Päivitetty 06.12.2021

Kodin saanut koira: LEIMU


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Leimu on löydetty kadulta tänä vuonna. Koska Leimu näyttää hyvin paljon kettuterrierille, oli löydettäessä hyvässä fyysisessä kunnossa ja turkki oli hoidettu Leimulla oletettiin olevan koti. Leimusta tehtiin ilmoituksia kaikkiin mahdollisiin paikallisiin ryhmiin, mutta kukaan ei kaivannut Leimua. Leimulla ei myöskään ollut sirua, joten edellistä kotia ei löytynyt. Onkin todennäköistä, että Leimu on hylätty tarkoituksella kadulle.

Leimu on terrieri. Hän on paikalla aina, kun tarhalla tapahtuu jotakin jännittävää tai uutta ja ilmestyy salamana paikalle myös, jos muut koirat alkavat tapella. Terrierin luonne tulee esiin myös itsenäisyydessä. Leimu kulkee omia polkujaan tarhalla eikä niinkään välitä muista koirista tai ihmisistä.

Leimun ei ole kuultu haukkuvan tarhalla.

Kokoa Leimulla on noin 40cm ja 10kg.

Leimu saattaisi arvostaa kotia ainoana koirana ja kodin on hyvä ymmärtää terrierin itsenäinen luonne.

25.11.2021
Leimu aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

4.12.2021

Leimun maailma on juuri mullistunut ja hänet on varattu ikiomaan kotiin! Onnea Leimu ja koti uudesta seikkailusta!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leimu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leimu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leimun yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.