Kodin saanut: KISSA TYSON

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KISSA TYSON

* n. 3-5 v

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

Kissa Tyson on iso kissa, jolla on suuri sydän. Se on kotoisin Itä-Virumaalta, jossa sillä oli koti, mutta koti muutti ulkomaille ja jätti kissan kylmästi ulos. Tyson jäi vaeltamaan kadulle muutamaksi viikoksi, kunnes hyväsydämiset ihmiset korjasivat sen talteen. Niin Tysonilla oli taas lämmin koti ja ruokaa. Se antoi pestä itsensä melko helposti puhtaaksi, vietiin lääkärin tarkastukseen, sai loishäädön ja se oli siinä. Ja sitten tuli pitkä matka Kasside Turvakodun hoitokotiin Tallinnaan.

Siellä Tyson on ystävystynyt toisten kissojen kanssa. Kissa Tyson on iso (7,5 kg), utelias ja hyvin ystävällinen kaveri. Rauhallinen luonne, mutta toisaalta myös leikkisä, tykkää leikkiä erityisesti palloilla ja hiirillä. Joskus saattaa haluta osoittaa, että hän on pomo, mutta Tyson sopii hyvin muiden kissojen kanssa. Tyson tykkää syödä paljon, ja kaikenlaista. Se tietää myös missä vessa on ja pitää huolta puhtaudestaan, älykäs ja siisti kissa. Autossa oloa tämä iso kissa pelkää ja saattaa tulla pisut alle jännityksestä.

Tyson etsii kotia, joka ei enää hylkäisi sitä, tämä suurisydäminen poika ansaitsee vähintäänkin yhtä suurisydämisen omistajan.

23.5. 2013 Tyson on testattu Fiv/Felv-negatiiviseksi ja tulee Suomeen kotihoitoon 17.6.

Kissa Tyson sai kodin hoitopaikastaan Vantaalta koiran ja toisen kollin kaverina heinäkuussa 2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: