Kodin saanut : LULLABY (nyk. Lulla)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

LULLABY

* n 1v

* narttu

* steriloitu

* Romaniasta

 

 

 

4.4.13

Nyt olisi se ikioma koti hakusessa upealle, kettutyttö Lullabylle.

Lullaby asuu tällä hetkellä eläinklinikka OneVetin koirahoitolassa. Lullabyn oli löytänyt Dr. Adina viime talvena nukkumasta auton alla. Lullabyn onneksi Adina löysi tytön ja tämä pääsi kadulta pois. Koska koirahoitolassa on satoja koiria ja olot ovat välillä hyvin stressaavat on Lullaby joutunut muutamaan otteeseen muiden koirien kiusaamaksi. Lullaby kun on hyvin alistuva koira, eikä mitenkään kova pitämään puoliaan, katsottiin paremmaksi siirtää Lullaby hoitolan toipilasalueelle, jossa elo on rauhaisampaa. Kuvissa näkyvät haavat ovat seurauksia näistä tappelutilanteista.

Lullaby on luonteeltaan herkkä, kiltti ja hieman ujo, jopa nöyrä, mutta saadessaan rauhassa aikaa se tutustuu mielellään ihmisiin ja hakeutuu ihmisen hyväksyttyään lähes suoraan syliin halittavaksi. Kun Lullaby on päässyt ihmisen läheisyyteen tyttö sulaa saamastaan huomiosta, eikä haluaisi millään enää pois ihmisen sylistä. Lullaby voisi soveltua myös kerrostaloon, koska se ei hauku, eikä muutenkaan ole koira joka pitäisi itsestään kovin suurta haloota. Lullaby on tyttö joka tulee tekemään oman ihmisensä vielä erittäin onnelliseksi, sellainen helmi kun tämä Lullaby-neiti on.

Lullaby etsii kotia, jossa ymmärretään herkän ja rauhallisen koiran sielunelämää. Lullaby sopeutuu varmasti ainoaksi koiraksi, mutta saattaisi myös hyötyä rauhallisen ja rohkean koirakaverin seurasta. Koska Lullaby on hyvin kiltti, voisi tytön perheeseen myös kuulua lapsia. Lasten olisi kuitenkin hyvä olla jo kouluikäisiä, koska kovin vauhdikas elämänmeno ei ehkä ole Lullabyn herkän luonteen kannalta paras vaihtoehto. Lullaby perheen tulee varautua siihen, ettei kaikki kotikoiran konstiti ole vielä hallussa. Hihnakävely ja sisäsiisteys lienevät tytölle aivan uusia asoita, mistä syystä Lullaby kaipaa kannustavaa ja pitkäjänteistä opastajaa.

24.6.13

Ihana kaunotar, Lullaby, on tulossa Suomeen kotihoitoon. Lullabyn haavat ovat parantuneet ja tyttö on vain entisestään kaunistunut 🙂 Tyttö on edelleen varovainen muiden koirien kanssa ja uudet ihmisetkin jännittää. Lullaby etsii edelleen kotia, jossa ymmäretään herkän koiran tarpeita ja jossa olisi reipas koirakaveri rohkaisemassa tyttöä.

Lullabylle lisätty uusia kuvia.

Lullaby on vuoden ikäinen, n. 50 cm korkea, hoikkarakenteinen, arviolta 15 kg painoinen koiraneiti. Lullaby tulee uuteen kotiin sirutettuna, steriloituna, rokotettuna ja EU-passin omaavana.

2.7.13

Lullaby on nyt ollut kotihoidossa Nurmijärvellä muutaman päivän. Lullaby on rohkaistunut alkujännityksen jälkeen ja intoutui jopa leikkimään kotihoitopaikan pienikokoisen koiran kanssa. Erityistä tilanteessa oli vielä se, että Lullabyn leikkikaveri ei yleensä ole innostunut leikkimään muiden koirien kanssa, joten Lullabysta löytyy myös toisissa koirissa luottamusta ja rohkaistumista herättäviä puolia. Lullaby on myös rohkaistunut ihmisten suhteen ja nauttii selvästi ihmisen läheisyydestä. Autoilu sujuu Lullabylta mallikaasti, tyttö pääasiassa makoilee paikallaan, joskin saattaa välillä kurkkia missä mennään. Hihnakävely sujuu siihen tottumattomalta koiralta hyvin, tyttö ei vedä eikä panikoi, mutta on selvästi vielä hiukan varovainen. Lullaby on myös osoittautunut sisäsiistiksi 🙂

Eroahdistusoireita tytössä ilmeni, kun tämä jätettiin työpäivän ajaksi yksin rajattuun tilaan. Lullaby oli yrittänyt päästä ovesta muiden koirien luokse. Lullabyn kanssa tulee siis varautua työstämään yksinoloa rauhallisin askelin, ettei oireilu pahene ongelmaksi asti.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

2.7.13

Lullaby on varattu omaan kotiin 🙂

Lullabyn kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: