Päivitetty 08.06.2015

Kodin saanut koira: CICI


Cici

CICI

* synt. arviolta 2/2014

* narttu

* ei steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

9.7.2014

Cici ja sen sisko Vivi löytyivät huhtikuun lopussa siltarummun sisään hylättyinä. Pienokaiset oli heitetty sinne virumaan kuoliaiksi –koiranpentujen hylkääminen mitä julmimmilla tavoilla on Romaniassa arkipäivää. Mikä tuuri kaksikolla kävikään, kun paikallinen pikkutyttö oli sattumalta osunut paikalle ja kertonut pennuista isälleen, joka onnistunut saamaan ne pois rummusta. Ja mikä bonus, että lapsoset pääsivät samalla kylällä asuvan eläinsuojelija Luiza Mandru siipien suojaan ja sitä kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Vivi on jo varattu, mutta Cici odottaa vielä omaa perhettä.

Kun Kulkurien aktiivit vierailivat Luizan luona kesäkuussa, he tapasivat nämä onnekkaat nassikat. Cici on kertoman mukaan todella sosiaalinen, reipas ja aktiivinen nuori koiraneiti, jolla riittää energiaa – kuten toki normaalilla koiranpennulla kuuluukin.

Cici tykkää käyttää suutaan pentumaiseen tapaan järsimisleikkeihin, ja se on myös kova pusuttelemaan. Ihmiset ovat Cicin mielestä muutenkin ihania, ja se nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Luizan luona Cici ei ole ollut kova haukkumaan, paitsi mitä nyt satunnaisesti kavereiden kanssa pelmiessä. Se on myös tottunut kissoihin. Cicissä on potentiaalia monentyyppiseksi harrastekaveriksi erilaisiin aktiviteetteihin.

Aikuisena siitä kehkeytyy keskikokoinen koira, Luizan arvion mukaan ehkä noin 14 kiloinen. Tällä hetkellä Cicillä on ikää 4-5 kuukauden verran ja painoa reilut 7 kiloa.

Mikäli harkitset pennun ottamista, on muistettava, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan se elää ystävänäsi 12-15 vuoden ajan. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja hihnakäyttäytyminen ovat tälle vauhtitytölle vielä vieraita asioita ja tulevan kodin tuleekin olla valmis paneutumaan kärsivällisesti neidin tapakasvatukseen ja kotikoiraksi opastamiseen.

Ciciä ei olla vielä steriloitu nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

 

09.08.2014

Cici on nyt ollut kotihoidossa Suomessa vähän yli viikon. Neiti on oikein iloinen ja touhukas pentu, joka nauttii huomiosta, rapsutuksista, lenkkeilystä ja leikkimisestä. Cicillä on vielä vähän tekemistä sisäsiisteyden kanssa, mutta neiti on kyllä fiksu ja kyvykäs oppimaan. Cici painaa tällä hetkellä noin 12-kiloa ja ruoka maistuu tälle tytölle erinomaisesti. Muiden koirien kanssa Cici tulee hyvin toimeen. Uusia ihmisiä Cici jännittää aluksi hieman, mutta lämpenee kyllä nopeasti. Nyt Cici odottelee omaa kotiaan kotihoitopaikassaan Hyvinkäällä, jonne tyttöä pääsee sovitusti tapaamaan. 🙂

Lisätty uusia kuvia.

17.8.2014

Cici vietti eilen touhukkaan päivän Kulkurien Match Showssa Vantaalla. Neiti on kyllä mainio tyyppi; iloinen ja pirteä olematta kuitenkaan hössöntössö. Alta löytyy tuoreita kuvia tytöstä mätsärin huiskeissa.

21.8.2014
Cici saapui 16.8. uuteen kotihoitopaikkaansa Sipooseen, jossa sitä voi käydä sovitusti tapaamassa. Cicin uudessa hoitokodissa on koirakavereina 3-vuotias leikattu narttu sekä kaksi leikattua urosta. Se tulee kaikkien kanssa erinomaisen hyvin toimeen, ja varsinkin 2-vuotiaan uroksen kanssa se leikkii ja telmii päivittäin. Välillä Cici haukahtelee leikin lomassa, tai jos esim. ruokakupin saaminen kestää liian kauan. Ruoka maistuu tytöllle hyvin, ja se on helposti motivoitavissa ruoan avulla. Cici onkin hyvin fiksu, ja oppii nopeasti uusia asioita. Myös sisäsiisteys on alkanut sujua!

Cici tulee lasten kanssa hyvin toimeen, ja alun ujostelun jälkeen, se tulee uteliaana tutustumaan uusiin ihmisiin. Rohkea tyttö ei säikähdä ukkosta eikä imuria, ja omaa taidon ottaa lungisti, oltiin missä tahansa liikkeellä. Myös hihnassa kävely sujuu ilman ongelmia. Cicille lisätty kuvia.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, että koiran hankintaa ei tule tehdä hosumalla ja koiralle ei tule tarjota kotia hetken mielijohteesta!

Harkitut yhteydenotot ottaa vastaan Jenni Huuskonen.

05.09.2014

Iloisia uutisia, CICIN kotihoitopaikasta tuli neidin loppu elämän koti! <3

7.6.2015
Cici on ollut nyt 10 kuukautta omassa kodissaan Suomessa. Se tulee loistavasti toimeen laumassa kolmen muun koiran kanssa, ja on onnistunut valloittamaan koko perheen sydämet. Se on myös valtavan nopea oppimaan uusia asioita, ja edelleen hyvin hanakka ruoan perään. Ihana pikku-Kippana saa hymyn huulille joka päivä!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.