Päivitetty 08.03.2018

Kodin saanut koira: VELMER (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

31.03.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Velmerin adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Velmer on yksi pentueen rohkeimmista ja sosiaalisimmista pennuista. Muiden pentujen tutkiessa paikkoja ja riehuessa keskenään, Velmer oli hakemassa meiltä rapsutuksia ja seurailemassa meidän touhuja. Tämä poika tuleekin varmasti arvostamaan kaiken liikunnan ja puuhastelun lisäksi sitä omaa kotisohvaa, jossa saa iltaisin makoilla oman ihmisensä kanssa. Velmer antoi hienosti käsitellä itseään ja poika kaikinpuolin vaikuttaa aika valmiilta pakkaukselta omaan kotiinsa.

Saalisviettinsä vuoksi Velmeriä ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Velmer ei hauku ollenkaan.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

07.03.2018
Lempeä ja aina niin ihana iloinen Velmer saapui tänään omaan kotiinsa ja hurmasikin kaikki jo kentältä alkaen. Kotiin päästyään poika oli kellahtanut saman tien sänkyyn nukkumaan ja nytpä sitä saakin ensimmäistä kertaa elämässä nukkua aivan rauhassa. Onnea matkaan Velmer <3 Sinä todellakin ansaitsit tämän!

22.02.2018
Ihanampaakin ihanampi Velmer, jonka matka tähän pisteeseen asti oli aivan liian pitkä, ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Velmer hurmasi reissussa olleet aktiivimme. Poikaa kuvailtiin luonteeltaan mitä täydellisimmäksi. Velmer otti riemukkaana aktiivimme vastaan ja pojan ilolle ei kertakaikkiaan ollut rajoja. Velmer hyppi ja pomppi edestakaisin ja nautti tilanteesta joka solullaan. Velmer antaa hienosti käsitellä itseään ja saipa hänet napata syliinkin kuvauksen ajaksi. Velmeriä täydellisempää ei ole <3 Velmer asuu edelleen veljensä Veeliksin ja nuoremman vinttikoiramix tytön kanssa ja kolmikko tulee täydellisesti toimeen keskenään.

16.10.2017
Tapasimme syyskuisella reissulla Velmerin sisaruksineen. Velmer oli muuttanut asumaan sisätiloista ulkohäkkiin veljensä Veeliksin kanssa. Molemmat olivat hyvin laihassa kunnossa ja hurjan painonlaskun syynä on todella kova stressi. Velmer ja Veeliks molemmat ottavat selvästi tarhaelämän aika kovasti ja poikien olisikin hyvä päästä omiin koteihinsa viimein. Tuleva talvi tulee olemaan vinttaripentueelle äärimmäisen kova, sillä merkittävän alipainon lisäksi koirat eivät omista kummoista turkkia ja tulevat varmasti palelemaan hurjasti. Luonteeltaan Velmer oli kuitenkin edelleen täysin samanlainen kuin ennen; iloinen, kohtelias, avoin ja mutkaton jätkä.

03.08.2017
Auringonpaista ja kesäiset ilmat piristävät meistä monia, niin on käynyt myös Velmerille. Toukokuun ujoilusta ei ollut tietoakaan enää jäljellä, kun poika tassutteli reippaana muiden mukana ja hassutteli omiaan. Velmeri sai kehuja iloisen, ystävällisen ja seurallisen luonteensa vuoksi. Taisipa Velmer muutaman pusunkin aktiiveillemme antaa <3

Velmer on pentueen isokokoisin pentu, mutta ei kuitenkaan jyrää muita, vaan käyttäytyy hyvin kohteliaasti koostaan huolimatta.

11.06.2017
Toukokuu toi mukanaan Romaniaan lämmön sekä jokatoinen kuukausi maassa vierailevat aktiivimme. Velmer oli yksi näistä koirista, jonka aktiivimme pääsivät matkallaan tapaamaan.  Tällä kertaa Velmer hieman ujosteli vieraita ihmisiä ja välttelikin suoraa lähestymistä. Sisarustensa tapaan Velmerkin oli kuitenkin erittäin ystävällinen ja ujostelu johtuu varmasti vain äärimmäisen vähäisistä ihmiskontakteista. Uskonkin pojan reipastuvan nopeasti päästyään omaan kotiinsa, sillä araksi poikaa ei kuitenkaan kuvailtu. Muiden koirien kanssa Velmer tulee erittäin hyvin toimeen.

Velmer on pentueen ensimmäinen, jolla oli jo kaikki hampaat ehtineet vaihtua. Pojalla onkin komea ja hyväkuntoinen purukalusto.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Velmer saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Velmer on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Velmer tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.