Kodin saanut: TAKKU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

26.6.2013

TAKKU

* n. 4-5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

9.4.2013

Vaalea pieni takkukoira huutelee häkistään kiihkeästi Rakveren tarhalla. Sen turkki on aivan hirveässä kunnossa, mutta tarhan työntekijät eivät voi ajella sitä pois ennen sisäpaikan vapautumista. Takku haluaa kovasti ihmisen seuraan ja käy ilmi, että Takulla on ollut oma koti ja omistaja ennen. Vanha omistaja kuoli ja siksi Takku on nyt tarhalla. Takun tarhalle tuonut omistajan sukulainen sanoi, että vaikka omistaja oli Takusta pitänyt, ei hän ollut enää pariin vuoteen jaksanut turkkia hoitaa.

Takku lähtee innoissaan lenkille ja on kovasti hajujen perään. Remmissä se ei välttämättä ole hirveästi kulkenut tai sitten sillä oli vain paljon energiaa varastossa, tosin eihän tuon kokoinen koira saa niin lujaa vedettyä että siitä ongelmia koituisi. Toisten koirien luokse Takku vaati ja rukoili päästä ja viimein kun päätimme päästää sen haistelemaan toista koiraa, kävi Takku toisen ressukan kimppuun. Takku vaikuttaa jokseenkin hemmotellulta ja oman arvonsa tuntevalta pikkukoiralta, joten tulevalla kodilla olisi hyvä olla jokin käsitys hemmotellun pikkukoiran mielenliikkeistä!

Takku voisi mahdollisesti tulla narttukoirien kanssa toimen, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. Urosten kanssa samaan kotiin emme Takkua suosittele. Takku on pieni, noin 35cm korkea poika!

 

14.5.2013

Takku on vihdoin ilmojen lämmetessä päässyt parturiin ja aikas komea herra sieltä takkujen alta paljastuikin! Missä on tämän komeuden oma, eläimetön koti?

Lisätty kuvia.

 

15.5.2013

Takku on saanut oman kodin Virosta!

 

22.5.2013

Takku palautui takaisin tarhalle. Uusi omistaja oli yrittänyt putsata Takun korvia, jolloin Takku oli näykkäissyt omistajaansa. Tämän jälkeen tarhalla korvien putsaus sujui täysin ongelmitta. Takku vaatii varmasti hetken aikaa tutustuakseen ja luottaakseen uuteen ihmiseen, niin kuin moni muukin koira. Rauhallisella ja määrätietoisella etenemisellä Takusta saa varmasti joku vielä hyvän koiran itselleen!

 

30.5.2013

Takku on siis jälleen tarhalla. Se seisoo takatassuillaan ja heiluttaa etutassujaan kuin mikäkin sirkuskoira, pyytäen ihmistä luokseen. Takku vaikuttaa niin lunkilta ja ihanalta tyypiltä, varsinkin nyt kun turkki on poissa kiristämästä ja ahdistamasta.

Lenkillä Takku oli mukava ja miellyttävä ja se oli todella kiinnostunut samaa kokoluokkaa olevasta nartusta. Hormonit hyrrää Takulla vähän liiankin lujaa, mutta ennen Suomeen tuloa poika kastroidaan, mikä toivottavasti helpottaa pojan oloa juoksuaikoihin. Takkua voisi kuitenkin suositella samaa kokoluokkaa olevien narttujen kanssa samaan kotiin! Lisätty kuvia.

 

2.7.2013

Edelleen heti ensimmäisessa häkissä Rakveren tarhalla törmää tähän ihastuttavaan ja äärettömän kilttiin pieneen poikaan. Kuin tervehdykseksi se heiluttaa molempia etutassujaan ilmassa houkutellen ihmisen antamaan huomiota itselleen. Sääliksi käy katsoa pientä poikaa, joka ei malttaisi mennä koppiinsa edes paahtavaa aurinkoa karkuun niin kauan kun ihminen on näköpiirissä.

Lenkillä Takku menee ihan mukavasti hihnassa. Narttukoirat ovat Takun mieleen ja niitä voisi tulevassa kodissakin olla odottamassa tätä komeaa poikaa! Lisätty kuvia.

10.7.2013

Takku on löytänyt jälleen kodin Virosta!

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: