Kodin saanut koira: MARENKI

Marenki on pieni pörröinen kiipeilijä, joka hakeutuu ihmisen läheisyyteen, on sosiaalinen ja rohkea.
Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 28 cm / 5 kg

Marenki on saanut jo monta kotiehdokasta, joten siitä ei oteta tällä hetkellä enempää hakemuksia vastaan.

Perustiedot ja tausta

12.4.2024

Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Marenki, pieni valkoinen pörrö, on löytynyt elokuussa 2023 Carpen tarhan läheiseltä pellolta. Marengin erityistaito on kiipeileminen, jota se harrastaakin kovin taidokkaasti. Aktiivimme tapasivat Marengin ensimmäistä kertaa lokakuussa 2023, jolloin se asusteli pihalla olevassa pienessä metallihäkissä toisen pienen koiran kanssa. Carmen kertoi tällöin häkin syyksi sen, että Marenki kiipeää aidan yli leikiten ja yrittää karata. Marenki ja häkkikaveri saavat kuitenkin ulkoilla päivisin ja hänet päästettiinkin vapaaksi. Häkistä ulos päästyään Marenki lähtee rallittelemaan pitkin pihaa häkkikaverinsa kanssa. Ajoittain Marenki juoksee vieraiden luokse, heittäytyy selälleen ja haluaa maharapsutuksia. Carmen kertoo, että Marenkia on helppo kuvailla sylivauvaksi, sen ollessa niin ihmisläheinen ja iloinen. Vieras saa koskea ja käsitellä miten vain ja tästä saadaan pieniä maistiaisia rallittelun yhteydessä. Syliin nostoa Marenki hiukan jännittää ja käykin lyhyellä tauolla,palaten kuitenkin pian takaisin vieraiden luokse. Marenki vaikuttaa rohkealta ja reippaalta kaverilta. Tulevan kodin tulee ottaa kiipeily ja karkailu mahdollisuus huomioon kotiutumisvaiheessa. Marengilla on hammaskiveä jonkin verran poskihampaissa.

Toisen kerran aktiivimme tapasivat Marengin huhtikuussa 2024, pihalla vapaana isossa koiraporukassa. Marenki on edelleen sosiaalinen ja ihmisten kanssa rento. Se nousee ihmistä vastaan rapsutuksille ja pysyy lähellä. Marenki on Aldin kanssa parivaljakko ja Aldi seuraakin Marenkia joka paikkaan. Marenki toimii hyvin isossa porukassa. Marengilla on edelleen jonkin verran hammaskiveä, painoa sillä on kokoonsa nähden sopivasti.

Marenki sopisi luultavimmin monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista ei myöskään olisi haittaa. Marengilla ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset 

15.6.2024

Marenki saapui tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen <3 onnea koko perheelle <3

23.4.2024

Marenki varattiin tänään omaan kotiin <3 onnea Marenki ja uusi koti <3

12.4.2024

Marenki aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: