Päivitetty 29.11.2021

kodin saanut koira: MR NACHO


Syntymäaika: 07/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustaa:

21.10.2021

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista.

Mr Nacho on kokenut nuoreen ikäänsä mennessä jo melkoisen kovia. Se hylätty aivan vastasyntyneenä pentuna Romanian vilkkaille kaduille selviytymään. Nachon onneksi paikallisen eläinsuojelijan Mihaelan äiti oli tämän pienen mustan pennun huomannut ja ottanut talteen. Nacho sai paikan Mihaelan luota ja sitä kautta se sai mahdollisuuden uuteen, parempaan elämään.

Nacho on luonteeltaan mitä valloittavin pentu. Hän suhtautuu avoimesti niin ihmisiin kuin muihin koiriin, jopa kissat on hänelle ok. Nacho on aktiivinen ja leikkisä pentu, joka tulee pitämään tulevan perheesä varmasti hereillä omien touhujensa kanssa. Mihaelan mukaan Nacho antaa käsitellä itseään myös todella hienosti. Hän haukkuu muiden koirien mukana tarhalla, mikä on varsin normaalia tarhaoloissa elävälle koiralle. Nacho tulee tarvitsemaan tulevassa kodissa sopivassa suhteessa liikuntaa ja aktivointia sekä herkkuja ja hellyyttä. Tällä reseptillä hänestä kasvaan varmasti mitä mainoin koirakaveri.

Päivitykset:

27.11.2021

Mr Nacho matkasi Suomeen ja tapasi oman perheensä häntä heiluen. Onnea Nacho ja perhe <3

21.10.2021

Toisen roska on toisen aarre, suloinen Mr Nacho on varattu omaan kotiin Suomeen.

———————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Nacho tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Mr Nacho saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Nacho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.