Päivitetty 01.05.2023

Kodin saanut koira: MAMITZI


Syntymäaika: 7/2021-1/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.01.2023
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Peacepuppies -pentue ja niiden emo Mamitzi löydettiin hylättynä lokakuun alussa Bukarestista Mihain tuttavan toimesta. Mihai pyysi tätä tuttavaansa pitämään pentuja ja emoa luonaan muutaman viikon ajan, jotta pennut ehtisivät edes hieman kasvaa ennen tarhalle siirtymistä, jotta niillä olisi paremmat mahdollisuudet selviytyä. Peacepuppies pennut emoineen muuttivat Mihain tarhalle lokakuun lopussa.

Mamitzi on tottunut ihmisiin ja se nauttii ihmisten seurasta ja rapsutuksista. Maimitzia saa käsitellä ja nostaa ilman haasteita. Pentujensa kanssa Mamitzi on hyvinkin kärsivällinen. Pentujen kanssa Mamitzi ei ole erityisen energinen, päinvastoin hyvinkin rauhallinen, mutta käytös voi olla erilaista ilman nuorten pentujen läsnäoloa. Mamitzin suhtautumisesta toisiin koiriin ei ole testattu, mutta ainakin aidan läpi se tulee myös muiden kuin pentujen kanssa hyvin toimeen. Olemukseltaan ja luonteeltaan Mamitzi on lempeä ja herttainen. Mamitzi ei tarhalla hauku juuri lainkaan, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen  myötä.

Mamitzi etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. Painoa neidillä on arvion mukaan noin 4 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm. Pienen koon vuoksi Mamitzi etsii ensisijaisesti perhettä, missä ei ole pieniä lapsia.

29.04.2023
Mamitzi saapui Suomeen.

25.02.2023
Mamitzi on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Mamitzille ja sen tulevalle perheelle.

15.01.2023
Mamitzi on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamitzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamitzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mamitzin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.