Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: SHANTI


Syntymäaika: 2/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Shanti on saanut monta hyvää kotiehdokasta, joten tytön postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

5.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Shanti on tuotu Cosoban tarhalle kesällä ja tarhalla vierailleet aktiivimme tapasivat sen lokakuussa. Shantista tiedetään, että entinen omistaja pahoinpiteli pentua ja Shanti olikin todella peloissaan tullessaan tarhalle. Shanti on kuitenkin toipunut hyvin huonosta kohtelusta ja on nyt iloinen pentu, vaikkakin pikkuisen ujo. Adinan mukaan Shanti on lagotton ja jonkun seisojan sekoitus. Shanti haukkuu tarhalla jonkin verran, mikä voi olla pelkästään epävarmuutta. Tyttö rakastaa nameja, joten on todennäköisesti helposti ruoalla motivoitavissa. Shanti on suhteellisen rauhallisen oloinen ikäisekseen ja vaikka sitä ujostuttaa vieraat ihmiset, se ei vaikuta pelokkaalta. Shanti tulee koiraporukassa hyvin toimeen eikä sen aktiivien vierailun aikana nähty joutuvan kahnauksiin toisten koirien kanssa.

Shanti voisi sopia monenlaiseen kotiin, mutta ehkä varauksella kerrostaloon, koska Shanti ainakin alussa saattaa haukkua epävarmuuttaan. Pienen arkuuden takia pienten lasten perhe voi sopia ainoastaan, jos perheessä on ennestään kokemusta aroista koirista.

Shanti on nyt noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa ja saattaa kasvaa vielä hiukan.

Päivitykset

5.2.2022
Shanti saapui Suomeen oman perheen luo!

24.11.2021
Shantilla on oma koti valmiina Suomessa.

5.11.2021
Suloinen Shanti pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Shanti saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shanti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shantin yhteyshenkilö on Iris Vainio

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.