Päivitetty 27.12.2012

Kodin saanut: NÄSSU


NÄSSU

* n. 10v

* uros

* Virossa

 

 

 

 

Nässu on pieni, n. 30 cm korkea ja vajaan 10 kg painoinen, karvapörrömies äijäasenteella. Nässu haettiin Rakveren tarhalle paikasta, jossa se hengasi alkoholistien kanssa. Kukaan ei tiennyt kenen koira se oli ollut. Nässu oli käynyt näykkäilemässä ohi kulkevia koiria ja saanut jopa tappeluita aikaiseksi. Oliko kenties pitänyt huolta reviiristään…

Nässu on tarhalla arvioitu n. 6-vuotiaaksi, mutta veikkaamme sen olevan ennemminkin lähempänä 10 vuotta. Vaikka Nässu on aika hyvässä lihaskunnossa ja sen askel on reipas, Nässun hampaat ovat jonkun verran kuluneet ja olemus muutenkin tuntuisi olevan ennemminkin vanhemman koiran. Nässun karva on todella paksu, mikä saa sen näyttämään isommalta kuin se oikeasti on. Häkissään se haukkuu huomiota.

Nässu ei varmaan ole kovinkaan paljon ollut kiinni tai kulkenut hihnassa tai ollut sylissäkään. Kun kannan sen ulos häkistä, Nässu rimpuilee päästäkseen alas. Jos ei kävellä sinne minne Nässu haluaa, se alkaa poukkoilla kuin pieni rodeoponi. Samoin kun Nässu haluaa nopeammin sinne suuntaan minne kävellään, sen etujalat nousevat korkealle samalla kun se lähtee pomppuloikkaa eteenpäin. Tämä kaikki on hitusen huvittavaa, koska eihän pienellä Nässulla ole voimaa niin, että sen jääräpäisyys aiheuttaisi ongelmia. Nässu on kuitenkin kiltti, hellyydenkipeä eikä yhtään arka, joten se oppii varmasti nopeasti kävelemään hihnassa nätisti ja nauttimaan sylissäolosta. Se kaipaa turvallista kotia, jossa sen ei tarvitse enää huolehtia itsestään.

Nässu on kiinnostunut tytöistä ja hajuista. Nässun olemus ryhdistyy entisestään, kun se menee tapaamaan tarhan vahtikoiratyttöä. Se ei välttämättä tule toimeen toisten urosten kanssa. Sen verran terhakasta asennetta Nässulta löytyy. Nässua ei anneta ihan pienten lasten perheeseen. Nässusta saa reippaan kaverin, jolla on vanhemman koiran viisautta ja ystävyyttä jaettavanaan perheelle, jolla on ennestään kokemusta koirista.

Päivitetty 22.8.2012

Nässu löysi uuden kodin Virosta.

Päivitetty 27.12.2012

Yhteydenotot Nealle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.