Kodin saanut koira: MILLY M

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Milly 6MILLY M

* arvioitu syntymäaika 09/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

26.2.2015
Romaniassa hylättyjä koiria on miljoonia ja vain onnekkaimmat pääsevät kadulta turvaan. Kaunis, muutama kuukausi sitten kadulta löytynyt tyttöpentu Milly on yksi onnekkaista. Se löytyi yksin ilman emoa tai sisaruksia eikä kukaan tiedä mistä se on tullut tai miksi se on hylätty. Millya ei voitu jättää selviytymään yksin kadulle ja se pääsi yhteistyökumppanimme, hyväsydämisen eläinsuojelijan Mihaela Soaren ystävän luokse saamaan pennulle kuuluvaa huolenpitoa. Jokin aika sitten Milly muutti Mihaelan luokse odottamaan loppuelämän kodin löytymistä.

Milly on luonteeltaan todella ystävällinen ja kiltti. Se on myös leikkisä, kuten pennut yleensäkin. Milly tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojenkin kanssa, joten tulevassa kodissa voisi hyvin olla koira- tai kissakaveri odottamassa. Ystävällisen luonteensa takia Millyn tuleva koti voisi olla myös lapsiperheessä. Olisiko sinulla mahdollisuus tarjota aikaa, aktiviteetteja, rakkautta ja pennun vaatimaa kärsivällisyyttä tälle hurmaavalle pikku-neidille?

Milly on nyt iältään noin 5 kuukautinen ja painaa noin 4 kg. Aikuisenakaan Millyn ei arvioida kasvavan kovin isoksi, vaan jäävän noin 9 kiloiseksi.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Milly tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 70 euron korvauksella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Milly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

4.3.2015

Milly on varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

28.3.2015

Milly matkasi omaan loppuelämän kotiinsa.

Varaajana toimi Saila.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: