Kodin saanut kissa: MIIRA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MIIRA
MIIRA

* n. 3 v

* naaras

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

Miira on superhyper sosiaalinen kissaneiti. Se tykkää kaikesta mahdollista touhuamisesta ihmisen kanssa ja seuraa ympäristöä valppaana. Miira rakastaa ihmisseuraa ja huomiota. Se ei niinkään välitä toisista kissoista, mutta ei se kuitenkaan tappelemaan ryhdy. Miira voi näyttää tavalliselta kissalta raitaturkissaan, mutta sen luonne on SUURI persoona. Kaiken kaikkiaan todella ihana kissa ja sopii ihmiselle, joka haluaa jakaa arjen askareet kissaystävän kanssa.

Suomalainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

27.9.2014 Kuulumisia kotihoidosta
“Miira on kotiutunut uuteen kotihoitoon hienosti. Ensimmäisenä iltanaan hän marssi kuljetuskopasta suoraan syömään mahtavalla ruokahalulla, ja on tutkinut paikkoja mielenkiinnolla. Hiekkalaatikko ja parvekkeelle piilotettu raapimapuu ovat tulleet hienosti tutuiksi. 

Miiran suloinen luonne valloittaa todella. Punapää neiti on nukkunut sängyssä jaloksissani ja tullut iltapesuilleen viereeni, onpa omat kätenikin nuollut puhtaaksi naamani kera. Hyvin huolehtivainen persoona siis. Kynsiä olen leikannut hieman, mutta koska neiti oli jo yöpuulla, toimeni alkoivat ärsyttää häntä siinä määrin että hän päätti varoittaa minua näykkäisyllä. Ihan ymmärrettävää siis. 

Neidin luonne on ollut myös koetuksella hoitopaikan oman höperön Loki-kissan kanssa. Ensimmäisenä iltana piti kovasti murista nuorelle kollille, kun Loki seuraili neitiä ihmeissään ympäriinsä ja yritti tupata liian lähelle. Seuraavaan iltaan mennessä kisut olivat tutustuneet toisiinsa ja nuolivat toistensa päitä kohdatessaan. Silti vuodenikäinen aktiivinen pentu on Miiralle paikoin vähän liikaa, kun Loki haluaa haastaa Miiraa juoksuun ja painiin. Välillä asunnossa kajahtaakin varoittava murahdus ja tassu heilahtaa. Mitään vakavampaa välienselvittelyä ei ole kuitenkaan tapahtunut. Joskus Miira innostuukin vähän leikkimään Lokin kanssa.”

13.10.2014 Kuulumisia kotihoidosta
“Miiralla on mennyt hienosti kotihoidossa. Hän leikkii iloisena palloilla ja muilla pienillä leluilla, tutkii paikkoja innoissaan sekä juoksee ja painii Lokin kanssa, milloin nyt eivät pese toisiaan ja nuku vierekkäin laiskanlinnassa. Miira on aivan loistavaa seuraa rentouttaviin koti-iltoihin. Neidin kanssa on vietetty elokuvailtaa sekä ommeltu ja neulottu. Varsinkin kaikki lankojen kanssa tekemisissä olevat aktiviteetit on neidin suosiossa. Ystäväni tuli eräs viikonloppu kylään ja aloitti lapasen neulomisen, ja Miira päätti tietenkin auttaa lankakerän purkamisessa. Loppujen lopuksi pientä kerää piti hakea sohvan alta.

Vaivaa Miirasta ei kotihoidossa ole ollut. Neiti pitää hiekkalaatikon pettävän puhtaan näköisenä ja rynnii peittelemään Lokinkin jätökset kunnolla. Ruokapaikalla suuhun kelpaavat myös kupin ulkopuolelle tipahtaneet raksut, eli ylimääräiselle imuroinnille ei ole ollut tarvetta. Ja vaikka Miiran luonne on suuri ja suloinen, löytyy hänestä myös kipakkuutta tarpeen tullen. Jos joku asia ei häntä pahemmin miellytä, sen näkee kyllä naamasta ja kuulee murinasta. Näistä tilanteista kuitenkin päästään helposti ohi ilman mitään aggressioita.”
22.5.2015
Miiran kotihoito muuttui pysyväksi kodiksi.

Varaajana toimi Leila

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: