Kodin saanut: NÄSSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

NÄSSU

* n. 10v

* uros

* Virossa

 

 

 

 

Nässu on pieni, n. 30 cm korkea ja vajaan 10 kg painoinen, karvapörrömies äijäasenteella. Nässu haettiin Rakveren tarhalle paikasta, jossa se hengasi alkoholistien kanssa. Kukaan ei tiennyt kenen koira se oli ollut. Nässu oli käynyt näykkäilemässä ohi kulkevia koiria ja saanut jopa tappeluita aikaiseksi. Oliko kenties pitänyt huolta reviiristään…

Nässu on tarhalla arvioitu n. 6-vuotiaaksi, mutta veikkaamme sen olevan ennemminkin lähempänä 10 vuotta. Vaikka Nässu on aika hyvässä lihaskunnossa ja sen askel on reipas, Nässun hampaat ovat jonkun verran kuluneet ja olemus muutenkin tuntuisi olevan ennemminkin vanhemman koiran. Nässun karva on todella paksu, mikä saa sen näyttämään isommalta kuin se oikeasti on. Häkissään se haukkuu huomiota.

Nässu ei varmaan ole kovinkaan paljon ollut kiinni tai kulkenut hihnassa tai ollut sylissäkään. Kun kannan sen ulos häkistä, Nässu rimpuilee päästäkseen alas. Jos ei kävellä sinne minne Nässu haluaa, se alkaa poukkoilla kuin pieni rodeoponi. Samoin kun Nässu haluaa nopeammin sinne suuntaan minne kävellään, sen etujalat nousevat korkealle samalla kun se lähtee pomppuloikkaa eteenpäin. Tämä kaikki on hitusen huvittavaa, koska eihän pienellä Nässulla ole voimaa niin, että sen jääräpäisyys aiheuttaisi ongelmia. Nässu on kuitenkin kiltti, hellyydenkipeä eikä yhtään arka, joten se oppii varmasti nopeasti kävelemään hihnassa nätisti ja nauttimaan sylissäolosta. Se kaipaa turvallista kotia, jossa sen ei tarvitse enää huolehtia itsestään.

Nässu on kiinnostunut tytöistä ja hajuista. Nässun olemus ryhdistyy entisestään, kun se menee tapaamaan tarhan vahtikoiratyttöä. Se ei välttämättä tule toimeen toisten urosten kanssa. Sen verran terhakasta asennetta Nässulta löytyy. Nässua ei anneta ihan pienten lasten perheeseen. Nässusta saa reippaan kaverin, jolla on vanhemman koiran viisautta ja ystävyyttä jaettavanaan perheelle, jolla on ennestään kokemusta koirista.

Päivitetty 22.8.2012

Nässu löysi uuden kodin Virosta.

Päivitetty 27.12.2012

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: