Päivitetty 19.09.2021

Mikä tilanne tarhoilla on #MYRSKYNJÄLKEEN? – väliaikatietoja Cosobasta


Heinäkuun lopussa saimme eräänä aamuna herätä sydäntä särkeviin uutisiin, kun öinen myräkkä oli vienyt mukanaan suuren osan Cosoban tarhan häkkien katoista ja myös melkein kokonaisen häkkivistön seinät ja ovet. Tuhot olivat valtavat ja myrskyn myötä yli 50 koiraa jäivät ilman turvapaikkaa.

Keräsimme #myrskynjälkeen -hätäapukeräyksen muodossa varoja tuhojen korjaukseen ja vain muutamassa päivässä lahjoituksia oli tullut yli 22 000 euroa. Sillä summalla pystyimme onneksemme takaamaan varat koko korjausprosessiin.

Ikävä kyllä töiden edistyminen on ollut hyvin hidasta. Tarhan käyttämä rakennusfirma on kiinni muissa töissä 1.10. asti, joten korjausta ei ole vielä päästy kunnolla aloittamaan. Sen sijaan onneksi materiaalit on kaikki hankittu ja odottavat jo tarhalla rakennusfirman työntekijöitä saapuviksi.

Pieni hopeareunus kuitenkin on, että koirat, jotka jäivät ilman omia häkkejä, ovat saaneet viettää häkkielämään suhteutettuna todellisia koiranpäiviä tarhan pihamaalla. Päivisin ne ovat saaneet kirmata vapaina ja öisin ne nukkuvat yhdessä tuhoutuneen häkkirivistön käytävällä. Kuin ihmeen kaupalla suurempia tappeluita ei koirien välillä ole ollut.

Sekä tarhan työntekijöiden elämää että koirien turvallisuutta tulee kuitenkin suuresti parantamaan toivottavasti pian aluille saatavat rakennustyöt. Siihen asti emme voi muuta, kuin odottaa, ja vielä kerran vilpittömästi kiittää teitä kaikkia, jotka lahjoititte varoja myrskyn aiheuttamien tuhojen korjaukseen!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.