Kodin saanut koira: MÖLLI

Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.8.2021
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Möllillä ja Millillä on aikaisemmin ollut oma perhe ja koti, mutta omistaja muutti kaupunkiin, eikä voinut ottaa sinne kaksikkoa mukaan, minkä vuoksi Milli ja Mölli päätyivät Carpen tarhalle. Kaksikko viettää tarhalla häkissä paljon aikaa kopissa, minkä vuoksi niistä saa hyvin aran ensivaikutelman. Carmen kuitenkin kertoo, että Milli ja Mölli ovat todella sosiaalisia, mutta eivät ole vielä lainkaan tottuneet tarha ympäristöön. Muutto tarhalle omasta kodista on varmasti ollut ja on edelleen suuri järkytys molemmille. Kun Millin ja Möllin nostaa kopista pois, molemmat ovat mitä suloisimpia takkuturkkeja. Kaksikkoa saa nostella ja käsitellä ilman mitään haasteita ja molemmat painautuvat heti tilaisuuden tullessa lähelle ihmistä vasten. Milli ja Mölli ovat ihmisiä kohtaan todella kultaisia ja ystävällisiä. Tarhalla kaksikko ei hauku lainkaan, mutta tämä käytös voi toki ympäristön muutoksen myötä muuttua. Milli ja Mölli ovat tarhalla lähes näkymättömiä, sillä ne viettää kaiken aikaa piilossa kopissa. Ihanat Milli ja Mölli ovat mitä sympaattisin kaksikko, joille tarhaolosuhteet ei vaan sovi lainkaan. Poikkeuksellisesti sopivan kodin ja perheen löytyessä Milli ja Mölli voidaan adoptoida myös samaan perheeseen niiden taustan vuoksi. Tulevan perheen on suositeltavaa perehtyä myös shih tzuun rotuna.

Möllillä ja Millillä ja painoa arviolta noin 6-10 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm. Painoa on todella hankala arvioida, sillä molemmilla on paksu turkki. Kuvissa Mölli on tummempi ja Milli vaaleampi. Möllillä on pieni cherry eye silmässä, mikä ei tällä hetkellä vaadi tarkempia toimenpiteitä.

27.11.2021
Milli ja Mölli matkusti Suomeen oman perheen luo.

12.09.2021
Milli ja Mölli on varattu Suomeen.

5.8.2021
Mölli ja Milli on lisätty adoptio-ohjelmaan.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mölli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mölli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Möllin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: