Päivitetty 08.03.2018

Kodin saanut koira: ZELDA (Team Mayors)


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta (Päivitetty 20.12.17)
Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kaupungissa. Tarhalla elää jatkuvasti noin 400 koiraa. Vieraillessaan OneVetissa marraskuussa 2016, esiteltiin Kulkurien aktiiveille eräässä häkissä asuvat kahdeksan pentua. Ne eivät olleet täyssisaruksia, mutta niiden historia on yhteinen ja hieman yllättävä. OneVetista kerrotaan Cosoban pormestarin tuoneen nämä pennut tarhalle hiljattain. Sitä ennen pennut olivat majailleet paikallisen koulun pihalla syöden ravinnokseen lasten poisheittämiä eväitä. Koirien alkuperästä ei ole tietoa, mutta onneksi hyväsydäminen pormestari toimitti pennut turvaan. Näin ne saivat  mahdollisuuden selvitä ja löytää oma kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Zelda on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti tyttö. Se on avoin ja ystävällinen tuttuja ihmisiä kohtaan ja vieraitakin se tulee moikkaamaan rauhallisen ystävällisesti. Pieni pidättyväisyys vieraita kohtaan Zeldalla on. Se ei hypi suinpäin päälle, mutta tulee tekemään oma-aloitteisesti tuttavuutta ja antaa käsitellä itseään.  Mieluummin Zelda viihtyy kuitenkin muiden koirien seurassa hengaillen. Koiralaumassa Zelda tuleekin hyvin toimeen ja käyttäytyy mutkattomasti. Tilanteissa se mieluummin väistää kuin hakeutuu kärhämöihin.  Zelda tykkää leikkiä ja siitä voisi mahdollisesti saada kaverin johkin harrastukseenkin. Tarhaolosuhteissa se ei juurikaan hauku.

Zelda on polvenkorkuinen, noni 15kg painava sulavalinjainen tyttönen.

Zeldalla ja siskolla Zerainalla on molemmilla jotain outoa toisessa silmässä. Silmän iris on pienempi kuin toisessa ja valkuainen punertava. Dr. Adina on tutkinut molempien silmät ja tytöt näkevät näillä aivan normaalisti. Silmät eivät vaivaa tyttöjä tällä hetkellä ollenkaan. Silmä kannattaa kuitenkin tutkituttaa vielä lääkärillä kunhan oma perhe Suomesta löytyy.

8.3.2018
Zelda lensi omaan kotiinsa 7.3.2018

5.2.2018
Ihana Zelda, Team Mayorsin viimeinen jäsen on vihdoin varattu omaan kotiin.

20.12.2017
Tapasimme Zeldan vieraillessamme OneVetissa marraskuussa. Nykyisin se on ainoa jäljellä oleva Team Mayorsin koira. Muut tiimin koirat ovat jo löytäneet omat kotinsa Suomesta. Myös Zeldan voi hyvin kuvitella sopeutuvan suomikoiran elämään. Marraskuussa se tuli hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja kävi reippaasti tutkimassa meitä vieraitakin. Zelda antaa hyvin käsitellä itseään ja sitä voi pitää kiinni kuvausta varten ilman että se siitä ahdistuisi. Vierailumme aikana Zelda testattiin kissojen kanssa ja näihin outoihin eläimiin se suhtautui rauhallisen ystävällisesti.

Lisätty kuvia.

18.9.2017
Zelda oli aivan entisellään, vaikka tarhaelämää on jo kiitettävästi tällekin nuorukaiselle kertynyt. Zeldasta on iän myötä kasvanut avoin ja reipas tyttö, joka ei isompia arastele, vaan tallustelee suoraan tekemään tuttavuutta ja nauttimaan saamastaan hellyydestä. Zelda ei kuitenkaan ole mikään puskutraktori, vaan jos ihminen ei sitä huomioi, niin se siirtyy toiveikkain aatoksin seuraavan potentiaalisen rapsuttajan luokse. Zelda selvästi tykkää puuhastella ja olikin innoissaan saamastaan sukasta. Neiti jaksaa häärätä hyvän tovin sukan kanssa ja jos joku yritti sen ottaa, nappasi tytö sukan suuhunsa ja riensi toiseen paikkaan jatkamaan nuhjaamista aarteensa kanssa. Sukasta ei kuitenkaan tullut riitaa, vaan Zelda jakoi sen muiden kanssa todella sopuisasti, kun sellainen “pakkopaikka” tuli.

27.7.2017
Ihana Zelda on iän karttuessa saanut myös rohkeutta itselleen. Aktiiviemme vieraillessa OneVetissa heinäkuun alussa Zelda tuli reippaasti moikkaamaan ja tekemään tuttavuutta vieraisiin ihmisiin. Typy selvästi nautti huomiosta, mutta ei vaatimalla vaatinut huomiota itsellen. Zelda tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja käyttäytyy laumassa kohteliaasti. Myös vauhtia riittää muiden kanssa telmiessä. Missä olisi tämän nuoren kaunottaren ikioma koti?

14.5.2017
Aktiivimme tapasivat Zeldan hiljattain vieraillessa Romaniassa. Zelda oli ulkoilemassa yhdessä monien muiden pentujen kanssa ja käyttäytyi tässä seurassa hyvin kohteliaasti. Monen muun pennun tavoin Zelda ei rynni ihmisen heti ihmisen syliin, kun tilaisuus siihen tarjoutuu. Kunhan tilanne hieman rauhoittuu ja ihmisen ympärillä sillä hetkellä sattuu olemaan tilaa, tulee Zelda luokse ja jää siihen nauttimaan harvinaisesta herkusta, yksilöllisestä huomiosta. Kotioloissa Zelda todennäköisesti reipastuu nopeasti.

24.3.2017
Zelda-tyttö vaikuttaa reipastuneen iän karttuessa. Aktiiviemme tavatessa sen viime viikolla oli Zelda todella kiltti ja ystävällinen. Alkuun se  oli  sisällä hieman hissukan oloinen ja jännitti selvästi outoa tilannetta. Se antoi kuitenkin kiltisti koskea, nostella ja räplätä ja palautui kaikesta nopeasti. Hetken ihmeteltyään alkoi Zelda myös itse lähestyä ihmisiä ja myöhemmin hivuttautuu aina lähemmäs jos rapsutukset loppuivat. Zelda on tosi suloinen, lempeä ja pehmeä tyttö. Vähän reppanan oloinen, ei mitenkään hirveän villi edes ulkona.

5.2.2016
Tapasin Zeldan ensi kerran  vieraillessani OneVetin koirasuojalla viime viikolla. Ujo Zelda yhdessä Zerainan kanssa on siirretty pois rajumpien pentujen joukosta. Tämä onkin ehdottoman hyvä näiden rauhallisempien pentujen elämänlaatua ajatellen. Tapasimme pentuja tilassa, jossa ne eivät ennen ole käyneet. Uusi tila jännitti Zeldaa aluksi, mutta pian se lähti kuitenkin varovasti tutkimaan paikkoja. Uusia ihmisiä Zelda varoo, mutta antaa kuitenkin käsitellä itseään. Dr. Adina kertoi, että aluksi Zelda oli pelännyt kovasti myös OneVetin henkilökuntaa, mutta totuttuaan heihin, on nyt heitä kohtaan luottavainen.

Zelda kaipaa rinnalleen turvallisen ihmisen, jonka kanssa tutustua tähän maailmaan juuri siihen tahtiin, mikä Zeldalle on parasta. Zelda soveltuu rauhalliseen kotiympäristöön. Vanhempi, rauhallinen ja kiltti koirakaveri voisi olla Zeldalle hyvä turva uudessa kodissa. (Taija)

11/2016
Zelda lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zelda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zelda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.