Varattu koira: ALDA

Vauhdikas ja iloinen energiapakkaus aktiiviseen kotiin!
Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:50-55cm/18-20kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.5.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Alda löytyi Carpen tarhan läheiseltä sillalta jonne se oli hylätty noin vuosi sitten ja on nyt asustellut tarhalla jo vuoden päivät. Alda asuu yhdessä Altin kanssa ja heidän häkissään onkin aikamoinen meno ja meininki.

Aktiivien menessä Aldan ja Altin häkkiin alkaa siellä aikamoinen vilske. Alda on todella innoissaan vieraista eikä oikein tiedä miten päin olla. Alda hyppii vieraita vasten hyvinkin korkealle ja nauttii huomiosta. Jonkin aikaa hösellettyään pystyy myös rauhoittumaan syliin rapsuteltavaksi. Tätä tyttöä saa vieraatkin rapsutella ja käsitellä miten vaan.  Alda vaikuttaa hyvin iloiselta ja ihmisrakkaalta tyypiltä jolla olisi enrgiaa vaikka minkälaisiin aktiviteetteihin. Se ulkoisesti muistuttaa kovasti Vizslaa ja Aldan rotuperimässä on varmasti jonkin sortin metsästyskoiraa. Tulevan kodin täytyykin valmistautua siihen, että Aldalla voi olla kovakin riistavietti sekä siihen, että arjessa korkea energinen koira tarvitsee paljon aktivointia – tai se keksii sitä itse.
Vaikka tällä hetkellä Alda vaikuttaa todella reippaalta, puuttuvat siltä kuitenkin kaikki muut kokemukset tavallisesta arjesta ja kotikoiran elämästä, kuten varusteista, sisätiloissa elämisestä, hihnassa kulkemisesta, liikenteestä tai erilaisista ihmisistä sekä paikoista. Tarvitaan paljon aikaa, hyvää huumorintajua, pitkää pinnaa ja positiivisia koulutusmenetelmiä jotta Alda saisi parhaan mahdollisuuden sopeutua Suomeen kotikoiran elämään.
 
Alda on tarhalla tullut toimeen hyvin häkkikaverinsa kanssa. Alttin kanssa nameista ei tule kiistaa mutta nami tarjoilun ollessa liian hidasta Alda kyllä muistuttaa haukulla vieraita nopeuttamaan toimintaa. Alda varmasti sopisi monenlaiseen aktiiviseen kotiin mutta ihan pienten lasten kanssa asumaan Aldaa ei luovuteta räiskyvän energian vuoksi. Alda on n. 50-55cm korkea ja painaa n. 18-20kg
 
 
Päivitykset
 
6.5.2024
 
Alda sai ihania uutisia ja on nyt varattu omaan kotiin!

17.4.2024

Alda syöksyy Kulkureiden adoptio-ohjelmaan omaa perhettä etsimään!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: