Päivitetty 28.08.2020

Kodin saanut koira: HUSKY


Syntymäaika: n. 11/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
23.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Jos nyt ei aivan husky, niin ainakin jonkin verran huskylta näyttävä on Cosoban tarhalta löytyvä nuori uros, jonka nimeksi on annettu – mitäpä muutakaan kuin; Husky. Husky päätyi Cosoban tarhalle Adinan toimesta. Adinan naapuri oli soittanut Adinalle ja sanonut, että koira puree lasta, jonka vuoksi se pitää välittömästi hakea heiltä pois. Todellisuus lienee kuitenkin se, että Husky ei ole koskaan ketään purrut. Adina kertoo, että Husky on ollut alusta asti erittäin sosiaalinen ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Vieraat ihmiset se ottaa riemuiten vastaan, kellahtaa selälleen, kiehnää ihmisten läheisyydessa ja selkeästi nauttii saamaastaan huomiosta ja rapsutuksista. Husky on reipas ja iloinen koira, joka ainakin tarhaolosuhteissa on tullut mainiosti toimeen niin muiden koirien kuin ihmistenkin kanssa.

Husky on varmasti energinen koira, josta ei sohvaperunaa saa tekemälläkään. Huskyn tulevan kodin onkin hyvä huomioida millaisia asioita aktiiviinen koira tulee tarvitsemaan. Pelkkä runsas liikunta ei välttämättä tule riittämään, vaan Husky saattaa vaatia myös aivotyöskentelyä.

Tällä hetkellä Husky on noin 1-vuotias iloinen uros, joka painaa n. 20 kg ja on korkeudeltaan n. 55 cm.

Päivitykset
28.8.2020
Pitkän odotuksen jälkeen ihana Husky saapui kotiinsa 8.8. 

22.2.2020
Husky on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!

23.12.2019
Komea Husky pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Husky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Huskyn yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.