Kodin saanut : MICA (nyk. Inka)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MICA

* n 1 v.

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

20.9.2012

Siskokset Mica ja Pica elävät Asociata A Doua Sansan yksityisellä Glinan tarhalla. Tytöt olivat alle kahden kuukauden iässä hylätty Glinan alueelle ja pääsivät näin tarhalle kasvamaan ja etsimään sitä omaa kotia.

Mica ja Pica ovat todella viehättäviä neitokaisia, jotka rakastavat ihmisen kosketusta ja huomiota. Siskokset leikkivät mielellään niin ihmisen kuin toisten koirien kanssa. Suhtautumisesta kissoihin ei tyttöjen kohdalla ole tietoa. Omia kotejaan etsivät neidot ovat pentumaisen uteliaita ja olisivat varmasti oivia harrastuskoiria, jotka myös osaavat arvostaa läheisyyttä ja kodin lämpöä.

Valkosukkainen, siskoksista hieman vauhdikkaampi Mica neito etsii omaa, sitoutunutta kotia jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä ja jossa rauhallisin askelin oppia kotikoiran tavoille. Mica on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla, joten sisäsiisteyteen, hihnassa kulkuun ja muihin uusiin asioihin tutustuminen voi viedä aikaa. Kärsivällisyydellä ja rakkaudella joku saa tästä kaunottaresta loistavan perheenjäsenen. Micaa voisi ajatella myös perheeseen jossa on lapsia, kunhan vanhemmat muistavat panostaa lapsen ja koiran sopuisaan yhteiseloon. Perheeseen jossa on alle kouluikäisiä lapsia ei Micaa suositella vauhdikkuutensa vuoksi.

Mica on keskikokoinen n. 45cm pituinen ja 15 kilon painoinen nuori neito, joka tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloa. Mica tulee todennäköisesti jonkin verran vielä tästä kasvamaan. Mica luovutetaan loishäädettynä, rokotettuna ja sirutettuna.


3.11.12

Terveisiä Picalta ja Micalta! Tapasimme likat lokakuun lopun Romanian matkallamme ja ihastuttavat tytöt hurmasivat kovasti! Tytöt ovat tosi iloisia, reippaita ja avoimia, mutta eivät nuoriksi koiriksi sentään mitään adhd-osastoa 🙂 Uusissa kodeissa niitä aivan varmasti alkuun tulee jännittämään, sillä ne eivät ole nähneet paljoa muuta maailmaa kuin tarhan, mutta uskomme ehdottomasti että tuollaisilla luonteilla tytöt tulevat rohkaistumaan nopeasti!

Tässä videopätkä Micasta Glinan tarhalta.

Mica ja Pica

Micalle on lisätty kuvia.

 

28.1.13

Mican on nyt tullut yhden vuoden ikään. Mica jatkaa siis kodinetsintää aikuisten, yli 40cm, koirien kategoriassa.

13.2.13

Asociata A Doua Sansan Carmen kävi Suomessa ja kertoi Mican olevan edelleen iloinen ja ihmisrakas. Mica jakaa häkkinsä edelleen siskonsa Pican kanssa ja molemmat kaipaisivat jo kovasti sen oman kodin lämpöä.

Mistä löytyisi se ihminen, jonka sydämen tämä ihana Mica-neito sulattaisi?

Micalle lisätty kuvia myös.

4.4.2013

Kansainvälisenä kodittomien eläinten päivänä on hyvä muistaa myös sisaruskaksikko Micaa ja Picaa, jotka ovat eläneet Glinan tarhalla vuoden, käytännössä siis lähes koko elämänsä. Nuoret, sosiaaliset tytöt eivät ole valinneet elämäänsä tälläiseksi, vaan ne, kuten kaikki kodittomat eläimet, kärsivät ihmisen vastuuttomuudesta..

Onneksi Mica ja Pica eivät osaa ajatella asiaa niin, ne eivät osaa kyseenalaistaa eikä niillä ole tietoa siitä millaista elämä voisi olla. Onneksi. Mica ja pica kuluttavat päivät häkissään leikkien keskenään, nukkuen ja odottaen koska tarhan vapaaehtoiset työntekijät saapuvat ja on päivän kokokohta, ruoka-aika.

Tapasimme Mican ja Pican Romanian matkallamme 16.3 ja vietimme hauskan puolituntisen likkojen kanssa. Neidit olivat riemuissaan kun saivat häkkiinsä seuraa, rapsutuksia, sylin ja kehuja ja suukkoja mielin määrin. Mica oli alkuun kaksikosta avoimempi, se tuli syliin suoraan ja osoitti koko olemuksellaan miten onnellinen oli tästä erityisestä päivästä kun heidän häkkiinsä tuli vieras ihminen 🙂 Pica oli ensin hieman hämillään, se pysytteli aidan vierellä missä oli muita ihmisiä ja mikä oli tutumpaa, sillä yleensä ihmiskontaktit tapahtuvat siellä aidan vierellä, mutta hoksattuaan että heidän häkissään onkin sisälläkin ihminen, se tuli yhtä lailla syliin ja nautti läheisyydestä. Vaikka tytöt kilpailivat kumpi saa enemmän huomiota, ne eivät edes ärähtäneet kertaakaan toisilleen. Mica oli kaksikosta ehkä aavistuksen dominoivampi, mutta kumpikin oli ehdottoman iloisia, leikkisiä, reippaita ja voi hyvänen aika miten kauniita!

Tyttöjen kasvu on nyt noin vuoden iässä suunnilleen lakannut ja ne ovat varsin tasapainoisen näköisiä rakenteeltaan, korkeutta on noin 50 cm ja painoa arviolta 25 kg. Picalla on hieman syvemmän värinen, aavistuksen pörröisempi turkki ja Mican tiikeriraidat näkyvät hienosti aivan lyhyessä turkissa.

Micasta ja Picasta tulisi aivan ihania kotikoiria, niistä saisi varmasti seuraa pitkille lenkeille, harrastusten pariin, lasten kanssa touhuamaan arjen puuhia ja sohvan nurkaan kainalokavereiksi.

Uusia ihania kuvia Micasta lisätty myös.

24.5.13

Mican sisko Pica on varattu Suomeen.  Jottei Mican tarvitsisi jäädä yksin tarhalle varttumaan, päätimme tuoda tytön samalla Suomeen. Mica siis saapuu kotihoitoon 7.6.13 ja toivomme tällekin upealle koiraneidolle kovasti sitä ikiomaa kotia. Mican kuulumisia kotihoidosta päivitetään kunhan tyttö asettuu taloksi 🙂

8.6.13

Mica saapui eilen Suomeen kotihoitoon. Kuulumisia kotihoidosta lisäillään, kunhan tyttö vähän ehtii asettua 🙂

18.6.13

Mica on nyt ollut kotihoidossa reilun viikon. Tässä kuulumisia kotihoitajalta:

Mica on elellyt meillä nyt puolitoista viikkoa. Käsitykseni koirasta vahvistuu päivä päivältä; hiomaton timantti. Mica on elänyt pennusta asti tarhaolosuhteissa, joten sen elämänkokemus rajoittuu muutamaan neliömetriin. Tämän tiedon pohjalta, voi Micaa kuvailla äärimmäisen sopeutuvaksi ja koiraksi, jossa on potentiaalia ihan mihin vain.

Tulevan kodin täytyy tietysti muistaa, ettei Mica ole elämässään todennäköisesti ikinä nähnyt bussia, junaa, lastenvaunuja. Joten rohkaisemista tämä koira tarvitsee. Mica tuntuu kuitenkin olevan hyvin “tervejärkinen luonnonlapsi”, joka ymmärrettävästi suhtautuu hieman pelokkaasti kaikkeen uuteen, mutta palautuu ja sopeutuu äärimmäisen pian. Kotiolosuhteissa Mica vaatii johdonmukaista toimintaa, koska koirulilla ei ole käsitystä vielä kaikesta mikä on sallittua ja mikä vähemmän toivottua. Myös sisäsiisteyden ja hihnassakävelyn harjoittelu kuuluu Mican jokapäiväisiin haasteisiin. Molemmat kotikoiran tavat Mica tulee oppiman todennäköisesti hyvin pian, mikäli kehittyminen jatkuu samaa vauhtia.

Mica on reipas ja elämäniloa pursuava, kuten nuoren koiran kuuluukin olla. Riehakkaat leikit ovat sen mieleen, mutta koira osaa myös rauhoittua ilmiömäisesti sisätiloissa. Mica tulee toimeen narttujen ja urosten kanssa. Lisäksi Micaa voi suositella perheeseen jossa on lapsia ja kissoja, molempia Mica pitää hyvinä ystävinään.

Micasta saa loistavan ystävän lenkkipoluille sekä lötköttämään kainaloon!

Micalle lisätty pari kuvaa kotihoidosta.

26.6.2013

Mica on elellyt nyt kanssamme kolmisen viikkoa. Tyttö on oppinut koko ajan uutta ja sopeutunut hienosti, vaikka perheellämme ei ole ollut mahdolisuutta keskittyä vain häneen.

Tyttö on oppinut toimimaan laumassa ja muiden mallista. Micalla on miellyttämisen halua ja tytöstä saisi varmasti joku oikein etevän harrastuskoirankin. Koirassa on sopivasti pehmeyttä ja luonnetta. Mica osaa hihnassa kulkemisen alkeet ja pissatkin alkavat jäämään koko ajan enemmän ja enemmän ulos. Autossa matkustaminen sujuu myös jo niin hyvin, kuin kolmen viikon harjoittelun jälkeen voi odottaa.

Tyttö pysyy vapaana ja tulee luokse kutsusta, ehkä siinä toivossa, että saisi vähän rahnutuksia ja suukkoja. Mica nauttii äärimmäisen paljon huomiosta, mutta se osaa jäädä myös yksin kotiin sisälle, pihalle tarhaan tai odottamaan mökin terassille saunojia.

Micalle lisätty taas ihania kesäkuvia 🙂


Yhteydenotot Anna-Auroralle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: