Kodin saanut koira: LEGO

Ihana ja miellyttävä Lego on kova pusuttelemaan ja sopisi moneen kotiin.
Syntymäaika: 11/2022
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio: 43-46 cm/ 15 kg

Perustiedot ja tausta
25.12.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Lego asustelee Cosobassa kuljetuseristykseen tarkoitetuissa tiloissa. Se on tullut tarhalle kadulta, josta se on löydetty maaliskuussa 2023. Lego on iloinen koira, joka hepuloi aktiivien astuessa sen koppiin. Sitä vähän jännittää ihmisten läsnäolo, mutta kuitenkin se antaa silittää ja syö nameja kädestä. Sille jutellessa häntä heiluu, ja välillä se istahtaa ihmisen lähelle tuijottamaan ja odottamaan tippuisiko lisää nameja.

Toisten koirien kanssa isommassa porukassa Lego käyttäytyy ihan kohteliaasti. Aavistuksen se murinalla varoittaa toisia koiria halutessaan pitää herkut tai ihmiset sillä hetkellä itsellään. Sillä voisi olla koirakaveri odottamassa, tai se voisi myös nauttia elämästä ihan ainoana koirana.

Lego etsii sitoutunutta perhettä, jossa voi olla koirakavereita, mutta voisi nauttia elämästä yhtälailla ainoana koiranakin. Vaikka on se on tarhalla suhteellisen reipas, niin käytös voi muuttua kotona suurestikin. Huomioithan, että Legolla ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, sisäsiisteydestä, hihnakävelystä tai ihmisten kanssa sisätiloissa elämisestä. Se tulee tarvitsemaan paljon kärsivällisyyttä, aikaa, ymmärrystä ja tukea kohti tasapainoisen kotikoiran elämää.

Kokoa Legolla on 43-46 cm ja painoa noin 15 kg. Sen ei uskota kasvavan enää kovin paljoa. Lego on tällä hetkellä hyvin hoikka, ja lihastakin sille saisi tulla enemmän. Sillä on takana myös kannuskynnet.

Päivitykset

15.6.2024

Lego saapui tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen <3 onnea koko perheelle <3

20.5.2024

Lego on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen <3

16.4.2024

Lego tavattiin aktiivimatkalla huhtikuussa. Samat kehut pätevät kuin aikaisemminkin <3 ihana tyyppi, miellyttävä ja kova pusuttelemaan. Lego oli tapaamishetkellä sisäpihalla isossa koiraporukassa, jossa se on kohtelias ja väistää konflikteja. Asuu toisen uroksen kanssa lasikopissa. Toivottavasti tämä ihana nuorimies löytäisi itselleen oman kodin <3

Lisätty videoita ja kuvia.

25.12.2023

Lego lähettää jouluisia terveisiä Romaniasta! Lego on kerrassaan hieno nuori koira! Vieraiden saapuessa tapaamaan Legoa, se ilahtuu vieraista silminnähden. Hetken aikaa Lego tuumailee tilannetta, minkä jälkeen Lego tulee siliteltäväksi ja rapsuteltavaksi. Vieraat saavat käsitellä Legoa. Kun Lego on todennut tilanteen turvalliseksi, se riehaantuu niin, että alkaa hyppiä vieraita päin rapsutusten toivossa ja tekee käytävällä ilospurtteja. Aktiiveilta eivät kehut lopu: Lego on innokas, iloinen, reipas ja sopuisa. Lego sopeutuu uusiin ihmisiin ja vieraaseen tilanteeseen hienosti, eikä se tarvitse aikaa palautuakseen vierailun aikana. Lego pysyy ihmisen luona sekä huomion että herkkujen toivossa. Lego odottaa  pääsevänsä kotiin rakentamaan pian oman Lego-linnan olohuoneen lattialle.

1.11.2023

Upea Lego jatkaa kodin etsintää tarhalla. Se rakastaa tutun Ioanan huomiota, mutta myös vähemmän tuttujen silittäminen ja kosketus on ok. Osa koskettamista on kuitenkin välillä vähän jännää, ja se tauottaa, mutta sitten saa taas jatkaa. Lego on ulkona sopuisa, se juoksentelee ja viihdyttää itseään. Sillä on energiaa, niinkuin tämän ikäisellä pentukoiralla yleensäkin ja se vaikuttaa olevan aika tasapainoinen kaveri. Lisätty uusia kuvia. <3

30.8.2023

Lego alkoi etsiä kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: