Päivitetty 04.03.2014

Kodin saanut koira: MURA


MURA

* n. 6kk (synt.7-8/2013)

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

26.1.2014

Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

Näin alkaa myös suloisen Muran tarina. Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä läheisen kaupan piha-alueelta tämän pienen pörröisen pennun nököttämästä nälissään ja selkeästi hämillään ympärillä olevasta hulinasta. Luiza keräsi Muran talteen ja kuljetti kotiinsa ja näin Muran matka parempaan elämään alkoi.

Muran löytymisestä on nyt jo kulunut parisen kuukautta ja tämän ajan Mura on asunut Luizan kotona opetellen samalla arvokkaita kotikoiran tapoja. Muralla on ollut seuranaan monia erilaisia, eri ikäisiä ja kokoisia koirakavereita ja Mura tulee kaikkien kanssa mainiosti juttuun ja leikkiikin mieluusti koirakavereidensa kanssa. Myöskin kissojen parissa Mura on viettänyt aikaa eli tulevassa kodissakaan kissat eivät tuota ongelmaa.

Mura on luonteeltaan kiltti, ystävällinen, leikkisä ja todella ihmisrakas. Luizan mukaan neidin luonne on täyttä kultaa ja siitä saa joku todella upean ystävän itselleen. Se on miellyttävä ja sopeutuvainen koira joka ei pidä turhaa meteliä itsestään. Mura ei myöskään ole kova haukkumaan eli tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Mura tulee tarvitsemaan liikuntaa ja aktiviteetteja kuten mikä tahansa koira, mutta mikään yltiöpäinen hösöttäjä tämä neiti ei ole vaan se myös käpertyy reippaan lenkin tai mukavan leikkituokion jälkeen mieluusti oman ihmisensä kainaloon lepäämään.

Kooltaan Mura on näppärä pieni keskikokoinen koira jolla on tällä hetkellä painoa 8,2kg, ja aikuispainon arvioidaan olevan n.12-14kg.

13.2.2014

Mura on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

4.3.2014

Mura saapui omaan kotiinsa 1.3.14. Onnea uuteen elämään.

 

 

Kodin etsinnässä auttoi Tanja.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.