttainen Herra Brown antaa koskea itseään, mutta ei oikein tunnu ymmärtävän, miksi joku haluaa sitä koskettaa tai silittää. Selvästi pikkuinen on tottumaton käsittelyyn ja ihmiseltä saatuun huomioon. Herra istuu ja odottaa hienosti, mikä kuvastaa hyvin sen tyyntä olemusta. Jo yhdistyksen aktiivien tapaamisen yhteydessä huomaa, kuinka Herra Brown reipastuu ja rohkaistuu vieraiden ihmisten suhteen ja sen ruskea valkoinen häntä heiluukin jo ihan kunnolla. Herra Brown on selvästi ihmisten ja herkkujen perään ja mikä onkaan paras tapa saada Herran huomio kuin kunnon herkut. Tarhaolosuhteissa pikkuinen ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotitumisen ja ympäristön muutoksen myötä.

Säkäkorkeutta Herra Brownilla on arviolta noin 35 cm ja painoa noin 7-8 kg. Ikää Brownilla on arviolta noin 5 vuotta.

19.11.2022

Herra Brown on saapunut kotiin.

19.08.2022
Herra on varattu omaan kotiin Suomeen.

04.07.2022
Herra Brown on lisätty adoptio-ohjelmaan.
______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Brown saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Brown on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Herra Brownin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: