Kodin saanut koira: VEELIKS (Vinttaripentue), SUOMESSA

Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

 

 

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Veeliksin adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Veeliks on tällä hetkellä porukan isokokoisin tyyppi. Veeliks on kuin kuka tahansa muukin näistä pennuista. Se jaksaa mennä hassutella ja näyttäisikin pärjäävän isommassakin porukassa mainiosti. Veeliks antoi käsitellä itseään kauniisti ja käyttäytyi muutenkin kuin ihmisen mieli. Tiivistettynä hönö vauva, jolle elämä on pelkästään ihanaa.

Saalisviettinsä vuoksi Veeliksiä ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 55-60cm korkeita.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

07.07.2018
Veeliks on matkannut omaan kotiinsa ja alku on sujunut moitteettomasti <3

29.06.2018
Kultainen, komea ja jokaikisellä tavalla ihana Veeliks ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3 Kiitoksia kotihoito perheelle ja onnea Veeliks ja tuleva perhe!

04.06.2018
Veeliks lensi 02.06 Suomeen kotihoitoon. Päivittelemme Veeliksin kuulumisia, kunhan poitsu on ensin saanut hieman asettua.

17.05.2018
Meille tuli tilanne, että oli jälleen aika lyödä aktiivien kesken viisaat päät yhteen ja tehdä isoja päätöksiä tiukalla aikataululla. Kesäkuun alku tarjoaisi muutamille onnekkaille matkalipun Suomeen ja parempaan elämään. Tuo vaikea ja sydäntäraastava kysymys on aina se, että kenelle tuon lottovoiton tällä kertaa suo, sillä jokainen näistä koirista sen ehdottomasti ansaitsee. Tällä kertaa kuitenkin yksimielinen päätös tuli siitä, että Veeliks on ehdottomasti ansainnut yhden lipuista ja näin ollen pojan matka kohti Suomea on alkanut. Poika saapuu 2.6. kotihoitoon, mutta tietty parasta olisi, jos poika pääsisi matkustamaan lentokentältä suoraan omaan kotiinsa. Jos siis kuulostaa siltä, että teidän kodissa voisi olla Veeliksin mentävä aukko, niin ei muuta kuin näppäimistö sauhuamaan! Veeliks on todella uniikki koira ja vain yksi onnekas perhe pääsee sen kokemaan <3

29.04.2018
Veeliks pääsi hurmaamaan aktiivimme jälleen maaliskuussa. Suureksi iloksemme Veeliks olio tällä hetkellä paljon paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin. Veeliks asustaa tällä hetkellä yksin häkissään ja iloitsikin saadessaan seuraa aktiiviemme saapumisen myötä. Veeliksiä kuvailtiin hieman höperöksi ja sellainen poika kyllä onkin, mutta vai hyvällä tavalla <3 Veeliks ottaa kontaktia vierailijoihin ja on todella perso nameille. Pienessä hetkessä huomaa Veeliksin olevan äärimmäisen fiksu ja oppivainen koira. Veeliksin kanssa onkin koulutuksellisella puolella varmasti mahdollisuuksia vaikka ja mihin. Namien tultua kehiin kaikkein kiinnostavin henkilö oli se, kellä oli namit. Muut vierailijat kävivät, yllätys yllätys, hieman tylsiksi. Veeliks haukkuu silloin, kun haluaa jotain eli tällöin vaativan vivahteen omaava haukku kumahtaa ilmoille. Kaiken kaikkiaan mahtava ja hauska poika. Oikea ilopilleri <3

03.01.2017
Marraskuisella matkalla aktiivimme tapasivat Vinttaripentueen suloiset jäsenet, jotka ovat ehtineet tarhalla varttua jo aikuisikään. Täten veijarit jatkavatkin kodin etsintäänsä aikuisten koirien kategoriassa.

Nyt marraskuussa Veeliks voi hieman paremmin kuin syyskuisella aktiivimatkallamme, mutta surullinen näky poika edelleen on. Tällä kertaa Veeliks oli astetta kiinnostuneempi aktiiveistamme kuin syyskuun aikoihin ja saattoi jopa jäädä rapsutuksille. Veeliks ei edelleenkään ota kontaktia kovinkaan oma-aloitteisesti, vaan antaa veljensä mieluummin häslätä edestakaisin ja pysyttelee itse kauempana.

Veeliks haukkuu häkin ulkopuolelta tuleville äänille ja Veeliksin kohdalla tulee varautua siihen, että haukkuminen saattaa jatkua vielä kotonakin.

17.10.2017
Voi Veeliks… Tapasimme pojan syyskuussa ja näky joka meitä odotti veti sanattomaksi. Veeliks on enää haamu siitä mitä poika on aikaisemmin ollut. Veeliks oli laihtunut ja todella masentuneen ja luovuttaneen oloinen. Tarhaelämä on kolhinut vinttaripentuetta, mutta eritoten Veeliks on kärsinyt siitä kovasti. Veeliks oli siirretty ulkohäkkiin asumaan veljensä Velmerin kanssa, mutta ainakaan vielä siirto ei ollut saanut mitään positiivista vastetta aikaiseksi. Tällä kertaa Veeliks ei oikein edes hakeutunut läheisyyteemme, vaan nojasi häkkinsä yhtä seinää vasten. Sama Veeliks kuitenkin piileskelee siellä jossain syvällä sisällä ja tuleva koti tuleekin varmasti näkemään sen kaiken kauneuden, joka Veeliksistä on aikaisemmin huokunut. Nyt tarvitaan enää vain se koti.

02.08.2017
Heinäkuuhun kuuluu helteitä, ulkoilua, läähätystä ja tietenkin Kulkurien yhdistysmatka. Aktiivimme vierailivat jälleen Onevetin tarhalla ja tapasivat iloa pursuavat vinttaripennut. Veeliks hurmasi jälleen aktiiveitamme käytöksellään ja olemuksellaan. Poika on tavattoman rauhallinen ja tasapainoinen ja nauttii älyttömästi ihmisten läheisyydestä. Veeliks osoittautui myös mahdottomaksi pusupojaksi. Veeliks hakeutuikin aina vaan uudestaan ja uudestaan aktiiviemme luokse ja ihmisen läheisyydessä kaikki muu tässä maailmassa jäi kakkoseksi. Veeliksillä on tapana hammastella hellästi pusujen välissä kuitenkin satuttamatta ihmistä. Veeliks tulee edelleen erittäin hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja onkin tällä hetkellä pienikokoisin pojista.

28.05.2017
Aktiivimme tapasivat vinttari-pentueen toukokuussa. Pennut ovat kasvaneet ja komistuneet hurjasti. Veeliks oli todella laihassa kunnossa, mutta hyvinvoiva ja pirteä. Aktiivimme sanoivat Veeliksin olevan ikäisekseen todella rauhallinen. Veeliks ei turhaan hötkyillyt, vaan seuraili uteliaana tapahtumia kuitenkaan keräämättä turhaan kierroksia. Veeliks tulee mainiosti toisten koirien kanssa toimeen ja selvästi viihtyy niiden seurassa. Veeliks olisikin varmasti äärimmisen iloinen, jos tulevassa kodissa poikaa odottaisi koirakaveri. Ruokakaan ei aiheuttanut  mitään kinaa ja sisarukset ja kaverit saivat rauhassa syödä samalla kupilla.

Pojalle lisätty uusia kuvia toukokuulta!

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veeliks saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veeliks on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Veeliks tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: